25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Řekni, kde ti tupci jsou

Měl jsem možnost projet se v poslední době po naší zemi, a zvláště Českomoravskou vrchovinou. Když jsem viděl tu zkázu, ty nastojato uschlé a od kůrovce sežrané lesy, stovky hektarů lesů, celé kopce a doliny, byl bych rád někomu nafackoval. Jen ho mít po ruce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 5.8.2019 12:18

Reagoval jsem na nepravdy v jinak dobrém článku pana

Vlka. Pro komunisty byl těžký průmysl prioritou, ALE odpopílkovače se instalovaly už v 50 letech a v letech osmdesátých se soudruzi začali snažit o odsíření, více méně neúspěšně.

Ale já si též moc dobře pamatuji, jak počátkem 90 let zelení žvanili, že Temelín není potřeba, protože "nepříznivý vliv uhelných elektráren se odstraní jejich odsířením." Dokonce se spojili s uhelnou lobby, která byla za komunistů v druhé polovině 80 let odstavena!!!

P. Brich 5.8.2019 15:41

Re: Reagoval jsem na nepravdy v jinak dobrém článku pana

"nepříznivý vliv uhelných elektráren se odstraní jejich odsířením."

Také si pamatuji. Možná, že to znělo přímo od Bursíka a Kateřiny Jau Jau.

M. Klas 5.8.2019 10:32

Protestní nóty z Rakouska a SRN

Protestní diplomatické nóty proti bezzásahovým zonam pamatujeme již těsně po jejich vzniku v ČR ,kde tyto byly na státní hranici se SRN a Rakouskem.Státy oba zelené až za uši věděděli,co bude následovat a také tam dnes kůrovce nemají v takovém kalamitním rozsahu jako je v ČR.Dále vidíme protesty Rakouských lesníků proti českému kalamitnímu dovozu českého dřeva,které je téměř "zadara".Prostě to čeští zelení magoři těžce podělali,neb jsou jistě většími magory a pitomci,než naši nejzelenější sousedé a to je již co říci.Prostě :"poturčenec horší turka" ,jak se říká.Tedy že když pitomec,snaživec,podplacenec a nastrčenec napodobuje nějakou činnost či ideologii,vždy to bývá větší průser než v originálním podání.To je něco,jako kdyby němci klonovali Adolfa Hitlera,vždy jeho nějaký klon by byl ještě větší magor než originál.Zelení celého světa,celé EU a zejména pak ČR ,podělali jste to!!!

M. Hoblík 5.8.2019 10:23

Bohužel je již pozdě!

Bohužel je již pozdě! Český občánek uvěřit ve zlaté tele, uvěřil a zblbnul. Uvěřil idiotskému nápadu pěstovat pohonné hmoty na poli místo zeleniny, uvěřil havloidům, že západ nás spasí a uvěřil zlodějovi, že nás ochrání od zlodějů. Z Moskvy přichází mráz, z Německa blbosti.

V. Petr 5.8.2019 12:28

Český občánek neuvěřil na biopaliva, to jen banda

z naší lumpenkavárny! Neuvěřil ani na OZE!

P. Brich 5.8.2019 15:34

Re: Český občánek neuvěřil na biopaliva, to jen banda

Na rozdíl od zaprděného čecháčka měli poslanci jiný názor:

https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=38530

https://czbiom.cz/blog/2005/04/01/zakon-o-podpore-elektriny-z-oze-prosel-senatem/

https://euractiv.cz/tag/podpora-oze/

V. Petr 5.8.2019 16:53

Mimochodem, co jsou poslanci zač popsal už Hitler v Mein

Kampfu. A o tom, že je odhadl dobře svědčí fakt, že jej, zcela v souladu s jeho předpoklady, udělali zcela legální cestou kancléřem.

M. Mikulec 5.8.2019 10:03

Jo, Severočeský kraj

byl obětován na oltář budovatelské vlasti, včetně jeho obyvatel.Policajti ještě v roce 1989 zmlátili demonstranty v Teplicích, kteří protestovali za dýchatelný vzduch. To ovšem ještě netušili, že za všechno vlastně může CO2. :-)))

V. Petr 5.8.2019 13:19

Na vlastní uši jsem slyšel jednoho vysoce postaveného

soudruha z ÚV KSČ, který se rozhodl navštívit jednu vědeckou konferenci, někdy kolem r. 1984 říkat "musíme rozvinout jadernou energetiku, protože nemůžeme odpsat severočeský kraj."

