14.6.2024 | Svátek má Roland


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 18.5.2024 6:29

Tomu teď nerozumím... On viník není znám?

A. Teplý 17.5.2024 19:09

Jaká sebereflexe, objektivita a snaha mírnit emoce !

- honem připomenuli vraždu Kuciaka, ze které obviňovali Fica a žádali jeho potrestání

- varují vládní politiky, aby atentát "politicky nezneužívali"

- varují vládní politiky, aby nerozdělovali společnost

V. Čermák 17.5.2024 20:00

Progresivní Sorosovská banda Čaputové a spol. jsou prý v šoku. Oprávněné pocity viny a obrovský strach cizích agentů – mainstreamových médií! Útok na Fica nesmí spustit další agresi a pomstu, vyzvali slovenští šéfredaktoři...

Ale pořád Relativizují skrze Kuciaka...

A. Pakosta 17.5.2024 17:59

Povšiml jsem si zprávy, že policie "monitoruje odezvy na sociálních sítích", a že, cituji, "trest hrozí mimo jiné za schvalování atentátu" konec citace. TO UŽ TADY KDYSI BYLO! Já jen doufám, že dnes za "schvalování atentátu" nehrozí provinilci zastřelení i s celou rodinou, jako tomu bylo posledně.

V. Němec 17.5.2024 17:12

Historie dokládá, že Češi a Slováci nejsou tak blízké národy"

Toť článek na Novinkách, ještě nezaschla krev Fica po jeho další operaci. Hnusáci.

Věřím, že blízkými národy jsme.

Mám Slováky, specificky ještě více Slovenky :-), moc rád. I jejich svéráznost, každopádně nejsou tak připosmolení, jako my, Češi, Moravané a Slezané.

V. Heidlerová 17.5.2024 15:36

Snad nebude trestné, když vyslovím názor, že na vytvoření záporné společenské nálady nenesou vinu ani tak média ani umělci, jako sami politici. Poslouchala jsem p. Fica a obcházel mne už dřív docela strach. Čím kdo zachází, tím i schází. Především politici by si měli uvědomit, že oni jsou ti viditelní, mnozí lidé se chovají podle nich, novináři dělají jen svou práci - máme svobodu slova! To co předvedl nějaký p. Danko a ten druhý - to nebyla žádná noblesa a hledání východiska, to bylo vyhrožování ve stylu epoch, které jsme prožili do r. 1989.Rv

R. Langer 17.5.2024 16:17

Aha, tak to jste asi zapomněla poslouchat opozici, soudružko. U vás nic zvláštního, pochopitelně. :-P

D. Laurencikova 17.5.2024 18:08

A co ta obrovská antificovska fronta uzavřena mezi médií a opozici, která namlouvá lidem, že s Ficem se vrátila mafie a doba nejhoršího temna? Nic z toho se k vám nedostalo?

D. Laurencikova 17.5.2024 18:08

A co ta obrovská antificovska fronta uzavřena mezi médií a opozici, která namlouvá lidem, že s Ficem se vrátila mafie a doba nejhoršího temna? Nic z toho se k vám nedostalo?

H. Lukešová 17.5.2024 18:32

Paní Laurenčíková, v rubrice "Psí stručně" čtu, že německý parlament zbavil Petra Bystroně poslanecké imunity. Vidím, že dehonestace proti AfD jedou naplno... Pokud se něco výrazného nestane, tak k tomu kalifátu v Německu moc nechybí...

D. Laurencikova 17.5.2024 18:42

Co tam samozřejmě "zapomněli" napsat, paní Lukešová, je to, že Petr Bystroň sám dávno žádal o zbavení poslanecké imunity, aby se ty lži mohly konečně vyšetřit. To už pánům novinářům nepřišlo důležité. Ale jistě, boj proti AfD se stupňuje a nabývá až groteskních rysu. Zelený Habeck na AfD svedl dokonce i ten atentát na Fica. 🫢

H. Lukešová 17.5.2024 18:45

To je tak hloupé až to bolí. Daleko realističtější by bylo z atentátu obvinit progresivistu Šimečku... Vždyť Fico je přece "proruská onuce" a z "proruských postojů" je obvinována i AfD, přece by si "proruská" nezavraždila "proruského" kolegu Fica...

