30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Grussmannová 27.4.2024 10:32

A co se rovnou vrátit na stromy? Pochopitelně dle příslušné směrnice s definicí stromů...

M. Pressl 18.4.2024 15:24

Já to shrnu, jo? Dej blbcovi funkci a vymyslí lejstro!

J. Jurax 18.4.2024 19:41

Jo.

A když je ten blbec z brusele, lhostejno zda byrokrat nebo tam volbami dosazený, vymyslí tuny naprosto zbytečných, otravných lejster s obsahem na dvě věci jsoucím, jež původně nezávazné stanou se působením stejných blbců z brusele posléze závaznými a vyžadovanými.

Ovšem poskytování cílené cyklistické přípravy zejména dětem a zranitelným a marginalizovaným skupinám bude hojně dotováno. Protože zejména děti by se mohly naučit jako doteď jezdit na kole samy bez metodického a patřičného ideologického vedení dobře z evropských peněz placenými poradci.

A samozřejmě opatření ke zvýšení cenové dostupnosti cyklistiky bude chtít taky pořádné dotace nejlépe všem a hlavně vybraným sociálním skupinám - tzv. nepřizpůsobivým, nemohoucím lítost vzbuzujícím seniorům a hlavně podnikatelům.

A řekl bych. že třeba v Alpách a Pyrenejích, u nás pak na Šumavě i v Jeseníkách stane se pak cyklistika, ovšem sociálně spravedlivá a inklusivní, s přihlédnutím k potřebám žen, dětí, starších osob a zranitelných a marginalizovaných skupin - posledním třem skupinám bude třeba dotovat elektrokola až do výše 90% ceny - vskutku masovým hitem.

A na dotacích na nezbytné cyklostezky se bude dát taky trhnout.

A výroba a vývoj bicyklů jsoucích na špici technického pokroku - zejména těch s umělou inteligencí - stane se v EU zásadním průmyslovým odvětvím, jež nahradí zkomírající automobilový průmysl; koneckonců pánové Laurin a Klement, zakladatelé nynější Škody Auto, taky začínali výrobou bicyklů. Kruh se tak uzavře a EU se opět stane lídrem technického pokroku! Akorát ocel, hliník, umělé hmoty a mikroprocesory pro výrobu nezbytné budeme dovážet z Koreje a obou Čín, protože ty posledně jmenované neumíme vyrobit a výroba těch ostatnich je neekologická a emise zločinného kysličníku plodící.

V. Němec 18.4.2024 13:10

Já už se těším, až vyjde směrnice EU a poučí mě, co je to kolo a co je cyklistika.

Propánajána, pošleme už tu EU na smetiště dějin, jinak nás totálně zahubí. V referendu 2003 jsem hlasoval pro vstup, ale ne do tohoto blbince.

[>-]

Z. Lapil 18.4.2024 13:13

Čtěte odkazy v článku: "Pojem cyklistika zahrnuje širokou a dynamickou škálu silničních vozidel poháněných lidskou silou včetně jízdních kol do různých terénů, nákladních kol, kol pro přepravu dětí, kol pro osoby se zdravotním postižením, tříkolek, lehokol, velomobilů, tandemových kol, elektrokol a přívěsných vozíků za kola. Tyto prostředky uspokojují široké spektrum potřeb v oblasti dopravy a mobility a vyžadují odpovídající infrastrukturu. Díky nákladním kolům a podobným typům kol hraje cyklistika stále významnější úlohu v přepravě zboží po městech, zejména v doručování balíků a při nakupování. Aby byl potenciál cyklistiky využit v plné míře, měly by politiky v této oblasti uvedenou rozmanitost odrážet."

J. Jurax 18.4.2024 19:52

Ano.

A taxíky nahradí rikši, jež budou mít tabulku "Pořízeno s finančním přispěním evropské unie". Vyřeší to i problém se zaměstnáním nízce kvalifikovaných pracovníků - na šlapání do pedálů postačí jen týdenní rekvalifikační kurs a nebude vyžadována maturita. Perspektivně bude šlapající osvobozen i od nutnosti řídit - ten úkol převezme AI - čímž se kvalifikační nároky ještě sníží - nebude vyžadována ani znalost čtení, psaní i počtů a šlapat budou moci i nevidomí.

J. Prikner 18.4.2024 12:40

Na kole jezdím buď pro radost , je-li hezky nebo když se potřebuji po městě či okolí někam dostat a MHD nejede. Nepotřebuji k tomu rady a směrnice EK a všeobecnou buzeraci státu.

K. Zelený 18.4.2024 13:15

Tak to vám chválím a mám dotaz: Co vám EK v tom radí, směrnicuje, případně jak vás při tom stát buzeruje?

P. Diviš 18.4.2024 16:17

Třeba výstavbu poněkud předimenzovaných cyklostezek.

K. Zelený 18.4.2024 18:20

Ciwe vona je směrnice, že po nich Pirkner musí jezdit? Nebo mu to EK radí? Nebo ho stát buzeruje když po nich jezdí nebo nejezdí? Z čeho usuzujete, že jsou - všechny nebo aspoň některé - předimenzované - jezdíte na kole nebo jste to slyšel na schůzi Motoristů sobě?

Hele, nejezděte do Holandska, z tamní sítě cyklostezek by vás asi jeblo.