Komunisté byli ochotni od uhlí ustoupit, pokud viděli jinou alternativu.

M. Valenta 5.8.2019 10:01

Jak to ve skutečnosti bylo

s fotovoltaikou užvaněného Vlka evidentně nezajímá.

P. Brich 5.8.2019 15:02

Re: Jak to ve skutečnosti bylo

Tady máte, jak to ve skutečnosti bylo se zákonem č. 180/2005 Sb.:

https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?G=38530

J. Lukavsky 5.8.2019 9:30

PS:

„lýkožrout smrkový“ (Ips typographus), vlastně za nic nemůže. Neb prý je jen přírodní úkaz" Ano ale JEN ve smíšeném přirozeném lese. Tak jako mandelinka bramborová je přírodní úkaz v Andách kde žijí brambory divoce. Na poli a ve smrkové monokultuře jsou to oba škůdci. A místo vzdychání nad "tajůplnými přírodními silami" se měly stromy napadené kůrovcem vytěžit, prodat a sázet postupně smíšený les. Už mohl mít místy 20 let.

"S tím prý my zatočíme a vysadíme lesy zdravé a bude pokoj." Nikoli eko-mantra zní "ponecháme to kůrovcovi a ten nám transmutuje smrkovou monokulturu na Boubín, po celé Šumavě, zadarmo a vcukuletu.

Jinak s tímto článkem souhlas!

J.L.

R. Langer 5.8.2019 10:23

Re: PS:

Kdepak, podle Zeleného sedmilháře ten les přece za 300 let vyroste úplně sám... :-D

P. Brich 5.8.2019 15:21

Např. zde:

http://www.svol.cz/aktuality/bezzasahovy-rezim-v-narodnich-parcich-prispiva-k-sireni-kurovce/

http://www.kurovcoveinfo.cz/ochrana-lesa

K. Janyška 5.8.2019 8:52

Nesedí na místě ministra životního prostředí už 6 let

lotr od lotra Babiše, že ne ? Dzp.

M. Mýval 5.8.2019 9:40

Re: Nesedí na místě ministra životního prostředí už 6 let

To se povedl Babišovi majstrštyk. Udělat z ředitele nejsmradlavější chemičky ministra ŽP. Tomu se ani nevyrovná bývalá náměstkyně Paroubka, která se base vyhnula jen tím, že bílý kůň Péťa v tichosti zesnul ve vazbě. Ona to dotáhla na eurokomisařku pro spravedlnost s absolutní imunitou

J. Kotala 5.8.2019 8:50

Kdysi,

když lesník zjistil kůrovce na druhý den se kácelo. Po prodeji hájenek už lesy nikdo řádně nekontroluje. A to máme drony.

M. Krátký 5.8.2019 13:23

Re: Kdysi,

souhlas a lehce doplním - po pokácení se kůra na místě oloupala a spálila a oloupaná kláde jela z lesa v deseti minutách tažená koněm - hezký den

Dnes se musí udělat výběrové řízení - aukce a než se to ukončí, tak těch smrků je 50 a tak musí nastoupit těžká technika - zvorá se půlka lesa a dřevo i skůrovcem se vozí po celé ČR několik týdnů a brouci se sypou po cestě ven a klády zmodrají a znehodnotí - hezký den

Z. Lapil 5.8.2019 17:30

Re: Kdysi,

Nechci se moc hádat, ale dron vám moc nepomůže. Když strom schne, už je dost pozdě.

Kůrovce včas identifikujete pomocí požerků, které se zachycují v kůře a pod stromem (déšť prý je nesmyje). Jsou od toho, jak samička vrtá chodby pro vajíčka a pak od chodbiček larev. Mezi zjistitelností a nutností likvidovat (porazit, oloupat kůru, spálit) je několik málo až několik více týdnů; vývoj od kladení vajíček do odletu dospělců je dost variabilní.

