Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

MP

Takže i po volbách platí heslo "Pravda vítězí"???

Cituji

Pravda vítězí (slovensky Pravda víťazí, latinsky Veritas vincit) je historické heslo, které je od 30. března 1920 na vlajce prezidenta Československé republiky a po zániku Československa na vlajce prezidenta České republiky v české verzi.

LP

pro strany pětikolky to není v žádném případě impuls ke změně jejich politiky - jen prostě před volbami budou lidem ještě více lhát a po svém případném zvolení pojedou dál postaru a budou se lidem smát do obličeje -přesně stejně, jako to dělají dnes.

LN

Ne každý se snaží zalíbit českým Putinovcům jako jste vy... :-P

LP

hodně vypovídá to, jak které politické strany , jež zrovna v euvolbách nevyhrály, onu "nevýhru" přijali - lidovci, ods i Piráti (se svým velkým výpraskem) reagovali NORMÁLNĚ - tedy budou řešit , proč je voliči nechtějí. STAN a TOP agresivně - nehledají problém u sebe, hledají VINÍKA z vnějšku - zřejmě jím bude český volič, mající "nekorigované" informace a neuznávající ten jediný správný nařízený narativ - a tohle bude na stopro Rakušan "řešit". Vnitro už úplně zhnědne - mít takovéhoto člověka na silovém ministerstvu je nejen nešťastné, je to vyloženě nebezpečné.

P47e61t17r 24Č38e23c30h

11. 6. 2024 18:24

Kdo v Česku (ten název se mi hrubě nelíbí. Česká republika obsahuje i Moravu a Morava není Česko) prohrál?

Jednoznačně ODS, TOP 09, KDUČSL, Piráti a STAN. Lidé už mají Evropské unie dost. Jde totiž o naprosto neschopné soustátí, které dokáže jen socansky podplácet a následně diktovat vůli Francie a Německa. Celá EU se hroutí což je vidět i na výsledcích jmenovaných států. Osobně jí dávám ještě tak maximálně 7 let.

Foto

A také Valašsko.

To už také není až taková Morava. A Slovácko. A Sudety. (Myslím tím ty geografické) A dosti svébytné Chodsko. Od Lovosic kolem řeky to ještě vcelku nedávno také bylo jiné nežli kolem Pardubic.

A že by se Morava lišila kulturně, nebo jazykově? Tow možná ještě generace mých vrstevníků. A ještě k tomu z venkova. Ale pro čtyřicetileté obyvatele Olomouce, nebo Prostějova je běžná mluva jejich vesnických předků stejně prapodivná, jako pro ty mladé od nás jazyk Kérkonošských poudaček. Na mne tady dečka koukají když místo 'Pepovi' řeknu 'Pepoj' , ty které mají předky z okolí ještě pochopí ‘cák = copak' a 'páč = proto' , ale stejně pozvednou obočí. A popravdě, když si vzpomenu jak mluvili prarodiče a ta prababička, na kterou si vzpomínám, a já tehdy také, byli jsme tady více národem a zemí, nežli nějaká Morava.

JM

Kdo s tou plichtou prohrál? Prohrál rozhodnější způsob řešení

- imigračního náporu na Evropu,

- cen surovin, energií, potravin a dalších následků naší omezenosti,

- následků expanzivního a ultimativního vládnutí z center EU,

- problémů sociální povahy jako bloku,

- bludných představ Greenhornů o řešení klimatu cestou pošílování NZO,

- drobení společnosti prostřednictvím cílené propagandy,

- nedostatku nové vlny občanů, kteří by byli schopni a ochotni vstoupit na pole politických klání, vybaveni znalostmi, rozumem a odvahou, kterých bude bezpochyby brzy třeba k racionálnímu uspořádání poměrů ve státě i v bezradně přešlapující EU.

PD

To by bylo krásné, kdyby tohle někdo vyřešil ...

... kdo by to byl?

PK

Někam se autorovi zatoulalo STAČILO! Opravdu už stačilo nám všem toho polistopadového bince už je víc než může občan snést.

PD

Občan, zvláště schopnější občan se po listopadu (máte-li na mysli ten 1989) má dost dobře, rozhodně lépe,než před tím listopadem.

A dokonce i většina lemplů. Jen komouši přišli o moc, o majetek většinou ne.

LN

Diletant Síkela a jeho "závětrné elektrárny"

(řeč je o tzv. závěrných elektrárnách - to jsou ty, které se spouštějí jako poslední - a nejdražší...) :-P

https://www.facebook.com/100057956566567/videos/ministr-s%C3%ADkela-objevil-z%C3%A1v%C4%9Btrn%C3%A9-elektr%C3%A1rny-/559517312631530/

DM

D85a27n24i78e47l 47M11a25c80h

11. 6. 2024 11:58

Poměrně slabý článek. Ano, Piráti to projeli, ale STAN získal to, co se čekalo, takže žádný neúspěch. Navíc o jedno křeslo posílilo ÁNO, které Green Deal podporuje a euro neodmítá.

LN

Hlavně že jste ostrouhali vy, ZELENÍ MAGOŘI. A to v celé EU! :-P

LN

Výsedek Fialovy nesmyslné podpory fotovoltaiky:

Slunce komplikuje výkupy z fotovoltaik. Dodavatelé začínají upravovat ceny

Počet solárních elektráren v Česku stále roste. Ve slunečných dnech je přebytků z fotovoltaik tolik, že se jejich cena dostává do záporných hodnot. Skokový růst obnovitelných zdrojů v ČR již začíná ovlivňovat strategie a cenovou politiku dodavatelů energií. Někteří kvůli tomu snižují výkupní ceny přebytků elektřiny. Od tohoto kroku si slibují, že klienti budou elektřinu z domácích fotovoltaik spíše spotřebovávat než nabízet k prodeji.

Podle Solární asociace bylo v loňském roce připojeno do sítě 82 799 nových solárních elektráren o výkonu 970 megawatt peak (MWp). Oproti roku 2022 přibylo 49 tisíc nových elektráren, což představovalo nárůst o 145 procent.

(placený článek)

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/centropol-cez-mnd-ceny-vykup-solarni-fotovoltaiky.A240610_135514_ekonomika_hyk

:-P

PD

Podpora fotovoltaik je delší záležitost, než jen Fialova. Největším dílem bláznění z Brusele.

VK

V47. 60K91u95h78a30j

11. 6. 2024 8:52

Ještě prohrála snaha o nálepkování, ostouzení a kaceřování politických oponentů po vzoru bolševiků, dodal bych.

Ale jsou to nezmaři. Už jsem četl, že o vlivu alternativních médií a ruské propagandy se bude ve vztahu k výsledku eurovoleb ještě mluvit. Takže z nás asi udělají tu blbce, tu agenty Moskvy. Fialo, Fialo, tys to dopracoval!

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz