Úterý 21. 5. 2024Monika polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 126
  • Poslední: 22.3. 2021 13:41
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
L. David 19.3.2021 20:54

Hitler se také zpočátku nezdál nebezpečný!!!!!!

M. Mařák 19.3.2021 21:07

To je fakt, proto je také nutné, aby byl zastánce individuálních svobod před těmi různými nicnežnárody pořád ve střehu.

J. Matuška 19.3.2021 20:21

ČESKÁ TROJKA proti BRUSELSKÉ PĚTCE. V názvu je "skoro" všechno, co voliči potřebují vědět... [>-]:-)=pohoda

M. Mařák 19.3.2021 20:26

O švédské trojce jsem cosi slyšel, českou neznám. Co je na ní specifického?

M. Mařák 19.3.2021 20:27

Patří pod Jardu Matušku, sorry za nepozornost.

L. Novák 19.3.2021 16:54

Hehe, v první řadě bych rozlišoval (pravopisně) mezi obětmi a objetím, aby bylo jasno v textu, co přesně tím autor míní. Souhlasil bych s tezí, že Klaus v objetí se Zemanem obětoval myšlenku pravice ve prospěch vlastního kariérního postupu na Hrad. ;-)

No a k těm pirátům... Hrůza z nich jde v souvislosti s postupujícím zeleným komunismem, který si piráti zjevně chtějí přibrat do politického programu. Bilionový tunel OZE spáchala koalice ČSSD s "ekologickým expertem" Bursíkem a dalšími podobnými v pozadí, Babiš má svého blbce Brabce a zisky zz zpracování řepky a oleje, šílený Green Deal šířící se k nám z Německa a EU je proti tomu ale "tvrdý crack", kde už je nutno vážně uvažovat o zajištění si osobní zbraně a do rezervy nějaké ty vidle a dřevěnou palici... a k tomu pořádný kus špagátu. :-P

Piráti se Zelenými jsou nová kvalita a některé jejich šílené nápady z komunistického politického rejstříku už nám představili v komunální praxi. Takže tyhle zanícené EU revolucionáře bych rozhodně nepodceňoval... [>-]

M. Hoblík 19.3.2021 16:14

Babišův pokus se státním hospodářstvím byl od svého počátku blbost! Jenže ti voliči...

J. Novák 19.3.2021 14:36

Zajímavé, článek se jmenuje "Pirátská levicová kalamita" a přitom je o kde kom, leč o Pirátech v ní není fakticky ni slova. Zvláštní.

Zatím pokrokáři vždy přivedli společnost v lepším případě k ekonomickému krachu, v tom horším do války. Tak jen, abyste věděli, co vás čeká!

Konkrétně: Piráti mají v programu změnu Autorského zákona v tom smyslu, že vynálezy považují nikoli za statek soukromý, ale za statek veřejný.

Už nějakou dobu nosím v hlavě určité technické řešení, jehož drobné detajly mi vezmou čas v objemu cca roční práce. Jenom ověření, zda benefity budou takové, jaký je předpoklad, znamenají vydat částku v ceně rodinného domu na okraji Prahy. A celkové investice do zavedení masové výroby bych odhadl ve stovkách milionů. Fakt si myslíte, že někdo tyhle šílený peníze vrazí do nejistoty s tím, že i kdyby všechno mělo ten nejoptimistější průběh, po 5 letech by z tohoto jeho těžce zaplaceného know-how mohl těžit kdokoli, protože by se patent stat veřejným statkem? Proč by to jako dělal? Z touhy po osobní bídě?

Není spíš pravděpodobnější, že pokrok se místo veřejného statku stane statkem nedostatkovým, imaginárním a nerealizovatelným?

V kapitalismu byly pokrok a inovace statkem čistě soukromým, a proto se doba kapitalismu také nazývá dobou vědecko-technického pokroku. Naopak, v reálném socialismu byly vynálezy a patenty statky veřejnými. Výsledek? Totální věděcko-technická a hospodářská zaostalost pokrokového reálného socialismu ve srovnání s reakčními antipokrokovými kapitalistickými zeměmi! To nás čeká, budeme-li volit prograsivistcké strany typu Pirátů, Zelených a podobně. EU

K. Zelený 19.3.2021 15:03

Snadná pomoc Nováče! Planeta je plná venture kapitálu v nejrůznějších formách, takže pokud máte v lebce takovou bombu, pohněte dokud to tu všechno piráti neznárodní, vyberte si solidního venture investora a jste ve vatě. Nechci za tu radu víc než desetiprocentní podíl, to je skoro jako byste to měl zadarmo. Uvidíme se na Seychelách / Bahamách / Maledivách / ... jak bude libo.

