Sobota 18. 5. 2024Nataša polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 262
  • Poslední: 15.5. 2006 15:20
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Stredocech 10.5.2006 9:59

Připomíná mě to plakát, který v 60 letech vydala policie

v jednom americkém městě.

Nelíbí se Vám policie? Pak příště, až se dostanete do problémů, volejte hippies.

Saša 10.5.2006 10:12

Squjelee

Jenomže my se do této situace brzy dostaneme. Totální podlomení akceschopnosti policie začíná být nepochybné. Policista, který si dovolí zakročit bez přímého příkazu předsedy vlády, se prostě dostává pravidelně do těžkého maléru. Zatímco ti, kdož zakročují na přání premiéra, jsou chráněni i před důsledky své zjevně kriminální činnosti.

fil 10.5.2006 10:41

Re: Připomíná mě to plakát, který v 60 letech vydala policie

A co u nás? Dostal jste se do problémů? A volal jste policii? Pomohla?

hihi 10.5.2006 10:48

particka NY policajtu, ktera si podala

chlapka na sluzebne, tedy jeste navrch mu projela rit nasadou od smetaku, dostala kolem 12 let.

qqq 10.5.2006 11:07

Re: Připomíná mě to plakát, který v 60 letech vydala policie

Sice vtipné, ale nesmyslné.

včelař 10.5.2006 9:42

Už mě to vážně rozčiluje.

Kdekdo si představuje, že demokracie je systém, v němž každý může dělat co chce. Všichni toužíme, aby Policie měla autoritu, aby se s policajty nediskutovalo, protože ať chceme nebo nechceme, Policii potřebujeme. Přitom jakákoli příležitost slouží k tomu, aby z policajtů byli děláni šílenci. Ta bláznivá teta měla v prvé řadě srazit kufry, když jí policajt něco řekl a pokud se jí zdálo, že nepostupuje správně, měla si poznamenat číslo a stěžovat si. Je státní úřednicí a měla by tento způsob respektovat. Jestliže činila cokoli jiného, porušila zákon a v první řadě má být vyražena ze státní služby. Otázka další je následný postup, nebyl jsem tam a nemám tedy informace, jaké má politička v projíždějící tramvaji. Nejsem zastánce demokracie našeho střihu, ovšem neposlechnutí policajta je první a základní průšvih.

Flasi 10.5.2006 9:49

Re: Už mě to vážně rozčiluje.

Neuposlechnuti vyzvy policisty je prestupek. To myslite vazne, ze by za prestupek mel mel byt clovek vyrazen ze statni spravy?

Schvalne - kolik by nam potom zustalo ve sluzbe policistu?

Saša 10.5.2006 10:09

Jen drobné citace z dosud neúčinného zákona o státní službě:

... Do služby nelze jmenovat fyzickou osobu podle věty první, u které nelze prokazatelně předpokládat, že bude ve službě dodržovat demokratické zásady ústavního pořádku České republiky a řádně vykonávat službu....  Státní zaměstnanci jsou povinni zachovávat při výkonu služby věrnost České republice; věrností se rozumí dodržování Ústavy České republiky, jejího právního řádu při uznání práv a svobod a při dodržování zájmů České republiky...Státní zaměstnanci jsou povinni zachovávat pravidla slušnosti vůči představeným, ostatním státním zaměstnancům a zaměstnancům ve služebním úřadu... Po dobu trvání služebního poměru nesmí představený vykonávat žádnou funkci v politické straně nebo v politickém hnutí... Nikdo nesmí výkonu práv a povinností vyplývajících ze služebního poměru zneužívat k újmě jiného státního zaměstnance nebo k ponižování jeho lidské důstojnosti ani k újmě jiných...

Kdyby byl služební zákon již účinným, měla by paní Jacquesová ze svého rušení cizí řádně ohlášené demonstrace pěknou polízanici.

Ovšem nebyla by ve funkci představeného, protože při své nízké praxi a nekvalitním vzdělání by řádným výběrovým řízením podle zákona takovou funkci nemohla získat.

Flasi 10.5.2006 10:16

Re: Jen drobné citace z dosud neúčinného zákona o státní službě:

Saso jste LHAR. Uz opravdu nemohu jinak a oznacuji vas za LHARE. Omluvim se vam okamzite pote, co nejak dolozite, jak KJ rusila cizi ohlasenou demonstraci. Snad vas toto vyprovokuje k tomu, abyste sve neustale dokola opakovane tvrzeni dolozil, nebo abyste ho prestal opakovat.

Jiste vite, ze prestupku se pri vykonu sve funkce dopousti velke mnozstvi statnich zamestnancu. Policisty pocinaji a uredniky konce. O prestupcich, kterych se dopousti mimo vykon funkce uz vubec nemluvim. Takze se znovu ptam - opravdu by mel byt clovek za prestupek vyhozen ze statni spravy?

Saša 10.5.2006 15:59

Ta pochybená ženština,

rušila cizí demonstraci a dokonce si na to předem vyrobila transparent.

Ekoteroristi a anarchisti, sdružení ve straně Zelených, si tam udělali "protidemonstraci", která nebyl nijak ohlášená. To je pošlapávání Ústavy.

Flasi 10.5.2006 16:23

Re: Ta pochybená ženština,

Nic lepsiho neumite? Tak to je mi lito, ale to musim trvat na tom, ze jste lhar.

jonáš 10.5.2006 10:18

Re: Jen drobné citace z dosud neúčinného zákona o státní službě:

To je Sašo jen přestupek, na úrovni osmdesátky v obci -- dyť by ty baráky zely prázdnotou 8-o

M. Zima 10.5.2006 9:55

Neměl byste se tolik rozčilovat a

očividně trpíte častým včelím bodnutím do hlavy, což se promítá do Vašich představ o demokracii.

Jestliže opravdu "toužíte" po tom, "aby se s policisty nediskutovalo", doporučuji SM studio s policejní specialisací.

včelař 10.5.2006 10:21

Re: Neměl byste se tolik rozčilovat a

Připadá mi, že diskuse s policajty při takové příležitosti nepřichází v úvahu. Dokonce ani když Vám policajt bude dávat pokutu za prošlou lékárničku není diskuse na místě. Diskuse s policií je přijatelná v rádiu či v Parlamentu.

míra myška 10.5.2006 10:05

Re: Už mě to vážně rozčiluje.

souhlasím.pořádek musí bejt.

Marcela 10.5.2006 9:40

Dost nevkusné pojednání, tentokrát.

Šílený primitiv v uniformě zmládí slabou ženskou. Na Czechtecu se policajti vyžívají ve zbytečné brutalitě. Čtrnáctiletým holkám spílají nejoplzlejšími slovy, jaká známe. Tyto šílené gestapácké manýry Doležal vlastně zlehčuje, že jde o průlvodní jevy našeho úprku k policejnímu státu, to mu nevadí. Jen blábol.

Jura Jurax 10.5.2006 10:16

Re: Dost nevkusné pojednání, tentokrát.

No - čtrnáctileté holky na Czech teku asi nebudou jeptišky - a jejich rodiče by měli být popotahováni za ohrožování výchovy mládeže, protože ty divenky nejsou dosud svéprávné a rodiče za ně nesou plnou odpovědnost..

memorex 10.5.2006 11:34

Re: Dost nevkusné pojednání, tentokrát.

obavam se, ze 14 letym holkam, ktere se bavi na Czechteku, nejaka oplzla slova jeste neslysela;-D

Mareg 10.5.2006 9:29

Ženskou, která vezme děti na takovou akci patří zřezat ještě víc

Flasi 10.5.2006 9:38

Re: Ženskou, která vezme děti na takovou akci patří zřezat ještě víc

A tatika co vezme deti na utkani Sparta-Banik taky? Pripominam, ze na takova utkani tatici s detmi chodi a k uhone prakvapive neprichazi.

šakal 10.5.2006 9:57

...však si taky na Baník nikdo nestěžoval!...

...alespoň jsem to teď od Jacquesové, od Bublana nebo od Paroubka neslyšel ;-P ;-D

Flasi 10.5.2006 10:04

Re: ...však si taky na Baník nikdo nestěžoval!...

A proc by si mel nekdo stezovat na Banik?

šakal 10.5.2006 11:17

...že jo...?!...

;-P

jonáš 10.5.2006 10:04

Re: Re: Ženskou, která vezme děti na takovou akci patří zřezat ještě víc

Zřezat každýho, kdo pustí děti na ulici nebo si je naloží do auta -- zahyne jich tam ročně pár stovek.8-o

filip 10.5.2006 9:20

Hašku, vstávej z hrobu !

Vážený pane Doležale, přijměte mé upřímné blahopřání k perfektnímu vylíčení a zhodnocení celé aféry i jeho protagonistů. Vše je skutečně hodno pera Haškova, trochu mně to připomíná povídku Zrádce národa v Chotěboři. (Chotěbořským se omlouvám, je to docela pěkné městečko.) Policistům skutečně nezávidím, ale jako občan, který je potřebuje či potřebovat může začínám mít trochu strach. Za osvícené monarchie by se něco podobného stát nemohlo.  

Malý Aston 10.5.2006 9:16

Bohumile,Bohumile

Nejsem politolog jako Bohumil,nemám vzdělání aby jsem se mohl nestranicky a objektivně vyjádřit,ale považovat občany České republiky za "plebejce" to mě nasralo.Je totiž jeden problém,tito plebejci rádi nebo neradi,chodí do práce,platí daně a z těchto daní platí policii,aby je ochránila,aby jim pomáhala.A tato policie,řízena posledních 8 let, ministry vnitra ČSSD,kteří jmenovali ředitele policie,vychovává a řídí tyto policejní složky.A najednou tato policie,zřejmě náhodou,zmlátí neoznačenou paní Kateřinu,která sedí v baráku s Paroubkem. A Paroubek,když se mu to donese,místo toho,aby vyslal jasný signál,že to myslí upřímně neodvolá ani Ministra vnitra-Bublana, ani ředitele policie Husáka ale řekne,že policista jednal ve stavu nepříčetnost.Systém je dobrý,selhal jedinec. Sobotka prohlásí,nemám 500 mil. v kase,systém je dobrý,selhal 29 letý jedinec. Naše systémy jsou dobré,ale vždycky to někdo posere.I ti komunisté to myslí dobře,také jim to vždy někdo,nějaký jedninec pokazil, naposledy to byl Stalin a u nás Husák,Jakeš a ostatní. Pane Paroubek je to v systému. Budou volby a my Vám ten Váš systém rozbijeme.

Marcela 10.5.2006 9:42

Re: Bohumile,Bohumile

Tohle je dobrý článek, lepší než Doležalův blábol.

Igis 10.5.2006 10:00

Re: Bohumile,Bohumile

Souhlasim, ale nastoleny system nerozbijem. Volby sice budou, ale moc toho nevyresi (rozhodne nechci od nich odrazovat). Nechci se zastavan Bublana, ale zkratu nekolika tupych jedincu prece nemuze predejit. Nebo si myslite, ze se to systemove da vyresit?

Malý Aston 10.5.2006 10:58

Re: Re: Bohumile,Bohumile

Souhlasím s Vámi,že jsem to napsal moc budovatelsky.Tady jde jen o to,že jedni říkají,neměla tam chodit,druzí,že policie byla v právu atd. Já jen nechápu pana Bublana,dle mého je to slušný člověk,je mu to zapotřebí?Vývoj ve společnosti nejde urychlit,jak se bude kultivovat společnost,tak se bude kultivovat i policie.Jen mám obavy,že pod vedením komunistů a sociálních demokratů to bude trvat poněkud déle.

Děkuji,že mi nenadávate.

Vg 10.5.2006 10:16

Re: Bohumile,Bohumile

Takových rozbíječů už tu bylo a kam to vedlo? Akorát k anarchii. Abychom se v tomto státě my obyčejní lidé mohli cítit bezpečně, tak policie musí být silná a musí mít autoritu. Mezi normální lidi ovšem nepočítám vytrubovače na náměstích, strůjce různých nepořádků a pod. U pí. KJ jsem neviděl, že by se nějak zajímala co bude s jejími dětmi, ale jen mediálně vytrubovala, jak jí policista ubližuje. Poněkud nelogické chování matky. Paní KJ asi moc zodpovědná nebude, když bere děti na demonstrace neonacistů.

R 10.5.2006 9:05

Akceschopnost policie

Další otázka je, jak se ten incident projeví na akceschopnosti policie.  Podle mě je policie politicky bita z jedné i z druhé strany.  Bude zajímavé třeba dění, až policie z obavy, aby se jí do zátahu nedostala třeba nějaká další "paní Jaques"  nechá řádit demonstranty ve městě nebo czechtekaře někde na venkově a pak se ukáže,  že onen vyrabovaný obchod s rozbitými výlohami nebo onen dotčený pozemek patří nějaké jiné "paní Jaques" , která v nějaké jiné straně zastává nějakou jinou vysokou funkci.