Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Velmi zajímavý článek
V tvorbě jedů, které si různí tvorečkové vytvořily ve svém boji s různými "potvorečkami" má příroda stále pár miliard let velký náskok. Představa, že našemu zdraví prospěje a náš život prodlouží návrat k metodám středověkým je šíleně hloupá na první pohled (na ten druhý se stačí podívat do historických statistik smrti hladem a bio-otravami a na ten třetí na efektivnost výroby biopotravin).
Děkuji autorovi za to, že k zdravému rozumu připojil i vědecká fakta (to už dnes bohužel "zelená inkvizice" trestá).
Ekologické jahody
kterými se virovou infekcí nakazilo přes 8000 žáků a učitelů v Německu, pocházely z Číny. Je známo, že v Číně používají zemědělci k hnojení fekálie, přírodní to živočišný produkt pro ekologickou produkci potravin. Jen si pochutnejte na zmrazených jahodách - jsou bio.
Slovensko
Tatranské BIO mlieko je jedno z mála Slovenských mliek, z ktorého si môžete doma urobiť kvalitný domáci jogurt. A to som otestoval všetky slovenské mlieka.
Minulý rok sa dal na Slovensku kúpiť dva druhy cesnaku: BIO cesnak a cesnak z Číny.
Niekedy majú na výber iba dva druhy citrónov: krásne BIO citróny alebo polozhnité a pravdepodobne nastriekané citróny. Ktoré si kúpite keď potrebujete kôru do koláčov.
Chcete si kúpiť žuvačku kde by nebol cukor a nebolo by tam ani umelé sladidlo ? V USA je to bežné ale u nás musíte ísť do špeciálnych BIO predajní.
Výskum z USA, kde je väčšina potravín kvalitných nemá príliš zmysel v našich podmienkach. U nás si často môžete kúpiť alebo nekvalitné potraviny alebo BIO.
Re: Slovensko
tak to trochu preháňate! považovať všetky nebio potraviny v SR za šmejd je zcela neopodstatnené. Pokial chodíte len do kauflandu, tak tam dajme tomu. Chcete žuvačku bez cukru a sladidiel? Dajte si kožku zo slaniny, to poznali už naši dedovia. Triasť sa kvoli troške citronovej kory z pesticídov, nemá zmysel. Množstvo pesťákov takto prijatých je fakt nanoskopické. A kto má problém s krabicovým mliekom z reťazcov, može si načapovať z mliekových automatov, alebo dojsť na najbližší salaš.
Re: Slovensko
Vážený pane, jste mimo! Hlavním problémem dnešních konvenčních potravin už není kontaminace látek z hnojiv. Mnohem horší jsou chemická aditiva. Např. konzervanty, barviva a umělá sladidla. Až budete kupovat nějakou potravinu mrkněte na složení a pak si látky vygooglujte...
Článek je zavádějící a snaží se zjednodušit komplexní problém kvality potravin na mediální válku mezi ubohými tichými producenty hlasitými biofanatiky.
Autor se představuje jako vědec. Zná tedy velmi dobře rozdíl mezí objektivní vědeckou informací a manipulací...:-/
Re: Slovensko
Také si myslím ... .
BIO určitě není dogma a jistě se i pod značkou BIO prodávají pěkné šmejdy. Pro mne často mnohem víc znamená jasné uvedení výrobce a složení. Jako že med je ze zemí v EU a mimo EU, pro mne opravdu určením původu není ... . :-)
Díky,
moc pěkný článek, že "bio" je hlavně marketingové heslo mi bylo jasné, teď jste mi dodal věcné argumenty.
Vzdělaní lidé
nehrají hazardní hry. Nevěří na pověry. Proto ani nejedí tzv. biopotraviny.
Rostlině je naprosto putýnka odkud si vezme dusík; hlavně, že ho má.
Rostlina si klidně pochutná na dusíku z umělého hnojiva a urodí značně. Jinde dostane rostlina dusík z hnoje. Taky urodí skvěle, jenže neohrožuje zdraví konzumentů. Občas se nepovede perfektně očistit zahnojený salát a krom žádoucích vitaminů, dostane se spotřebiteli i bakterií tyfu. Skvrnitého jak hyena.