Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EKOLOGIE: Řekni, kde ti tupci jsou

Měl jsem možnost projet se v poslední době po naší zemi, a zvláště Českomoravskou vrchovinou. Když jsem viděl tu zkázu, ty nastojato uschlé a od kůrovce sežrané lesy, stovky hektarů lesů, celé kopce a doliny, byl bych rád někomu nafackoval. Jen ho mít po ruce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

5. 8. 2019 8:43
Největší vinu na sežraných lesích mají

zelení zločinci, kteří dovolili svým vyděračskými a teroristickými metodami rozšíření kůrovce do celé země.

"Dále slyšíme od pana Piňose a jemu podobných fanatiků zhůvěřilost, že za kůrovcovou kalamitu, která ohrožuje 80 % našich smrkových lesů, prý mohou naši „zaostalí předkové“. Se svým „neenvironmentálním“ vysazováním smrků. S tím prý my zatočíme a vysadíme lesy zdravé a bude pokoj."

- a tito zelení jsou stejní magoři, kteří vítají Afričany a Araby v EU jako prý obohacení. Vždy jsou to stejné invazivní metody, jako je vysazováním smrků.

0 0
možnosti
BM

5. 8. 2019 8:13
Chci vyzdvihnout

postřeh p. Vlka o nedovzdělanosti minimálně dvou generací . Nečtou, neznají historii a jsou velmi snadno manipulovatelní.

0 0
možnosti
PR

5. 8. 2019 8:32
Re: Chci vyzdvihnout

Může to být i naopak. Připoměl bych celé totalitní období, kdy byla celo-světová informatika v plenkách. Obecně se skoro nevědělo o dlouhodobých důsledcích vlivu skleníkových plynů... a tak se právě v této době celá desetiletí nenápadně hromadily podmínky pro vzik dnešního sucha v krajině.

0 0
možnosti
PP

5. 8. 2019 8:10

Malá poznámka k článku. Za "fotovoltaickým tunelem" nestojí jen bursík. Bursík byl autorem předlohy zákona, který v roce 2oo5 protlačila sněmovnou ksčssd. Přičemž vše začalo podstatně dřív, a to v rámci vstupních vyjednávání s EU, kdy dnešní (vlkem notabene oblíbený) prezident a tehdejší premiér zeman bez mrknutí oka odkýval bruselu povinný podíl poté na energetickém mixu. Teď ovar, protože je to populární, kydá na oze špínu a ovarovy podržtašky (včetně vlka) ani nechtějí vědět, že je to právě ovar, kdo má na palici největší díl oze másla.

0 0
možnosti
VP

5. 8. 2019 12:21
POZOR, zelený tunel prosadila nejen ČSSD a KSČJM,

ale také celá Pravda a láska. Proti byla jen ODS a pár jednotlivců!

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/politika-kdo-nam-zdrazil-elektrinu.A101003_121803_p_politika_wag

0 0
možnosti
MK

5. 8. 2019 8:02
Jako vždy pane Vlku, paráda

a to kňučení pomatenců se již rozjíždí - viz diskuse pode mnou - a bude za chvíli ještě větší - děkuji autorovi a přeji hezký den

0 0
možnosti

5. 8. 2019 7:38
germánské lesy možná němci maj', o germanské

rasy je už Merkel a nigranti připravili.

0 0
možnosti
PL

5. 8. 2019 7:26
Za článek dík.

0 0
možnosti
FS

5. 8. 2019 8:18
Re: Za článek dík.

Také děkuji, velice skvělé !!!

0 0
možnosti
OM

5. 8. 2019 6:56

Pokud má pan Vlk v kapse řešení, jak zachránit smrkové porosty, měl by nám ho prozradit. Hlavním problémem na Vysočině podle všeho není brouk, ale extrémní sucho dva roky po sobě. Smrk má mělké kořeny a nemá, odkud vodu brát. Brouk je už jen další bod... Vzhledem k tomu, že sucho je přirozené (jak nám vysvětlili mudrci z útulku Václava Klause), moc se s tím dělat nedá. Jen kácet a kácet...

0 0
možnosti
PG

5. 8. 2019 7:00

vy jste se vzbudil z hibernace? o jakych dvou letech hovorite??? chodite vy vubec pravidelne do lesu?

0 0
možnosti
PR

5. 8. 2019 6:51
"Řekni kde ti tupci jsou".

No kde by byli? Jsou mezi námi a jsou to právě "vlkové" kteří doposud pro svou "tupost" nepochopili co se lze už desítky let dočíst s vědeckých pojednání a dnes běžně i ze zdělovacích prostředků a nyní reagují tupě emotivně. Právě tupci nechápou, nepoužívají rozum - ačkoliv o příčině zřejmě četli, nebot sami píší:

..."Noviny a televize blábolí, že to prý způsobilo „globální oteplování“ a s ním spojené sucho."...

Problém "tupců" příznačně tkví v tom, že za blábol považují víceméně pravdivý popis skutečnosti. Své fantazie a emoce naopak za objektivní realitu.

GW jehož některé důsledky už vidíme vzniklo zprvu nenápadně ale fyzikálně prokazatelně následkem dlouhodobého sycení atmosféry uhlíkem které způsobuje člověk. Člověk totiž spalováním uhlíku rychlostí milionkrát větším jak se pod zem ukládal, narušil uhlíkový cyklus na planetě už tak masivně, že i v atmosféře se během století změnilo o 40% jeho zastoupení. Důsledek dlouhodobě působícího skleníkového efektu který způsobuje oteplování zemského povrchu je konkrétněji u nás právě nebývalé sucho, jinde povodně.... Tupci vazby příčin a následků zřejmě nechápou a řídí se dál zejména svými náladami. Tragické dopady nadvlády lidské emotivity nad rozumem to pak má nejen pro naše lesy ale časem může mít i pro celou civilizaci. Tohoto rizika si na rozdíl od tupých dospělých všimli už i některé děti, které autor ale v souladu se svou vlastní tupostí nazývá pitomou mládeží.

0 0
možnosti
RL

5. 8. 2019 6:16
Přesně.

Zelená energie zadarmo. Říkal jsem: "Nevěřte tomu, elektrina bude nasobně dražší, lžou vám.". Nic.

Rikal jsem: "Nechávat smrkový les sežrat kůrovcem, aby se 'sám obnovil' je nesmysl, zůstane vám tam jenom holina a křoviny." Nic.

Jo, vzpomeňte si na to, co tehdy tvrdil Zelený sedmilhář.

A hlavně mu nezapomeňte věřit, až vám zase bude lhát, jak za to všechno může jakási" změna klimatu", když klima se mění od počátku vzniku Země.

0 0
možnosti
PR

5. 8. 2019 7:08
Re: Lžete přesně!

1. Energie není a nebyla nikdy zadarmo - musí se těžit a to vždy stojí úsilí (energii).

2. kůrovecec zde prokazatelně byl spolu se smrkem 65milionů let (viz zkameněliny) a nikdy se navzájem nevyhubily.

Poslední století se do tohoto vývojového procesu kde se kůrovec stal latentní součástí všech smrkovách porostů ale vložili chtiví "langerové" budující stejnověké monokultury lesů v dokonce nepůvodních oblastech a hlavně měnící navíc klima planety na už zcela nepůvodní. To kam dnes paneta spěje zde naosled bylo před 10miliony let! Langerové s klapkami na očích ale bez ohledu na situaci apelující jen hubit kůrovce a nikoli napravovat příčinu dramatické nerovnováhy - výsledkem jsou už dnes zničené lesy. To vše analogicky tomu, jako by langerům někdo namísto léčby příčiny nemoci vyhubil bílé krvinky které se sami při nemoci přemnožují a napomáhají uzdravení.

0 0
možnosti
JV

5. 8. 2019 6:09
Moc smutné čtení, za to budete tvrdě kritizován,

ale, bohužel, máte pravdu. Také už ledacos pamatuji a naprosto s vaším popisem situace souhlasím. Je zajímavé, jak politici, kteří po... zpackali, co mohli, se na nějaký čas odmlčeli a teď se, recyklovaní, znovu objevují a hlásají "nové myšlenky".

I to už tady kdysi bylo, v roce 1968 se takto vynořil například Josef Smrkovský, který v padesátých létech řádil mezi "kulaky" a je podepsán pod většinou listin o konfiskaci zemědělských majetků, a najednou z něho byl ten nejhodnější, pokrokový strýček komunista.

Mám nepříjemný pocit, že se vrací doba Pavků Korčaginů, vzletných hesel typu "poručíme větru, dešti" a jiných zhůvěřilostí, jen v modernějším provedení.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz