30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Proč je třeba zavřít Nečase

Vstupujeme do období trojích voleb: nejprve na podzim do krajských samospráv, pak příští rok do Poslanecké sněmovny PČR, a konečně napřesrok do té prezidentské. Jejich výsledky tak či onak uzavřou převratné události posledních čtyř let, které od základů proměnily českou politickou scénu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Mertl 2.8.2016 22:10

Kdyby Bohumil Doležal

nezažil spolu s Emanulem Mandlerem desiluzi se smutným osudem jejich Liberárně demokratické strany, nemilované Havlem i Klausem, mohl zapadnout mezi renomované politiky a přišli bychom o zahořklého, sle asi nejbystřejšího kritika současnosti. Doležal vidí jasně hlavní současná nebezpečí i podivnosti kolem odstřelu Nečasovy vlády, které de facto zahájilo "protikorupční revoluci" (B. Doležal) jako předehru současné české antidemokratické politiky.

L. Novák 3.8.2016 0:08

Re: Kdyby Bohumil Doležal

No a?

J. Kyselková 2.8.2016 21:40

Pane Doležale - gratulace.

Jednak za tento článek a za včerejší "Pro a Proti" radia Plus, kde jste rozdrtil senátora Lásku. Nejvíce si cením, že jste osvětlil důležitý moment, který i mnozí politologové (např. Pribáň) nepostřehli. Ten zákon o nepatrném zvýšení daně, který rozhodil některé zásadové pravičáky byl po vzoru Slovenska naroubován na důvěru vládě. A podat socanům vládu z ručky do ručky může jen psychopat. Morálka se rebelům těžce nevyplatila. Nikdo ji nepochopil, neznáme totiž ČEST.

Trafiky ? Všichni tři šli ekonomicky i profesně dolů, ale snad je nutno se živit ! TV24 už predikovala, že po nových soudních stíháních Petr Nečas půjde do tepláků na 6 jeho žena Jana na 8 let.

Erdogana na Vás olomoučtí kovbojové, bejčák a účet !!!

V. Klepetko 2.8.2016 22:08

Re: Pane Doležale - gratulace.

2pan Prokop. Vidíte? S tím Erdoganem jsem to trefil přesně :-)

M. Prokop 2.8.2016 22:32

Re: Pane Doležale - gratulace.

Myslíte?

Já pro tyhle úchylky stále nemám sympatie.

V. Klepetko 2.8.2016 22:51

Re: Pane Doležale - gratulace.

Ale jen náprava úchylek udržuje systém v chodu...

M. Prokop 2.8.2016 22:31

Re: Pane Doležale - gratulace.

"Ten zákon o nepatrném zvýšení daně, který rozhodil některé zásadové pravičáky byl po vzoru Slovenska naroubován na důvěru vládě."

To jsou ty finesy koaliční politiky. Mimo to, on Nečas nikdy nebyl ani moc pravičák, ani moc geroj.

Olomoučtí kovbojové jsou výchylka na jednu stranu, Erdogan na druhou. Já bych nejraději fádní šeď bez přílišných výchylek, pan Doležal zřejmě také.

J. Kyselková 2.8.2016 23:37

Re: Pane Doležale - gratulace.

Ach Bože ! Já nesouhlasím, pane Prokope. Jakou fádní šeď ? Politika je bitva, soutěž a pořádná prověrka. Někteří volí podraz - zákeřný populistický švindl - bohužel to boduje.

J. Peřina 2.8.2016 20:01

Od prvních minut

řádění Ištvána a Šlachty jsem tvrdil a stále i tvrdím,že to byla protiparlamentněpolitická a antidemokratická prasárna,jak se zbavit Nečase a spol.Jsem si jistý,že v tom mají prsty Zeman a Babiš.

M. Prokop 2.8.2016 20:43

Re: Od prvních minut

Provedení nepochybně.

B. Rybák 2.8.2016 19:50

Pravdivý článek!

Možná, že má pan Doležal nějaký dobrý důvod, proč nepíše o pozadí bídy naší současné politiky! Ta spočívá v tom, že současné hlavní vládní i opoziční strany a osobnosti usilují především o přízeň svých zahraničních "ochránců". Obě "křesťanské" strany (Kalousek, Svoboda) o přízeň "Bruselu", Babiš, státní zástupci (Zeman, Bradáčová, Ištvan..., superpolda Šlachta) o slábnoucí přízeň Obamovy administrativy (jeho velvyslanců), "zelení" o přízeň "Berlína" a tomu všemu vévodí Sobotkova ČSSD beznadějně rozpolcená na Špidlovy probruselské pučisty, prezidentovy "spiklence" a komunistické nostalgiky! To vše probíhá v prostředí nekompromisních politicko-korektních masmédií v nichž má nezastupitelné postavení Bakalův "Respekt"!

Žádná z těchto skupin nemá šanci na nadpoloviční většinu (porušila by se rovnováha moci jejich sponzorů) a protože nejméně 4 z nich jsou navzájem neslučitelné, nemáme šanci na stabilní a už vůbec ne na zájmům naší země sloužící vládu!

J. Klepal 2.8.2016 19:42

Karel Hvížďala 27. června 2013

Připomeňme slova Karla Hvížďaly 27. června 2013 v příspěvku navaném "Úplatek či legitimní politický obchod, bez kterého nemůže politika existovat?"

Verzi výkladu, že se politici pohybovali na hranici zákona a že jde spíše o trestní čin a že o tom věděli, dokládají, alespoň z mého pohledu laika, i odposlechy, z kterých vyplývá, že obvinění hovořili kódovaným jazykem a dbali na to, aby posty pro zmíněné poslance nebyly přidělovány rychle za sebou, aby tudíž jejich chování nevzbudilo velkou pozornost. A potvrzuje to i chování pana Tluchoře, který se bál post přijmout, z čehož lze usuzovat, že o nepřípustnosti takové nabídky dobře věděl. I když, připusťme, v tomto případě nešlo ani o velké finanční zvýhodnění politiků, ti to už vzhledem k minulým příjmům nepotřebují, mají vyděláno, ale šlo spíš o to, aby zůstali v politickém provozu a aby si udrželi jistý vliv, s kterým by mohli dál obchodovat. A právě tento vliv představuje tu největší výhodu, která z toho může učinit trestní kauzu. Rovněž však není vyloučené, že rozdíly v jejich měsíčních příjmech jim velcí byznysmeni, kteří měli vliv na podržení vlády, nějakým způsobem doplatili. A řekne-li premiér, že tato právní konstrukce likviduje politiku v Česku, je to vlastně nejpřímější doznání toho, že se tu politika už dávno privatizovala a že je to to, s čím by se mělo rychle skončit.

Psáno pro Český rozhlas Plus

Z. Rychlý 2.8.2016 19:59

Re: Karel Hvížďala 27. června 2013

Hvížďalu nečíst !

Kolikrát jsem to tady na tý točně říkal !!!

M. Prokop 2.8.2016 20:44

Re: Karel Hvížďala 27. června 2013

Většího blba už jste nenašel? Jedině snad Pehe nebo Jelínek.

L. Novák 3.8.2016 0:07

Re: Karel Hvížďala 27. června 2013

:-)

J. Jurax 2.8.2016 18:41

Hm

"Takovouhle zlomyslnou interpretací skutečnosti se podporuje ve veřejnosti dojem, že politika je svinstvo, a přitom se zároveň chtě nechtě opravdu svinské politice otvírají dveře." píše autor.

Takže - politika je opravdu svinstvo ...

M. Prokop 2.8.2016 20:46

Re: Hm

Pokud si lidé zvolí svinské politiky, navíc je nehlídají nebo dokonce podporují, tak politika nepochybně nemůže být nic jiného, než svinstvo.

P. Vaňura 2.8.2016 17:50

Navrhuji, aby byl trestně stíhán KAŽDÝ, kdo někomu

dohodil flek s platem 35000 měsíčně a více. Teprve až toto bude realizováno, lze stíhat Nečase!!!!!

Mimochodem, Nečas údajně někomu dohodil existující místa, pro mnoho lidí jsou úřednická místa extra vytvářena!!

L. Novák 2.8.2016 18:02

Re: Navrhuji, aby byl trestně stíhán KAŽDÝ, kdo někomu

Já jsem zvědav, jak to bude posuzovat odvolací soud - bude-li. A jak budou dokazovat, že "nabídka trafik" - byla-li jaká, proběhla před odstoupením z poslaneckých míst a právě za odstoupení...

:-)

V. Kain 2.8.2016 18:08

Re: Navrhuji, aby byl trestně stíhán KAŽDÝ, kdo někomu

Doležal se už nedá číst.Nějaký Nečas či Nagyová.Nic se tam nedokázalo.Ale co je dokázáno to je ukradených 50 milionů,které spolklo Čapí hnízdo.O tom ale Doležal nenapíše ani čárku.

L. Novák 2.8.2016 18:13

Re: Navrhuji, aby byl trestně stíhán KAŽDÝ, kdo někomu

O tom píše kde-kdo. A věc je navíc ještě v šetření...

M. Prokop 2.8.2016 20:47

"O tom ale Doležal nenapíše ani čárku."

O to více prostoru pro vás.

R. John 2.8.2016 17:02

Přitěžující okolnost pro Nečase....

... špatný vkus...

V. Klepetko 2.8.2016 15:12

Recep Tayyip Erdogan

se také snaží kibicovat podobným způsobem nezávislým soudcům do řemesla. Doufám, že je pan Doležal ve svém kontrarevolučním zápalu nepozavírá, až ten jeho Laube vrátí zpět ty vysněné "Staré pořádky"!

Ne, toto není "Podzim patriarchy". Je to jeho zima.

M. Prokop 2.8.2016 15:14

Re: Recep Tayyip Erdogan

Mezi Erdoganem a Doležalem bych viděl dost značný rozdíl a navíc, ani ten Laube nebude jeho.

Možná se trochu míjíte.

V. Klepetko 2.8.2016 15:44

Re: Recep Tayyip Erdogan

Možná. Štve mě, když v souboji špatného s ještě horším nesmyslně a zaujatě adoruje jednu stranu sporu! Ty kreatury jsou jen postižené každá jinou deformací... Nechal bych to celé už soudcům a nedělal bych kolem toho další a další (mediální?) (kontra) revoluce...

M. Prokop 2.8.2016 16:40

Re: Recep Tayyip Erdogan

Mně nepřipadá, že by Doležal nějakou stranu adoroval.

Pouze mu (a mně také) připadá, že celkem potřebný boj proti korupci byl zneužit k velmi nechutnému politickému účelu. Ty "trafiky" jsou dost nesmysl, i kdyby to skutečně trafiky byly, což zatím nikdo nedokázal. A nejspíš to nedokáže ani Za orálkovi, kde je situace mnohem jasnější (viz dnešní tištěné Lidovky).

A to se ani nepouštím do dalších, taktéž dost reálných možností kolem Tuhého a Chovance.

V. Klepetko 2.8.2016 19:16

Re: Recep Tayyip Erdogan

Zneužit k politickému účelu? Já vidím jen extrémně aktivistického státního zástupce, apolitického, ale zradikalizovaného mafií soudce Kučery, soudce, který preferoval stabilitu státu před spravedlností. Politické dopady této radikalizace v podobě pádu vlády, to je věc jiná, byl to jen vedlejší a nezamýšlený produkt Ištvánova mejdanu, tomu nešlo a nejde o politiku, je to prostě takový český Louis de Saint-Just...

Nyní byl faktický vykonovatel - číšník na onom mejdanu - penzionován, a samotná causa byla zastavena již na úrovni obvodního soudu, a v dalším řízení bude Nečas nejspíše očištěn. To má být nějaká revoluce? Nastolení jakýchsi "Nových Pořádků"? Toto že má být realita?

Ne. Je to jen zkrat, puč v hlavě autora článku. A zase tu máme konotace na toho Erdogana :-)))

M. Prokop 2.8.2016 20:50

Re: Recep Tayyip Erdogan

Měl byste (možná) pravdu, kdyby to byl ojedinělý případ. Souhlasím stran Ištvana, ale politické zneužití těžko nevidět.

V. Klepetko 2.8.2016 21:36

Re: Recep Tayyip Erdogan

Vidím politické využití chybného postupu apolitické exekutivy. Kouzlo liberální demokracie je v tom, že systém podobnou chybu dokáže napravit. Třeba pravomocně až za 5 let od excesu, ale stane se tak! Nečas dostane zasloužených Půlpenny odškodného, z morálního hlediska si tu anabázi před soudem vlastně zasloužil. My budeme mít nějaký dobrý precedenční soudní nález. Demokracie obohacena, Nečas také. Co vice si přát? :-)))

Snad jen nějaký nový článek od autora na Psu :-)