Zdroj: http://www.kurovcoveinfo.cz/lykozrout

M. Moravcová 5.8.2019 8:43

Největší vinu na sežraných lesích mají

zelení zločinci, kteří dovolili svým vyděračskými a teroristickými metodami rozšíření kůrovce do celé země.

"Dále slyšíme od pana Piňose a jemu podobných fanatiků zhůvěřilost, že za kůrovcovou kalamitu, která ohrožuje 80 % našich smrkových lesů, prý mohou naši „zaostalí předkové“. Se svým „neenvironmentálním“ vysazováním smrků. S tím prý my zatočíme a vysadíme lesy zdravé a bude pokoj."

- a tito zelení jsou stejní magoři, kteří vítají Afričany a Araby v EU jako prý obohacení. Vždy jsou to stejné invazivní metody, jako je vysazováním smrků.

B. Mráz 5.8.2019 8:13

Chci vyzdvihnout

postřeh p. Vlka o nedovzdělanosti minimálně dvou generací . Nečtou, neznají historii a jsou velmi snadno manipulovatelní.

P. Rada 5.8.2019 8:32

Re: Chci vyzdvihnout

Může to být i naopak. Připoměl bych celé totalitní období, kdy byla celo-světová informatika v plenkách. Obecně se skoro nevědělo o dlouhodobých důsledcích vlivu skleníkových plynů... a tak se právě v této době celá desetiletí nenápadně hromadily podmínky pro vzik dnešního sucha v krajině.

P. Hlosta 5.8.2019 8:52

Re: Chci vyzdvihnout

Hlavně se nahromadili rádoby moudří mudrové, jako jste vy!

K. Drábek 5.8.2019 8:58

Re: Chci vyzdvihnout

A navíc vědátoři varovali před příchodem nové doby ledové. Teprve později zjistili, že oteplování je lepší penězovod. Na druhou stranu se o dlouhodobých důsledcích obsahu CO2 vědělo. Vědělo se i o postupném ubývání biomasy na Zemi v důsledku úbytku CO2. A byl znám i optimální obsah CO2 pro rostliny.

J. Lukavsky 5.8.2019 9:53

Re: Chci vyzdvihnout

"oteplování je lepší penězovod" no ale nejlepší jsou "klimatické změny", tj: oteplování, ochlazování, sucho mokro... J.L. end

R. Langer 5.8.2019 11:28

Re: Chci vyzdvihnout

Jo jo, nepřítelem lidstva je "změna klimatu", a proto je potřeba změna klimatu. To normálně nevymyslíš. Já nechápu, že ten jednoduchý absolutní nesmysl a protimluv není s to naprostá většina jedinců pochopit a poslat s ním ty obchodníky s deštěm tam, kam patří... :-(

P. Pavel 5.8.2019 8:10

Malá poznámka k článku. Za "fotovoltaickým tunelem" nestojí jen bursík. Bursík byl autorem předlohy zákona, který v roce 2oo5 protlačila sněmovnou ksčssd. Přičemž vše začalo podstatně dřív, a to v rámci vstupních vyjednávání s EU, kdy dnešní (vlkem notabene oblíbený) prezident a tehdejší premiér zeman bez mrknutí oka odkýval bruselu povinný podíl poté na energetickém mixu. Teď ovar, protože je to populární, kydá na oze špínu a ovarovy podržtašky (včetně vlka) ani nechtějí vědět, že je to právě ovar, kdo má na palici největší díl oze másla.

V. Petr 5.8.2019 12:21

POZOR, zelený tunel prosadila nejen ČSSD a KSČJM,

ale také celá Pravda a láska. Proti byla jen ODS a pár jednotlivců!

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika/politika-kdo-nam-zdrazil-elektrinu.A101003_121803_p_politika_wag

M. Krátký 5.8.2019 8:02

Jako vždy pane Vlku, paráda

a to kňučení pomatenců se již rozjíždí - viz diskuse pode mnou - a bude za chvíli ještě větší - děkuji autorovi a přeji hezký den

S. Ševeček 5.8.2019 7:38

germánské lesy možná němci maj', o germanské

rasy je už Merkel a nigranti připravili.