M. Kocián 19.4.2024 7:25

Na mnoha místech mu to nařizují pravidla silničního provozu. Předimenzované možná nejsou, ale předražené zcela určitě. A nejezděte do Itálie - tam žádné cyklostezky nejsou (nebo alespoň ještě nedávno nebyli) a řidiči motorových vozidel a cyklisti se k sobě vzájemně chovají ohleduplně - dalo by se říct až kulturně. A než se zeptáte - na kole jezdím hodně a dlouho.

J. Jurax 18.4.2024 19:57

Vy jste nečetl ono společné prohlášení bruselských blbečků o cyklistice?

Vyčkejte, až bude rozpracováno do závazné směrnice.

K. Zelený 18.4.2024 21:35

Četl. Píše se tam, že je zdravé jezdit na kole a je třeba to podporovat. Soudím, že kdo o autorech těchto konstatování tvrdí, že jsou blbečci, je jím sám.

To ovšem není ve vašem případě pro mě nic nového. Ovšem když už jste pronesl svou temnou věštbu - mohl byste jí konkretizovat? Kdy a čím na nás cyklisty EK udeří?

B. Carina 18.4.2024 11:49

Takže můžeme předpokládat, že po dalších pár desítek let dekarbonizačního úsilí nám k mobilitě zbydou jen bicykly. Volné průjezdné silnice s pár elektroauty pro horních deset tisíc.

J. Rechnovský 18.4.2024 11:38

Jsem znechucen předraženými nesmysly jako jsou cyklostezky, cyklodomy atp. Tohle je jen další zvaneni, které nicemu nepomůže, ale všechny otravi.

Jinak jsem cyklista a fanda kol od detstvi

M. Kocián 18.4.2024 12:24

Jsem na tom stejně - jen asi déle.

J. Rechnovský 18.4.2024 14:19

Ono se ty kecy rodí obvykle v hlavách iniciativních dobroserů, kteří na kole dojedou tak maximálně do hospody naproti.

P. Kubáč 18.4.2024 11:07

Nevím o jaké ekologii se mluví. Je notoricky známo že cyklisti funí ( CO2) a navíc často i prdí ( methan) !!!

J. Vavrochová 18.4.2024 12:01

;-D;-D;-DR^

J. Jurax 18.4.2024 20:05

Nebojte se. Směrnice EU i tohle brzy vyřeší. Funět a prdět budete do povinného sběrného vaku, který bude furt nosit na zádech. Naprděné a nafuněné budete odevzdávat ve sběrných střediscích, jejichž hustá síť bude zbudována z dotací EU. Na pořízení sběrného vaku taky budete moci obdržet dotaci, prokážete-li, že jste sociálně sláb čí přislušník zranitelných a marginalizovaných skupin.

E. Dvořák 18.4.2024 10:03

Fajn, teď si počkám na poukaz od EU na bicykl.

L. Harvánek 18.4.2024 9:15

Nezajímá mě, kdo v Bruselu takééto hovadiny vymýšlí. Všude natáhneme cyklostezky (zejména ty vedené v trasách zrušených železničních tratí, protože tam už je ta nejtěžší část práce odvedená) a budeme místo veřejné doprav používat bicykly. K tomu ale bude potřebná infrastruktura jako za dob formanů, kde byly hospody s možností občerstvení nejen kočích, ale i koní a také s možností přespání. Protože ale je člověk od přírody lenivý, budou se muset budovat i nabíjecí stanice pro elektrokola. Proto vzhůru ke světlým zítřkům, vítej uhlíková stopo v novém provedení.

O. M. 18.4.2024 8:26

Nejpodstatnější na tom jsou ty investice (neboli dotace), a hlavně monitorování a komtinuální měření pokroku - neboli úřednická místečka v Bruseli a po celé EU a buzerace za neplnění plánu.

F. Navrátil 18.4.2024 8:04

Jen bych upozornil Brusel, že šlapací autíčka jsou pro vývoj klimatu mnohem příznivější než elektromobily, a proto je třeba k jejich rozšíření závazně přinutit členské státy EU. Proboha, to je vtip, snad to v Bruselu nevezmou vážně!

Z. Lapil 18.4.2024 13:16

Tříkolka by vám nestačila? Ta v tom prohlášení je.

J. Nevrkla 18.4.2024 7:52

V Severní Koreji taky jezdí hlavně má kole. Smáli jsme jim. Nic neukazuje lépe, kam nás západní globalistické elity vedou. Oni však budou mít své jachty a tryskáče, jako má Kim svůj pancéřovaný vlak. Proboha kdy už lidi pochopí, kam to směřuje?

L. Žaloudek 18.4.2024 7:29

V jedné z povídek popisuje Lem dystopický svět, ve kterém lidé žijí ve špíně a bídě a "popojíždějí" ulicemi ve šlapacích autech, to vše zamaskované nadrogováním (něco jako Matrix). Skutečnost bude jiná: budeme přitom plně při vědomí.

M. Kocián 18.4.2024 7:30

Futurologický kongres. Skvělá kniha.

J. Jurax 18.4.2024 20:08

Ano.

Ani vizionář jak Lem nemohl předjímat všechno. EU jeho vize překonává!

J. Ošlejšek 18.4.2024 7:03

Prostě každý bude šlapat do pedálŭ RADOSTNĚ A HLAVNĚ UDRŽITELNĚ. A kdo nebude, tak s ním zatočíme po bolševicku. Tedy po evropsku. A ani to netrvalo tak dlouho.