Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

BIG Expert: Proč není posílení koruny mnohem větší?

Mezi hlavní faktory silné koruny během prvního čtvrtletí patřil úrokový diferenciál, psychologický efekt intervencí České národní banky, náklady spekulativních short pozic, silná poptávka po eurových úvěrech, které byly následně konvertovány do korun, a nakonec i nad očekávání lepší vstup do nového roku ze strany celé evropské ekonomiky. V průběhu času však došlo na pár změn.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Proč koruna neposiluje? Protože po ní není v zahraničí poptávka. Proč po ní není poptávka? Protože se za ni dá máloco koupit. Koruna odráží stagnaci průmyslu a služeb. Jó. kdyby se daly prodávat vládní sliby a žvanění parazitických neziskovek, to by byla Česká republika finanční velmoc a skandovalo by se: Za Fialy, koruna za dva dolary!

0 0
možnosti
JP

Ač starobní důchodce vím, že posílení české koruny přinese řadu známých výhod, ale současně výrazně zkomplikuje život tuzemským exportérům. Škodaže nám nevysvětlíte, co je ještě únosné a co už únosné není. Tady máte dostatek prostoru to vysvětlit, místo toho píšete o všem možném a tomu se vyhýbáte jak čert kříži. Je to škoda!

0 0
možnosti
IS

Exportéři konkurující zejména cenou budou muset pracovat na schopnosti konkurovat lepší kvalitou nebo vyšší přidanou hodnotou. Importéři pořídí levněji technologie směřující právě k vytváření produktů s vyšší přidanou hodnotou. Opačný trend (oslabující koruna) nás účinně udržuje v pozici montovny. Ano, tato pozice je pro mnohé podnikatele, politiky, úředníky, zaměstnance... pohodlnější než snášet tlak na zvyšování kvality své práce. Je to reálná škoda. Pro nás pro všechny.

0 0
možnosti
MG

Výhodou podobných předpovědí je, že se dá zdůvodnit jakýkoliv vývoj. Ale osobně už v další růst kurzu koruny nevěřím, protože již stoupl na příliš vysokou úroveň a ohrožuje vývoj české ekonomiky.

0 0
možnosti
RL

No, já si pamatuju dolar za 16 Kč, a jak nám tehdy ekonomika šlapala. Myslím, že máme ještě velké rezervy. ;-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz