21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

VOLBY: Hrozí izraelizace politiky

Geniální zásah Ústavního soudu do volebního zákona v historicky krátké době před sněmovními volbami poté, co již byly vyhlášeny, se v konečném důsledku projeví negativně pro všechny zúčastněné partaje a hnutí, zejména ale pro ty, které si už dnes zpovykaně brousí zuby na vládnutí, tj. pro koalice PirSTAN a SPOLU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kohout 9.7.2021 1:07

"Hysterie"? Nevidím. Asi u Vás.

J. David 8.7.2021 18:55

Bývalý komouš Rychecký. Čert kopytem hrabe a ocasem vrtí. Tedy do směru vanutí politických větrů. Starej komouš, obrostlý mechem komunistické jurisdikce. A jeho luzné "r", st"rr"ana a vláda za mlada jako jurista říkával. Mohu se ale mýlit.

J. Plzák 8.7.2021 18:35

To, že zde údajně není mnoho lidí pod třicet, není vada, ale plus.

jenom ti starší vědí jak by to dopadlo, kdyby se tu opět prosadila disktatůra proletariátu - kavárny.

V. Hodorka 8.7.2021 17:28

S mnohym se da v clanku souhlasit. Ale s tim, ze v spd jsou kapacity urcite ne. Minimalne jsou neviditelni a nevyrazni. Snad krome okamuri, ci jejich drivejsiho clena blazna volneho. Ostatni jsou nuly. A nuly volit nebudu.

I. Hermanek 8.7.2021 14:41

Sakra

I. Hermanek 8.7.2021 14:40

Sakrální už se i tady maze

P. Pepax 8.7.2021 13:23

Souhlas s článkem, ale veselé čtení to neni. Nová izraelská vláda zřejmě ohrozí jeho bezpečnost a pokud u nás vznikne ten smíchanec tak jednání parlamentu budou sledovat jen lidé s velkým smyslem pro humor.

Z. Ukolébavka 8.7.2021 12:10

Zatím největší škody v tomto státě napáchala jeho rozkradením ODS. Vyjma včera rozbitého kecpultu nevím, co provedla vámi pranýřovaná partaj.

M. Juraška 8.7.2021 12:04

SPD je jediné pozitivní světlo na politické scéně ČR.R^

J. Ziegler 8.7.2021 11:58

SPD je stranou tunelářů a odpadem české politiky.Rv

M. Valenta 8.7.2021 11:27

Autorovi evidentně nedochází, že Přísaha je Babišovo "béčko" a jejich výkřiky ze stejného soudku jako to vítězné "všici kradnů" či to ještě starší Zemanovo o spálené zemi.

J. Ráž 8.7.2021 10:20

Rychetský nepřestal být primárně politikem i v roli předsedy Ústavního soudu a proto si neodpustí zasahování do aktů, které patří do výhradní pravomoci moci zákonodárné, čili Parlamentu.

Nerespektování výsledků rozhodnutí demokraticky zvoleného Parlamentu je něco, co si ústavní soud může dovolit zcela výjimečně a to jen při naprosto flagrantním porušení ústavních principů. O což při zrušení rozhodnutí Parlamentu o předčasných volbách v roce 2009, tak i při letošním zásahu do principů již vyhlášených řádných voleb rozhodně nešlo.

V. Kuhaj 8.7.2021 9:47

R^!

M. Kanda 8.7.2021 9:44

Verdikt Ústavního soudu především ve svém důsledku sníží počet propadnutých hlasů a to je pro demokracii dobré.

Naopak špatné je to pro vašeho guru, protože hlasy pro jeho suitu budou mít menší váhu. V tom vidím příčinu vaší hysterie.

Z. Ukolébavka 8.7.2021 8:54

Předvolební průzkumy jsou zaplacené agitky objednatelů. Možná si pamatujeme, že kandidát na prezidenta Fišer jim vévodil roky, aby se nakonec o parník nedostal do 2.kola. Jo, a radši (ne)chodit dokola k volbám, než opoziční smlouva.

S. Zemitý 8.7.2021 8:52

Ale no tak: největší může být vždy jen jeden. Že je mezi vrcholovými politiky (vláda + parlament) asi větší zastoupení troubů, grázlů a psychopatů - často v kombinaci vlastností - než v běžné populaci je fakt známý už desítky let: Koukolík s Drtilovou v r. 1996 na toto téma napsali knihu.

Za sebe říkám, že se na některé politiky ani nemohu podívat, aniž by se mi nezvedal žaludek. Ale jsem hluboký pesimista na to, abych očekával zlepšení. Ne: k moci se pomalu prokousávají pokrokáři a ne-li v těchto, tak v příštích volbách prohryžou. Neb mladí zfanatizovaní nekritičtí mladí.

Tipněte si, kolik % čtenářů a diskutujících na NP jsou pod třicet. Vždyť se zde omílají dávno zastaralé a překonané teze omezených starců, že ?

F. Navrátil 8.7.2021 8:06

Rychetský si zprivatizoval ústavní soud a jeho účelové a politicky motivované výstupy představují jen vzdáleně ústavní právo.

P. Čech 8.7.2021 7:51

Pane Sedláku, to byste ovšem musel toho grázla pojmenovat. On totiž není jeden ani dva, ale je jich mnohem více. Petr Fiala, Miroslava Němcová, Zbyněk Stanjura, Miroslav Kalousek, Karel Schwarzenberg, Markéta Pekarová Adamová, Ivan Bartoš, Olga Richterová, Marián Jurečka, Vojtěch Filip, Jan Hamáček, Vít Rakušan, Petr Gazdík a mnoho jim podobných.To jsou ty kobyly v posledním tažení, kteří svými kecy a žvásty "donutili" Ústavní soud k zmiňované akci. Uvidíte, kolik z nich po volbách vypadne z poslanecké sněmovny. Rozhodně to nebudou ani Babiš, ani Okamura či Šlachta.

J. Nevrkla 8.7.2021 7:45

R^R^[>-]

P. Čech 8.7.2021 7:37

"Něco jiného je do všeho se trefovat ........ a něco jiného je opravdu konstruktivně něco dělat a každodenně pracovat".

Tak to je to hlavní, co článek nabízí.Všechny politické strany, které momentálně sedí v poslanecké sněmovně se opravdu do všeho, zejména do Babiše , Okamury a Šlachty jen trefují, do konstruktivního dělání a každodenní práce však mají neskutečně daleko. Naši politici si totiž za 28 let vládnutí pracovat odvykli. Jediné co nabízejí je každodenní žvanění ve sněmovně při jejich neustávající a stále přítomné volné soutěži politických stran, která v jejich podání prý hýbe společností. Oni totiž ti politici, zejména z politických stran usnuli v roce 1993 na vavřínech poté co nabyli vědomí, že už vše vzhledem k občanům odpracovali a že volební systém podle zásad poměrného zastoupení (nepřímé volby) jim zaručuje doživotní vládnutí. Lhostejno, zda se jedná o koalici či opozici. A to je ta jejich zásadní chyba, které se dopouštějí. On totiž ten volební systém není až tak neprůstřelný! Stačilo málo. Vznik občanských hnutí, která se chovají jinak než politické strany a přízeň voličů se začíná zásadně měnit. Nikoliv však politici politických stran. A tady se nabízí to "světýlko na konci tunelu".

S. Sedlák 8.7.2021 5:49

Zato tobě není k čemu, UI.

I. Hermanek 8.7.2021 4:26

Probudil se sedlák gratuluji je první na pásce brzy vstávat se vyplatí!!

S. Sedlák 8.7.2021 3:50

Holásku ty jsi opravdu padl na hlavu. Tolik hloupostí napsat do několika odstavců nezvládne každý.

Především se přiživovat na tornádu pindáním o příliš štědré pomoci MF, které prozatím neposkytlo nic, zavání kreténizmem. Nakonec to dopadne podobně, jako s podporou postižených kovidem. Barnumská reklama o výši podpory, která nedosáhne ani 10% inzerované výše, aby zbytek šel na krytí tureckého hospodaření těhle vládních nemehel a zlodějů. Agrofert určitě nepřijde zkrátka.

Tyhle volby budou přelomové v tom, zda se podaří největšího grázla v novodobé historii vyhodit ze sedla. Brání se zuby nehty, jako každá kobyla v posledním tažení. Tu se objeví podivná podpora ušatého traktoristy s rozhledem traktoristy, tu všelijací užiteční ....., aby podpořili svého krysaře.

P. Neubauer 8.7.2021 2:47

Jo!

I. Hermanek 8.7.2021 0:45

Jinak dobré poctenicko navzdory kontroverznímu nadpisu

I. Hermanek 8.7.2021 0:34

Super potrava pro masibly čekám kdo se první probudi