6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Sobotka čistí vládu od svých spojenců

Krajské volby ČSSD sice prohrála, ale zdaleka ne tak dramaticky, jak dnes kdekdo tvrdí. Pak to chvíli vypadalo, že se předseda Sobotka pokusí stranu „modernizovat“. Totiž změnit ji tak, aby kromě tradičních voličů (těch, co jim prezident Zeman říká „dolních deset milionů“), přitahovala i „městské liberály“ – virtuální voliče se zálibou pro lehce excentrické projekty stranických intelektuálů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 16.11.2016 17:31

Dientsbier je etalonem příčin úpadku Evropy!

Lidská práva se stala náboženstvím levicových liberálů, které vytvořilo kult menšin. Výsledkem je i dnešní migrantská krize a sociální diktát nepřizpůsobivých příslušníků etnických menšin. . To samozřejmě vyvolalo protitlak většiny a začal vzrůstat odpor proti misionářům tohoto náboženství. A souběžně s tím roste i nechuť k ideologii liberální levice, jejíž je Dientsbier nejviditelnější vládní představitel.

No a Sobotkovi to došlo.

J. David 16.11.2016 16:05

Účel světí prostředky...

Tedy můj dojem a puze můj názor, Sobotkovi do lebeně nevidím. Ptakopysk Dienstbier se u elektorátu v celkovém průřezu znemožnil tím, jak pojímal ta "lidská práva" a multikulti. Potencionální voliči ČSSD to vnímají jinak, že když je "ozubená pleš" tak blbá, a drží si ve své klace takového magora, lépe je nevolit ČSSD. U MUDr. Němečka je to krapánek jinak (sic), on zase zblbnul jiným profesním debilismem a mantrou. Vyklučit totálně z putyk u piva a mariáše tabákový kouř s přísnou kuratelou (přínos zdraví), způsobem Trofima Lysenka (přínos výnosů a blaha). Chodím do putyky hrát mariáš a lemtat pivko se zapáleným trabukem s voliči ČSSD, holt s chlapy od manuální i střední vrstvy, ač sám jejich voličem nejsem. Co ale slyším, když tam ten blb z Hodonína nechá blba "Koniáše" Němečka, má ČSSD s našimi hlasy útrum. "To si ti blbové z Lihového domu myslí, že když vymrznu v práci, ještě mám mrznout s cigárem při pauzírování před putykou?" Nu, "vox populi ČSSD, vox dei". Příčinná souvislost, Bohuš zase není tak blbej, jak se jeví, u zdroje něco přepískl (opařil si koule), tak nasadí vlažnou vodu tím, že vymění pár kohoutů s těsněním. Holt vymění militantní Jakobíny za Jakobíny umírněné, aby národ unesl "veřejné blaho". Jak historie ukazuje, bude li mu to co platno, Maxuš Robespiere skončil pod gilonou, Marata zapíchli při koupeli. A pak zděšení a kvílení z Trupa humanitní složky "nemakačenků", ve smyslu tvorby HDP v primární sféře ve smyslu https://www.youtube.com/watch?v=jLG1ILNKQp0 v reverzi k https://www.youtube.com/watch?v=0oqU0NModSQ . Pak, https://www.youtube.com/watch?v=JpHJrD-Zk9k , už si z toho dělám prču. Jo, u Banzetů se to mele... Kouzelné pohádky, jukněte na jinotaje...

V. Lacina 16.11.2016 14:04

S většinou souhlas...

...kromě té části s Dientsbierem. Že by ho k Sobotkově podpoře vedly nějaké vznešené důvody se říct nedá. On sám je stejným průsečíkem Zemanových "seznamů zrádců", jako Sobotka a pokud by zemanovské křídlo převzalo ve straně otěže, na jeho politickou životnost by svou dobrou pověst nevsadila ani vysloužilá šlapka.

B. Rameš 16.11.2016 10:58

Pan Sobotka

je prostě typický kariérní politik, který si svoji pozici ve straně a vládě vyseděl. Nějaké kvality asi má, úplný blb se předsedou strany a vlády přece jen stát nemůže. Podle mě je to ještě relativně slušný člověk, ale charismatu má v sobě asi jako mycí houba a jeho schopnost reagovat na nečekané výzvy je nevelká. Totéž se ovšem dá říci o drtivé většině naší politické reprezentace. Jeho poslední kroky také moc nechápu, snad jen že je skutečně pod nehorázným tlakem finančních toků od kámošů pánů Zemana a Tvrdíka.

T. Kočí 16.11.2016 10:10

Premiérův skalp?

Je bezcenný!

M. Valenta 16.11.2016 9:42

Sobotkovo chování

může mít jediný důvod. A to, že Zeman má socany zase pevně v hrsti.

Š. Hašek 16.11.2016 10:13

Re: Sobotkovo chování

Nikoliv, svědčí to pouze o tom, že neví kudy kam. Hošík (samotinký) v hlubokém lese! Tuto, zcela běžnou politickou situaci (kolem něho), si asi zapomněl poznamenat do "notýsku premiéra".

Ostatně - mohl být dneska pomocným koncipientem v realitce za 61litrů, brutto, plus diety. Automat na kafe na chodbě. Možná by se tolik v noci nepotil.

President nemá nikoho v hrsti - pokud termínem "mít někoho v hrsti" nemáte na mysli běžné, rutinní chování politického profesionála. A president Miloš Zeman jest profi. Už jest to jasné jen z toho, jak ho nepolitici/textaři/herci/umělci/ zoufalkyně z ODS ze Staromáku - ti všichni v zástupu nemají v lásce.

Když dva dělají totéž, není to totéž.

M. Valenta 16.11.2016 11:08

Re: Sobotkovo chování

Pane Hašek, Sobotku považuji i přes ten ostudný dopis za slušného člověka a jeho pozice v sociální demokracii (nikdy jsem je nevolil) díky diverzní činnosti Zemanových lidí (kryptokomunista Foldyna a spol.) za neudržitelnou. Pomstychtivost, prolhanost a neschopnost se své úlety omluvit já tedy za standardní chování politického profesionála nepovažuji. To je ale věc vkusu. Možná by Vám ale pomohlo, kdyby jste na vše nehleděl přes problém imigrace.

Š. Hašek 16.11.2016 13:48

Re: Sobotkovo chování

Pane Valento,což o to. Já nenapsal, že premiér Sobotka není slušný člověk. Ale pokud se domníváte že slušnost jest dostatečná kvalifikace pro premiérství - já do toho jdu!! Trestán jsem nebyl a sousedi mě srdečně zdraví.

Mudroslavové naši/socani/Tabery/JauJau kdys prosazovali při personálních/presidentských volbách furt veřejné hlasování. Nevzdělanec netuší, že to vyřešili už Řekové - zvolený neví, kdo ho volil a nemůže se v budoucnu při různých dekretech mstít. A za sebe řeknu, já pravděpodobněbych bych si tedy prohlédl svodky hlasovací těch Zelených nevzdělanců a na ty "holoubky, co mě nevolili", bych se mrknul. Jen mrknul. Neříkám nic o pomstě. Blbcům novopolitických se musí Miloš Zeman smát, oprávněně. Co Vy?

Sečtělý Miloš Zeman se pozastavil nad několika formulacemi/celými odstavci od Peroutky, není jeho problém, že nějaká manželka pana Kasla nečetla podrobněji svého dědečka a nemohla potom spinkat z jednoho slůvka.

Profi jsem myslel v i tom smyslu, že v politikovi delší kariéry, který potom ještě dostane šeticiferný počet hlasů v tajném hlasování asi něco bude. Ovšem hlasuje hlavně ten póvl.

Vy se těšíte na "saudské" změny v Ústavě ČR? K téposlední větě.

T. Kohout 16.11.2016 7:52

vidět věci v proporcích

Hlavně si cením toho, že pan Doležal více méně vidí jevy/osoby v proporcích. S klady i zápory. To je jinak dost mizející pohled.

J. Balcar 16.11.2016 6:33

Sobotka

Sobotka nestudoval Machiavelliho, ani Julia Caesara. Studoval vůbec něco?

T. Kohout 16.11.2016 7:53

Re: Sobotka

Sobotka očividně byl nejlepší popřevratový premiér. Ale nebylo mu to nic platné...

Š. Hašek 16.11.2016 10:16

Re: Sobotka

Byl .....? No, předpovídáte asi dobře.

Jinak to beru jako vtip. Mladík neopeřený, nepolíbený ani jedinou fakturou a zkušební lhůtou u reálné firmy ............. nejlepší. Asi jste chtěl termín slovo "lidunejpopulárnější". Já to rozlišuji.

P. Lenc 16.11.2016 10:38

Re: Sobotka

To "byl"hezky zní, ale ten bude kolem sebe kopat ještě pár měsíců jak vzteklý.Píši to jinde, Sobotka začíná vypadat jako člověk, u kterého začíná psychická porucha.

Š. Hašek 16.11.2016 13:59

Re: Sobotka

Na "strategický ústup do předem připravené pozice", tedy brusellidového komisaře, může být i s vadami - "definované foukání pod tašky" nevadí. Koupí si nové brýlnerez a najme lepšího poradce.Jest zřejmé, že se to na "našeho" mladíka "nějak nahrnulo".