Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

UDÁLOSTI: Pravda, Láska a Andrej Babiš

Evropská lidová strana navrhla před časem, aby se Evropský parlament zabýval bodem „Riziko politického zneužití médií v České republice“. Na projednání bodu byla prý už delší dobu shoda, bude se konat ve středu 31. května a má být uvedeno prohlášením Evropské komise.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

4. 6. 2017 20:28
Doležal si zase nevidí "do úst"

"V původně demokratickém prostředí je porušena rovnost subjektů v politické soutěži." - Tajní sponzoři, kmotři s konty v daňových rájích - to byl obraz Doležalovy ODS (je to bývalý Klausův poradce).

Plzeňskou Škodu Holding privatizovali v r. 2002, v době opoziční smlouvy ODS - ČSSD, pánové z MUS za 800 mil. Kč (navíc ještě "půjčených" z MUS) a o dva roky později jenom její část prodali 11 mld. Kč. Opravdu si máme myslet, že z této pro stát "výhodné" transakce nešla "provize" do partajních pokladen? Vždyť takováto lumpárna musí mít politické krytí, jinak by orgány činné v trestním řízení mohli začít "činit"...

Proč se Doležal a spol. "se.ou" jen do Babiše a třeba senátor Valenta se svým imperiem hazardu a svými Parlamentními listy jim nevadí?

0 0
možnosti
MP

4. 6. 2017 22:08
Re: Doležal si zase nevidí "do úst"

Sakra, co to hulíte?

0 0
možnosti
JM

4. 6. 2017 10:40
Bohoušek? Tak jste se strefil !

J. Novák 4.6.2017 10:22 lidovky.cz

Sobotkovo vyjádření v rakouských novinách : ‚Samozřejmě migranty vezmeme, ale pro nás je to těžké, lidi je nechtějí, musíme to udělat, jako že je bereme z donucení.“

0 0
možnosti
VK

4. 6. 2017 2:47
Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní J. elkovou...

Domnívám se, že analýza autora je neúplná. Velmi správně poukazuje na to, že pokusy nahradit demokratickou politiku morálními apely vede k totalitě lásky, k diktatuře pravdy a k řešení politických sporů se státními zástupci v zádech a s odposlechy místo poctivých argumentů. Jenže to vše je vlastně odkaz Havlovy "nepolitické politiky"! (Vaclav Havel zřejmě s odstupem času vejde do dějin jako velikán, který nám pomohl získat zpět důstojnost a svobodu, ale hned vzápětí nás nasměroval chybným směrem, pryč od standardního liberálního a demokratického právního státu. Ten je založen na procedurách, institucích, vládě zákona, listině práv a svobod a na svobodných volbách - a je prolezlý amorálním politikařením, sexem na politickém pracovišti a drobnou korupční zlodějnou, to vše v rozumné míře ke svobodě a demokracii prostě patří. ) Dále. Pan Doležal opět správně konstatuje, že prolínání a koncentrace politické, ekonomické a mediální moci v rukách jednoho člověka je věc potenciálně velmi nebezpečná ! Jenže zde je náhle anlytický mozek jakoby zachvácen paralýzou a odmítá pokračovat v hledání dalších souvislostí . Proč se namáhat? Vždyť vše je tak jasné a prosté... Pohrobci "pravdy a lásky" se spojili pod praporem Andreje Babiše a s výkřiky "všici tu kradnů! " se nám tu snaží zavádět buranokracii, rozbořit parlamentní systém a zavést Elektronickou Evidenci Ffffšeho a kdo to nechápe, je sprostý nechumelista:-)))

0 0
možnosti
VK

4. 6. 2017 2:52
Re: Jak nebezpečná je hydra judrokracie? Pro paní Kyselkovou

Pokusíme se ale správné postřehy pana Doležala truchu doplnit...

Takže, za prvé. Náš demokratický systém se vyvíjel v prostředí několika vln privatizace značné části národního majetku. To samo o sobě způsobilo nezdravou a abnormálně silnou invazi ekonomických zájmů různých jedinců a skupin do politiky. Roztodivní kmotři a šikovní privatizátoři si "své" politiky vodili v podstatě jak loutky na provázku, a míra přímého vlivu mnohočetných uhlobaronů a jiných velkošmejdů na politiku a na konkrétní politiky NEBYLA menší, než vliv Babiše na dotace pro své firmy. Ta divoká doba pomalu končí - a možná za nějakých pět - šest let se propracujeme ke standardnímu pro Západ odstupu mezi politikou a ekonomickými zájmy politika a hlavně jeho "hybatelů". Andrej Babiš do tohoto pohybu správným směrem velmi dobře zapadá. Je to jakoby mezičlánek, spojnice dvou epoch. V. "éře Babiše " vystupují ekonomické zájmy z ilegálního pološera - každý je jasné vidí a jsou pod bedlivou veřejnou kontrolou! A tím jsou de-facto velmi tvrdě omezeny - mnohem více než v dobách, kdy mašinfíra zázračně zbohatnul, ministr Aleš Řebíček nasával státní zakázky pro vlastní business jak divý, ozvučovalo se Promopro, atd. atd. atd... Buďme rádi za Babiše : v tomto "mezidobí" - po interakci s Ústavním Soudem - stvoříme jen díky jeho existenci moderní a kvalitní zákon o střetu zájmů, který bude stabilizovat naši demokracii desítky let!