Jo a abyste měl ještě reálnější představu o nadcházející pirátsko-zelené hrůzovládě, zajeďte k nám do prahy, Piráti to tu vedou už dva roky a počínající chátrání a zaostávání vašemu ostrozraku jistě neunikne. Nebo jeďte do Badenska-Würtenberska, tam vládnou Zelení už deset let, tam to musí už být v rozvalinách!

P. Milan 19.3.2021 15:27

Jo, vládnou a poslední, kdo tu něco vybudoval, byl kletý Bém. Piráti a s nimi spolčená squadra se vyžívá v pitomostech typu zavírání nábřeží.

V tom Badensku-Würtenbersku zelení vítězí pod vedením netypického zeleného a nadšení Němců pro různé zvrhlosti, tu bílé císařské, tu hnědé nacionálně socialistické, tu zelené a modré s hvězdičkami, je taky dost vyhlášené.

K. Zelený 19.3.2021 18:19

Když už tak Blanku vybudovali Bém, Hudeček a Krnáčová a utratili za to o hodně víc peněz a času než Bém sliboval. Která nábřeží, kromě asi 200 m necelé poloviny Dvořákova nábřeží uzavřel magistrát? Případně které další "pitomosti" podobného typu spáchali?

Němci, včetně Zelených (je jedno nakolik typické či netypické je taxuje český strejda) vybudovali na rozvalinách třetí říše společnost a ekonomiku, kterou jim můžeme závidět, případně je strejdové můžou aspoň nazývat zvrhlíky. Psi štěkají, karavana jde dál.

J. Novák 19.3.2021 15:52

No, bohužel právě v Praze vidím, že neexistuje nejmenší důvod si myslet, že by to dnes mohlo dopadnout jinak, než vždycky. A že konce budou tentokrát spíš horší, než lepší. Copak pro mě Pirát Hřib udělal? Vyhlásil válku Číně, vyhlásil stav ekologické nouze z důvodu sucha v nejdeštivějším roce za posledních 15 let, zase o něco zhoršil dopravní obslužnost města, nechal obsadit silnice místo auty prázdnými stolky a židličkami, pravda – dostavěl lávku přes Vltavu pro pěší za dobu jen o pouhý rok delší, než Italové v Janově megamost mezinárodního evropského dopravního uzle, který se klene nad celým městem... jedna věc je pravda: ač jsem si myslel o Pavlu Bémovi někdy cokoli nehezkého, při každém vjetí nejen do tunelu Blanka mu nahlas děkuji za to, že tu vůbec kdy byl a s obrovkou pokorou prosím Boha, aby mi odpustil mé ohavné rouhání v době vlády rekčních politiků. Nejprve nás Krnáčová začala spravedlivě trestat za naši hloupost, přičemž Hřib to dílo pomsty za nevděk pravicových politiků brutálně dokonal. Mea culpa, mea culpa, mea maxima cupla! Já už budu hodný, Pavle, vrať se!!!

L. Novák 19.3.2021 17:01

;-)

K. Zelený 19.3.2021 18:10

"Vyhlásil válku Číně - lež, vyhlásil stav ekologické nouze z důvodu sucha v nejdeštivějším roce za posledních 15 let - lež , zase o něco zhoršil dopravní obslužnost města - lež, nechal obsadit silnice místo auty prázdnými stolky a židličkami - lež" Bém Blanku začal, s Janouškem stavbu orchestroval tak, že ve finále stála dvakrát víc než podle něj měla a také se dvakrát déle stavěla. Dostavěla se za Hudečka a ještě i Krnáčové. Taky jsem rád, že existuje ale nejsme magor abych za to děkoval sebestřednému histrónovi.

A s tím vynálezem bude co?

