Diskuze
NADVÁHA: Problém vskutku těžký
Děkujeme za pochopení.
B88o49h44d61a70n 95B55a77r77t94o86š
Příčina je zřejmá - najíst se dnes vyžaduje podstatně méně úsilí než kdykoliv v historii. Po všem na co máme chuť, stačí sáhnout. A vše je úmyslně připraveno tak, aby to chuti vyhovovalo a ještě ji podporovalo.
Na jedné straně lidské vlastnosti a na druhé armády marketingových odborníků, psychologů, chemiků, zemědělců, pekařů, řezníků... atd. Nemáme šanci bez vlastního rozumu.
Z16v22i95r62e95t15n10i35k 68L19a88p93i37l
Jste si jist, že nenavrhujete "evidentní a jednoduché nesprávné řešení?
Navrhuji test: došlo v USA v těch 80. letech k nějakému zlomu? Není to řečnická otázka, já to nevím. Ale přiznávám - myslím si, že ne.
B60o69h17d26a98n 31B64a13r23t22o14š
Přiznávám, že této námitce nerozumím:
1. příčin je jistě více, ale ta principiální je zde uvedena
2. USA v 80. letech??? A co jako?
Z87v14i26r44e19t69n90i85k 54L23a52p24i92l
Ad 1: zpochybňuju jistotu, že ta příčina je principiální.
Ad2: v článku je graf, tuším hned ten první, který ukazuje, že obezita začala růst v USA v 80. letech. V článku se dovozuje, že se - nejen v USA, ale na celém světě - "něco" stalo s jídlem.
Vy tvrdíte, že podstatnou příčinou je snadná možnost "najíst se". Předpokládám, že myslíte všechna ta hladová okýnka a McDonaldy. Proto se ptám: došlo v tomto způsobu stravování v USA v 80. letech k nějakému zlomu?
Já si to nemyslím. Zběžně jsem zapátral a jak KFC, tak McDonald se opravdu rozjeli v 60. letech. Jasně - budete-li namítat, že 20 let je tak akorát doba mezi zmasověním fastfoodů a růstem obezity, nebudu mít co namítnout. Přinejmenším proto, že málo vím.
KFC: "Na počátku 60. let už prodal přes 600 licenci ve USA a Kanadě. V roce 1968 už fungovalo 638 restaurací KFC a v roce 1971 bylo v provozu 3 500 restaurací.".
McDonald:
"Roku 1955 otevřel českoamerický podnikatel Ray Kroc první restauraci na principu franšízy, celkově to byla devátá restaurace. V roce 1960 byla firma přejmenována na McDonald’s Corporation".
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz