Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Re: No to je tuze pěkné...
Není to jedno! Droždí, byť pekařské, nedokáže zpracovat ke stravitelnosti beze zbytku mouku. Po kvasu přírodním se rozloží všechno v mouce na stravitelnost. Je to sice zdlouhavý proces a droždí tohle značně urychlí, ale kvas přírodní zatím nebyl nahrazený žádným přípravkem.
Bacha na sílu kvasu v jeho kyselosti. Ten kvas je schopný časem rozežrat beton i kov. Jestli máte domácí pekárnu, musíte ji mít proti tomu kvasu odolnou. ;-)
Re: No to je tuze pěkné...
Mám za to, že se mýlíte, přírodní kvas, tj. divoké kvasinky nemůže být v principu jiný a už vůbec ne lepší než pekařské droždí (také obsahuje kvasinky).
Re: No to je tuze pěkné...
Pekl jsem z kvasnic i z kvásku - nesrovnatelné co do trvanlivosti chleba i jeho chuti...kvásek ovšem kupuji od profíků - pekárna u Jahodů v UH, 17 kč za zavařovačku, což je na dvě várky...
Re: No to je tuze pěkné...
Popsal Vám to tuším pan Hlosta výše...ale u Jahodů je ten kvásek kontinulálně přikrmovaný už minimálně sto let - jde v podstatě o stejný kvásek, jak před sto lety, podařilose jim ho v rodinné tradici udržet i za komančů...ale jo, kvasnice jsou podobný organismus, jenže tomu skutečně něco při výrobě chleba chybí...
Re: No to je tuze pěkné...
Kvásek se dá dělat i z kvasnic, záleží jak často a co pečete.
Re: No to je tuze pěkné...
to vím - mamka pekla vždy z kvasnic - ale ne chleba, to jsem začal "na stáří" sám - a srovnávám s chlebem domácím pečeným z kvasnic, co pečou segra a švagrová - můj chleba vydrží déle - když už vezmu, že chuť je subjektivní parametr...
Re: No to je tuze pěkné...
Tak děda, dokud měl živnost, také měl a uržoval si také kvásek. Pokud ve stáří občas něco upekl, tak používal kvasnice.
Re: No to je tuze pěkné...
A jsme u toho... Jak jsem psal, udržuji žitný kvásek víc jako čtyři roky. Kupodivu mu nevadí cca týdenní nečinost v lednici a po probuzení fachčí stále stejně, jen přikrmován žitnou moukou a vodou.
Ta mouka je z Věrovan, žádný Babiš!!!
Re: No to je tuze pěkné...
Tak Vám dávám za pravdu, pokud jsem dosud nedával, ale proto jsem se ptal.
Ježíšmarjá.... "ugrilovat steaky"
.. to je hřích ! To radši smilněte, než tohle ... Steak na pánvičku ! Aby byl výpek ! Takhle si pochutná ohýnek, jak to z masa do něj ukapává , jestli máte starý kožený boty, dejte si je, vyjde to levněji a chuť je stejná..
Re: Ježíšmarjá.... "ugrilovat steaky"
Fšecko se musí umět! Steak na grilu netrvá dýl na každý straně, než pár minut. Jinak z něj máte kramflek. ;-))
Jo táák....
skoro syrové teplé maso, potom syrový žloutek a jde se na "věc"... to jó, taky mě to blbce mohlo napadnout... Já si radši koupím viagru... vyjde to levněji a nedostanu salmonelozu... :-))
Re: Ježíšmarjá.... "ugrilovat steaky"
Když znáte jen jeden způsob úpravy ...
No nazdar
Polský europoslanec veřejně prohlásil, že ženy jsou slabší a hloupější a proto musí brát méně peněz. To jsem tedy zvědavá, co s ním provedou.:-))
Re: No nazdar
Ten EU poslanec je důkaz toho, že blbost nezná hranic a funkce ji umožňuje rozvinout. Ovšem nutno dodat, že jde s dobou ten poslanec. Právo šária mu dává za pravdu. ;-))
A TEĎ SI ZAZPÍVÁME
www.jareknohavica.czrom/jair-nohavica-deprese/
:-)))
Nazdáár... barikádníku...
... tak kde seš " Planchete " s tím košem žrádla pro nás bojovníky ?... Si myslíš, že koblihama v nás vybudíš tu správnou bojovnou náladu ? Tak to ti na Lepenku ...víš co... jdu domu.. Prapor a mušketu ti nechám v průjezdu...
"Podporuj svého šerifa!"
Dopekl jsem roládu z krůty a kuřecích stehen, páč žíně moje má zítra oslavu narozenin šedesátých. K obědu dnes dušené hovězí, jak ho má ráda s brambory značně chutnými a dosud nezvadlými. Prakticky vše, krom mouky, koření orientálního, či oleje, vše od zdejších sedláků. "Podporujem svého šerifa!" je kdysi zásada světa Západního, což obsahuje i zásadu nakupovat u regionálních výrobců a tím jim pomoci i sobě. Suroviny jsou skvělé, kvalitní, žádný šmejd vychovaný a vypěstovaný na chemii. Výsledek chutí pak je znát kontrastně s nakoupeným v marketech.
Z cizích, dovozových potravin a pochutin preferuji hlavně vína(moravská jen bílá), whisky, boorbon, případně Metaxu. Netvrdím, že nekoupím nic z dovozového, ale velmi pečlivě sleduji kdo a kde to vyrobil a dám za kvalitu i třeba značně víc, než co se nabízí i ve slevě, podbízí se reklamou. Takže nehrozí žádné zklamání z koupeného.
Stát je ale sviňa, že dovolí podvod se značkou v obsahu. Minimálně by měl stát informovat která firma se toho dopustila a kde se výrazně takové zboží prodává. Jenže známe to, stát je především o klientelismu, takže jedou v tom všichni naši významnější.
Manažer ODS prý nepřišel druhý den do práce.
Asi si zapomněl certifikát v nočním stolku. :-):-):-)
Re: Manažer ODS prý nepřišel druhý den do práce.
Ten jde do tepláků ... tam certifikát neplatí !!!
Už Měkoně vyvádějí !!!
:-)))
Co takhle Le Penové nabídnout asyl?
Když ho mohl před válkou dostat třeba Mann, tak pro ne někdo další?
Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl?
Jo, tam to Franta Šťastný všem natřel. :-):-):-)
Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl?
Jo,Franta jo !!!
Jen ten Gáry Hóking z Rhodesie ho proháněl !!!
:-)))
Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl?
A proč by utíkala, když za ní stojí přes 50% Francouzů a druhý v pořadí má 14% ???
Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl?
Um baj kví ........ http://www.info.cz/svet/francouzske-prezidentske-volby-maji-noveho-favorita-le-penova-to-neni-4152.html
Re: Co takhle Le Penové nabídnout asyl?
No, zatím jsem málokdy viděl, aby volby kopírovaly průzkumy agentur. Markantně se to projevilo v brexitu a naposledy v USA.