Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Výborný nápad, já to kdysi dělávala, pak recept nějak zavál čas.
A protože maso by bylo, šlehna taky, brambory taky a i sýr se najde, už vím, co bude v neděli. Na zítřek nám zbyla slepičí polévka a slepice na paprice, tak to mám vlastně všechno bez práce
Aach!Milujem tento typ jedla,robím ho často.mám tri varianty.Ledna sa vola :mäso s čiapočkou:na kotlety dám bešamel do ktorého zapracujem/po vychladnutí struhaný syr-dalej ako Lika.Druhá varianta je jem,nejšia:na kotlety dám dve kolieška jablk-do stredu sušenú slivku-dalej ako Lika.Skúste,ľutujem vegetariánov a vegánov.
Já to dělám ze smetany na vaření a její jemnou chuť oživím trochou nakládaných kaparů a zacáknu i kapkou nálevu. Do spolujedlíků to padá jak do holinky.
Ano, tohle je moc dobrá rychlovka. Já to dělám troche jinak, podle receptu manželky mého synovce (když tu před pár lety byli, uvařila to pro nás a byli jsme oba nadšení - já navíc tou snadnou přípravou).
Trochu prorostlé vepř. kotlety (aby se tuk vypekl jako šťávička) posypu pepřem, solí rozložím na dno pekáče. Cibuli nedávám.. Celé to zaliji šlehačkou a hustě posypu sýrem mozzarella (zkusila jsem i svojí nejčastěji používaou goudu, ale není to ono, mazz. je lepší). Šoupnu do trouby a peču až je maso na píchnutí měkké. Na vrchu se udělá stejně krásná vonavá kůrčička jako má Lika na fotce. Sýrovou omáčkou přeleji extra uvařené brambory.
Lik, děkuju za připomenutí. Občas nevím, co bych kde bych, tak epokusím uchovat myšlénku. Dělávali jsme to s cibulí a bramborem a nemělo to chybu. A navíc eintopf, co víc si má hospodyňka přát. :)
Oóó, to musí být vůně při zpracování receptu. Taky doma děláme a šup tam rovnou brambory, taky různé obměny, někdy to maso dělám rovnou na zelí a to pak bez smetany atp. Moc dobré!!
P.S. , jak níže píše p. Polák, není to pro vegany ani s tím zelím ne. A taky mám dotaz: je pravda,že mají vegani zelený děti nebo je to hoax?!
Jestli veganům, to teda nevím. Ale určitě se rodí ve Vřesové u KV. Tam se dusí i auto.
Jenny, to je čirá pomluva - ty zelené děti, co jsi viděla, jsou vodníkovic...
Ano ano, to vypadá poměrně bezpracně
Variantu podložit maso kolečky cibule používám vždy, s pevnou vírou že tak se masejčko nepřipálí.
Tenhle základní recept (Lika) jsem už mockrát zvažovala, tedy konkrétně to, jestli mi po něm nebude těžko. Hm, asi by to spravila dvouhodinovka v mrazu venku .
Recept dole od p. Poláka se mi zdá takový přiměřenější pro Prahu.
Uvidíme, něco z toho bych mohla zkusit jako nácvik na Vánoce .
Jinak nad mírně zasněženou krajinou prosvítá slunce, třeba bude hezky.
Příští týden budu dělat synkovi k narozeninám, neb to miluje - a ano, ten recept bude nejméně čtyřicetiletý
Pokud se plátky krkovice podloží cibulí a hlavně brambory, dostává krmě úplně jiný rozměr, než když jsou vyndané z vodyZávěrečné posypání dobrým sýrem nic nezkazí, ale není nutné. Inovaci pana Poláka určitě zkusím
Moje sestra to s těmi brambory dělá už roky. Jen mě ještě nezlomila, když k nim jdu na oběd.
A to by šlo! Navíc rychlé a jednoduché jídlo. Ty se hodí vždycky.
Doporučuji přidat do pekáče rovnou i ty kusance brambor, jak už tady v okolí zaznělo.
no, vždyť je to jak Kobršle..ale z krkny a bez brambor...co, před 20 lety Liko, před 40...letí to...
hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům
jojo - recept vhodný pro nás - masožravce.
Jdu si letos poprvé pořádně zaházet, zatím stačilo koště... A i tak toho nasněžilo relativně málo - zato hezky fotogenicky
Navrhuji osvědčený upgrade. Rozhodně není košer (vepřové + kombinace milšig a flaišig) ani halal (vepřové) . Pro vegetariána je tento recept žalovatelnou urážkou a vegan to může považovat za pokus o vraždu
Začínáme stejně. Plátky krkovičky naklepat, osolit a z jedné strany (ta přijde dolů) opepřit a opaprikovat. Opepřenou stranou položíme na vymaštěný pekáč (mísu remosky). A nyní to nové. Na každý plátek masa položíme plátek sýra , stačí eidam ale gouda je lepší, sýr okořeníme špetkou curry a trochu přisolíme. Na to přijde plátek šunky. Šunku potřeme vyšší vrstvou (tak 5 mm) bílého jogurtu (ostřejší , kyselejší varianta) nebo zakysankou (varianta to jemnější) no a šup s tím do tepla. V troubě tak na 180 a 3/4 hodinky. Remoska to za ten čas zvládne taky. Nepodléváme a nerušíme to. Pouze okénkem kontrolujeme, zda nám šťáva úplně nemizí. Podáváme s brambůrkem a hodí se k tomu pár rajčátek.
Tak to musí být teda něco! Když jsou ingredience po ruce, směle do toho!
No, oba recepty jsou velmi jedlé. Vzhledem k tomu, že nemáme problém ani s košer, ani halal, natož vegetariánským nebo veganským pohledem, tak to asi zlusím. Nakonec vhodné maso mám.Uvidím, co dům dá, kterou variantu zvolím, ale už vím, co bude v neděli k obědu
No prima. Zaznamenala jsem také, že i když jsem pekla nejjednodušší variantu, tak to ohromně příjemně vonělo.
Šlehačkové kotlety znám, ale Váš recept vidím poprvé. A vypadá velmi velmi jedle. Příští týden půjdu na lov vepřového na vánoční řízky, tak toho vezmu víc a vyzkouším.