H. Lukešová 17.5.2024 18:46

- "proruská" AfD-

D. Laurencikova 17.5.2024 19:03

Nechoďte na ně s logikou, paní Lukešová. To slovo oni neumějí ani hláskovat.

H. Lukešová 17.5.2024 19:11

To jen vidíte, kam až může zajít dehumanizace. Já se příliš nezajímám o slovenskou politickou scénu, nevím, jak moc je Fico proruský, ale vím, že mainstream líčil Fica především jako mafiána a vraha (novináře Kuciaka a jeho snoubenky), tudíž se dalo předpokládat, že se najde také někdo, kdo to Zlo sprovodí ze světa.

D. Laurencikova 17.5.2024 20:06

V konecnem dusledku muze kazdy byt i prorusky, jak chce, nebo ne? Fico byl zvolen, protoze je prave takovy, jaky je. Kdyz potom liberalni mainsreamova propaganda nepretrzite vyhlasuje, ze Fico je mafian a mafian, prorusky agent a hrozba pro demokracii, neni divu, ze nejaky pomatenec nakonec vezme zbran a pokusi se ho zastavit peti ranami z pistole, kdyz uz se to nepovedlo u voleb. Novinari jsou ta nejhorsi svoloc, rekla bych.

Za komunistu se take malovaly karikatury "zlych imperialistu", jako byl napr. Adenauer, nebo Franz-Joseph Strauß s dabelskyma grimasama a sedici na bombach, jak si jeste vzpominam a bezela protizapadni masirka nejhrubsiho zrna. Ale dnes vlastne ti pisalkove nejsou vubec v nicem pozadu, mozna ze jsou svym zpusobem jeste horsi!

H. Lukešová 17.5.2024 20:34

No jo, já jsem tu dobu nezažila, ale co jsem pochopila, rok 1968 sovětská okupace byla a je pro Čechy trauma, no a většina Sovětů byla ruského původu, tak holt Češi nenávidí Rusy.

Psychotrauma je hrozné, také mi trvalo, než jsem se osobně byla schopna vůbec nějak vyrovnat se 7.říjnem 2023, a to jsem nebyla osobně zasažena.

I když si myslím, že ten říjnový masakr byl horší než srpnová okupace. Mým rodičům se okupace z roku 1968 také nelíbila, leč jako velká část jiných lidí u nás ohnuli hřbet, chtěli vystupovat, mít slušnou práci, založit rodinu, tak byli zticha. A díky tomu jsem se já i bratr narodili, a jelikož mí oba rodiče vystudovali vysokou školu, tak jsem s bratrem měla dobré rodinné zázemí. Byli jsme, jak jste psala, také uživateli socialismu. No doufám, že mě neodsoudite. Takže nemám právo že sebe dělat nyní hrdinku...

H. Lukešová 17.5.2024 20:40

- vystudovat- ach ty automatické opravy z mobilu...

D. Laurencikova 17.5.2024 20:57

Vubec tomu neverte. Ja jsem tu dobu zazila. Srovnat osmasedesaty v Ceskoslovensku s masakrem 7. rijna v Israeli, to nejde vubec.

Zasla byste, jak rychle se v tehdejsim Ceskoslovensku zmenila nalada, jak snadna byla ta tzv. "normalizace" za Husaka. Najednou se z okupace stala "bratrska pomoc" a nevim dohromady o nikom, kdo se svizne neprizpusobil, az na vyjimky. Tak jakepak trauma. Lidi nadavali snad doma v soukromi ale pilne behali s mavatky do pruvodu....

Vy jste nikdy ze sebe nedelala hrdinku, to ani nemusite a ja nemam nejmensi duvod Vas odsuzovat.

