Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Za dávných starých soc časech bylo možno cestou lesem v Krkonoších míjet plno lapačů. Nevím kde lapali a lapají v časech nových.
Ekobijci jako je Vlk a Neff se teď můžou podělat, protože jim fakta berou jejich pseudojistoty, ve kterých si desetiletí z ekologů dělalu terč své hloupé ideologie.
Netuším, jak klimalarmickou pseudovědu může někdo soudný považovat za fakta? Vždyť je to jen jiná verse Marx-leninismu, který byl také nezpochybnitelně jedinou zjevenou pravdou pravdoucí. :-):-):-)
kohout na víně ?? ...Mařáku, koho jste potkali?? .....čtyři z pěti kuchařů doporučují kohouta do rizota a víno vypít rovnou z láhve .......n-tsssss
Oblíbené jídlo Balzaka...kapoun na víně .. i do románů ho dostal...Rossini psal ve svých pamětech.." třikrát v životě jsem plakal, prvně, když jsem slyšel hrát Paganiniho, podruhé, když vypískali moji novou operu..a potřetí, když jsem jedl pečeného nadívaného krocana s omáčkou z portského"...
Tak kapouni obcují se žrádlem... sodoma... ale že nás čeká revoluce, to je jim jedno... s kým jí budu dělat ?.. Sám na barikády nejdu, snad s Válkovou ? Ale vona je slabá, i nějak na duchu. Vejpitka na barikádu nevyleze , viceprezident Vovčák by čuměl zálibně po vojácích nepřítele... asi to vodpískám... ještě hodím konzultačku s Láňou.. ale vidím to špatně...
Láňa vylezl odpoledne po čtyřech z vinného sklípku a teď odpočívá...
To je mu podobný... a to se dušoval, že se do těch plánů revoluce koukne a udělá korektury...
ještě vloni byl Ester Ledecká prej z jiné planety(sic) ....a dnes má problém se dostat do první desítky ....pche ....jojo ...pořád se něco děje ......
Mám tu 3 rohlíky, vejce, mouku, sůl, cukr (možná), pixlu hrachu a nahnědlý babán.
K čemu mi kuchařka?
Pohlíky rozkrájet na plátky, vejce rozkvrdlat s moukou a obalit bisquety z rohlíku, osmažit na oleji posoli, či pocukrovat obé je jedlé. Hrách nechat na příště. :-):-):-)
Kdybyste měl nakouslé jablko a pár hrozinek, tak byste s tím cukrem dal dohromady i skvělou žemlovku. :-):-):-)
Panu Fridrichovi.. Knihu vydal Merkur už v roce 1972.. Mám z ní pěknej salát, ale bylo to první poznání francouzské kuchyně. Pro Martina Mařáka, Julie Child výborná, ovšem August Esofier to je bomba...Obloha z kohoutích hřebínků a varlat, to je bomba. když jsem byl kluk , u dědy a babičky poměrně obvyklé.
Rádio Jerevan... nebyl to pan Fridrich, byl to pan Franke... pal, ž Merkur vydal knihu NAPOSLED v roce 1981... co chtěl vědět, to jste ale nesdělil.
Tak znovu a lépe. :)
...vypadla mi písmenka, asi budu muset ten hrách do kouta pohodit.
Můžete klečet i na čočce, když máte rozdělanej pytlík. Tesaříkovi jste dala pěknou čočku, tak si zbytek nasypte do kouta.
Vnuk dva roky a vidím F a jsem akční.. Nicméně to je jedno. Jde o francouzskou kuchyni, kterou paní Martinicová podala pěkným, nicméně jednodušším způsobem. Mám vydání z roku 1972.
Dík za tip, mrknu se po tom. I když sehnat hromadu kohoutích varlat a hřebínků asi nebude v dnešní době jednoduché.
bohužel není, ale je tam plno bombe předpisů. Je to třeba jako rybí Vaňha.
Jsem se podíval na Amazon a na kritiky, no a koupil jsem si La guide culinaire. Tak jsem zvědavý.
Nepropadej skepsi. Pracuji na tom, (zatím teoreticky), totiž na chovu kohoutků, neboť není lepší masíčko než z mladého kohoutka z bio chovu. :-):-):-)
Nový zákon o zákazu zakládání domobran, má charakter stanného práva. Čeho se tzv. liberálové Hamáček a Koudelka (BIS) tak obávají?? Vypadá to, že domobrany jsou pro českou demokracii nebezpečnější, než Al-Kaida.
Lesy se mají kácet, dříví seřezat na trámy a prkénka a ne nechávat sežrat broukem. Stejně tak v Kalifornii,či dnes v Austrálii je stejně zhoubné zakazovat těžbu v lesích, či vypalování , neb to patřilo vždy k přirozeným procesům obnovy přírody. U nás zakázali vypalování luk a zapálit si ohníček v lese, či jinde v přírodě je pomalu zločin. Zelení bezmozci. :-):-):-)