J. Novák 19.3.2021 18:18

1. https://www.lidovky.cz/domov/radni-prahy-schvalili-vypovezeni-sesterske-smlouvy-s-pekingem-duvodem-je-neochota-ciny-jednat.A191007_092653_ln_domov_ele

2. https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/tiskove_zpravy/mestska_rada_dnes_vyhlasila_klimaticky.html

3. https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/uzavirka-smetanovo-nabrezi-praha-1-doprava-scheinherr-magistrat.html

4. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/na-prazskych-malvazinkach-vznikla-odpocinkova-zona-posedet-v-ni-ale-nikdo-nechce-40333068

5. https://www.tunelblanka.info/projekt/

Stačí?

R. Langer 19.3.2021 21:43

Inu každý Zelený (bolševik) lže, jako když Rudé právo tiskne... ;-)

Už se neozve, prolhanec jeden.

K. Zelený 19.3.2021 23:58

Jako důkaz vašich lží stačí bohatě. Vypovězení špatné smlouvy není vyhlášení války, r. 2019 nebyl nejdeštivější, byl suchý a klimatický závazek není stav nouze, pokusy humanizovat město přivádějící k vzteku bezohledné automobilisty nijak dopravní obslužnost neomezují a https://cs.wikipedia.org/wiki/Tunelový_komplex_Blanka

J. Novák 22.3.2021 13:41

OK, pokud tedy nerozumíte nadsázce, definujte prosím přesně: 1. co je to konkrétně "špatná smlouva", 2. co je to konkrétně "klimatický závazek" a jaký má právní podklad, 3. co je to konkrétně "humanizovat město" a 4. jaká je definice "bezohledného automobilisty"?

D. Mach 19.3.2021 15:09

A díky té vaší filozofii tu vládne estébácká squadra bývalých komunistů s těmi současnými. Tomu ale vy asi říkáte kapitalismus. :-/

P. Milan 19.3.2021 15:23

Vyberte si, husáčku.

Buďto je to špatně, že tu vládne ta estébácká squadra, potom "Vinou té vaší filozofie tu vládne estébácká squadra bývalých komunistů s těmi současnými."

Nebo je to dobře a potom "A díky té vaší filozofii tu vládne estébácká squadra bývalých komunistů s těmi současnými."

Kapitalismus, doprasený socialistickými nápady, je to v celé EU, nejen v Česku.

J. Novák 19.3.2021 16:00

Nerozumím jazyku Vašeho kmene. Viníte mne z odpovědnosti, že žijeme v počátečním stadiu totalitní kolektivistické diktatury, jejímž typickým příkladem i produktem jsou Piráti? Ano, pravdou je, že jsem v prvních ročnících základní školy skutečně recitoval pokrokové básničky, takže určitě nějakou formu spoluodpovědnosti za šíření pokrokářství přijmout musím. Ale jednak už to je to skoro 50 let, a druhak to vůbec nesouvisí s tím, co jsem psal a Vaší reakcí na to.

V. Kain 19.3.2021 14:18

Je jedno kdo to bude,ale hlavně se musí zarazit to drastické zadlužování.

L. Písařík 19.3.2021 14:14

Kakraholte, ten Mařák je teda štvanec, vždyť on dopředu ví, že bude pirátská vláda na špici a bude stejně "dobrá", jako vlády předtím. Plete se hluboce, každý kdo přijde , bude nucen řešit finance a to bude sakra hořký oříšek. A nemůže očekávat přílišnou podporu, občané nemilují, když jim někdo provětrává kapsy.

V. Kain 19.3.2021 14:17

Občané milují když jim někdo do kapes přisypává a je jim buřt,že je to na dluh a ten dluh musí někdo zaplatit.

J. Jurax 19.3.2021 20:18

No, bude-li vůbec, bude stejně mizerná jak ty ostatní. Spíš díky rudozelenu, eurohujernosti a levicovým nápadům horší.

L. Zídek 19.3.2021 13:49

Písálek Mařák sice proklamuje, že není levičák, ale vše co píše je nasáklé totalitní, exterémní levicí.

J. Václavíková 19.3.2021 12:29

Souhlas. Nejvíc straší údajnou levicovostí Pirátů ti, co nic jiného než levicovou politiku nedělali.

P. Milan 19.3.2021 13:51

"údajnou" :-P

K. Zelený 19.3.2021 15:05

Nj, já ty vaše uvozovky chápu, od vás napravo je jen zeď, že, ehm.

P. Milan 19.3.2021 15:29

I kdepak, já moc napravo nejsem, alespoň podle https://cs.wikipedia.org/wiki/Politick%C3%BD_kompas