H. Lukešová 17.5.2024 21:10

No jo no. Vy jste už psala, jak Vás soudruzi vyhnali ze země, Vašeho manžela zavřeli a přesto necítíte nenávist k Rusům, kteří ten komunismus u nás budovali prostřednictvím českých a slovenských ochotných pohůnků. Rusové byli dominantním národem uvnitř Sovětského svazu.

D. Laurencikova 17.5.2024 21:30

Komunismus se budoval i za ukrajinskych sefu v Kremlu a ten nejhorsi z nich byl dokonce Gruzinec. V kazde ruske rodine byla take nejake obet komunismu, to se doctete treba v Solzenicynovi, chcete-li. Ja si vubec nedovedu predstavit, ze bych mela nenavidt Rusko. To mi jde uplne mimo.

H. Lukešová 17.5.2024 21:43

Jo, já Vám věřím, leč jsem četla, že Stalin způsobil veliký hladomor na Ukrajině, při kterém zahynulo mezi 6 až 7 miliony lidí a také z toho důvodu prý Ukrajinci nenávidí Rusy, že Rusové utlačovali Ukrajince, potlačovali ukrajinskou kulturu a ukrajinský jazyk.

No a za druhé světové války pak Ukrajinci vítali Němce a Němci rovněž přesvědčili Ukrajince, že za jejich bídu můžou Židé a proto někteří Ukrajinci pomáhali horlivě Němcům při vyvražďování Židů na Ukrajině. To jsem velmi zjednodušila, ale tak jsem to pochopila.

D. Laurencikova 17.5.2024 22:02

A co ted? Mam nenavidet, Gruzince, Rusy, Ukrajince, Nemce nebo Zidy? Nebo rovnou vsechny? Nevidite, jak je to absurdni? Co ja s tim? V kazdem narode se najde nejaky smejd a takovi, kteri se daji na vsechno, stejne tak jako lide, ke kterym muzu mit respekt a ktere muzu mit rada. To nema cenu porad prezvykavat. Ja nemam v sobe zadnou nenavist k zadnemu narodu a ani si ji nenecham od nekoho naoktrojirovat.

H. Lukešová 17.5.2024 22:10

Jistěže, je to absurdní. Nenávist ničí duši.

M. Grussmannová 18.5.2024 10:50

Mi se asi nejvíc líbilo, jak jakýsi kvír Martin, v jednom článku o demo proti AfD, vyjádřil obavu, že AfD zvítězí ve volbách a on se pak bude bát vyjít na ulici ;-D. Chalífát ho asi nechává klidným...

D. Laurencikova 18.5.2024 11:15

Až takhle lze lidi zblbnout cílenou propagandou, ano.

H. Rybnická 17.5.2024 20:27

V okamžiku se konají domovní prohlídky majetků pana Bystroně v Bavorsku a na Malorce. toto se v SRN nikdy nekoná aniž by proto byly vážné důvody. Hovoří se o upatcích vy výši několika stotisíců Euro.

H. Lukešová 17.5.2024 20:38

A Vy si vážně myslíte, že pana Bystroňe upláceli Rusové? No pravda se ukáže, věřím, že v Německu existuje a funguje spravedlivý soudní systém.

H. Rybnická 17.5.2024 20:52

Paní Lukešová co si myslím já není podstatné. Podstatné je že zřejmě došlo k nesrovnalostem a to ve velkém měřítku. Pokud došly instituce Spolkové Republiky (ostatně platí pro novináře velkých světových medií) k názoru, že povolí domovní prohlídku, tak se nejedná o nějakou švandičku. Ostatně byl dnes zbaven poslanecké imunity ještě další poslanec AfD.

H. Lukešová 17.5.2024 20:59

No jak píši a věřím, paní Rybnická, pravda se ukáže, samozřejmě není důležité, ani co si myslím já a co píši zde na psí diskusi. A rozhodující budou volby, které u vás (v Německu) proběhnou tento rok?