0 0
možnosti
JK

3. 6. 2017 19:28
Nikdo z diskutérů není schopen

k uvedenému článku vyslovit protiargument. Záhadou je síla urážek autorovi a slepé obhajoby pana Babiše. Myslím, že téma - k čemu ten politik zakoupil vlivná media stojí za větší uvážení než strkat hlavu do písku.

0 0
možnosti
KL

4. 6. 2017 1:08

Pan Dolezal je jiny ? Vlivna media? Lidove noviny stoji v cele postekavani na prezidenta Zemana spolecne s Ceskou televizi, Respektem, Echo24, Forum24, Reflexem, Hospodarskymi novinami, Pravem.....

Obhajoba Babise ? V cem ? To, ze je podnikatel, tak pri sestavovani koalice vedel jak Sobotka, tak Belobradek a najednou jim to vadi. Pokud se neceho dopustil, meli podat trestni oznameni, to mohl podat i pan Dolezal. Jinak jsou to jen takove plky ve styku psychopata Kalouska.

0 0
možnosti

V. Čermák 376

3. 6. 2017 17:20
Kde je Svatopluk Kříž?

Postrádám zde jeho neotřelé komentáře, obohacující jinak standardně fádní diskuzi....

0 0
možnosti
VK

4. 6. 2017 8:33
Nebuďte škodolibý...

Pan Doležal by jistě řekl, že se stal jednou z prvních obětí policejního a prakurátorského státu. Hassan Hilal, zvaný "Půlměsíc" si pro změnu nejspíše myslí, že je pan Svatopluk Kříž na návštěvě mocného Henka, buď vůle Jeho na nebi i na zemi:

https://www.youtube.com/watch?v=F4g-P2gXiCI https://www.youtube.com/watch?v=DJEiuUM8DJs https://m.youtube.com/watch?v=q9RpiLSUNi0

Já sám si nejsem jistý, zda bylo jeho "vyzmizíkování" opravdu nutné! Věřím totiž v samoočistnou schopnost diskuse a zranitelnost plevelných trollů i bez nasazení moderátorského Roundupu ... Možná by ale bylo zajímavé si zadiskutovat s autorem (s autory) toho upovídaného Sváťi, a nyní se nám to podaří.

0 0
možnosti
FN

F. Navr8til

3. 6. 2017 14:32
Tradice

Stalo se už tradicí, že se v českomoravském prostoru najde hnůj, který jezdí žalovat a udávat, tu do Vídně, tu do Berlína, Moskvy nebo Bruselu. Cílem je vždy přání, aby protektoři podpořili žalobníčka v jeho politickém a majetkovém postavení a aby nějak poškodili jeho mocenské protivníky. Dříve po takové stížnosti následovala křížová výprava, výstražné vypálení nějakých měst a vesnic nebo dočasný pobyt vojsk cizí mocnosti. Dnes je módou jezdit žalovat do Bruselu či Štrasburgu nebo jezdit do Ausburgu a líbat tam v předklonu posseltovské zadnice. Někdy se to vyplatí. Osobně dávám přednost řešení, kdy český panovník nechal zrádce Prkoše utopit v říčce Bílině.

0 0
možnosti
JC

3. 6. 2017 13:13
Babiš jen udělal to, co každému kritikovi radil Klaus:

založte si stranu a projděte volbami. To Babiš udělal no a dostal tolik hlasů, že nakonec skončil jako vicepremiér. Ten senior Doležal by měl být rád, že ho na agrofertím portále nechají cintat ty jeho hlody.

0 0
možnosti
JL

J. Lepka

3. 6. 2017 13:55
Re: Babiš jen udělal to, co každému kritikovi radil Klaus:

Pro vaši informaci :

http://forum24.cz/autor/bohumil-dolezal/

Můžete nesouhlasit, můžete protestovat, ale to je asi to jediné, co proti tomu můžete dělat (J.Cimrman).

0 0
možnosti
KL

3. 6. 2017 12:53
Dnes se v Německu slejzají

sudeťáci a Doležal zde dřepí. Proč ho naši vlastenci Bělobrádek a Herman nevzali s sebou ??

0 0
možnosti
JC

3. 6. 2017 13:14
Našel si domácího "nepřítele" Babiše.

Takže jeho "kamarádi" z Landsmanšaftu už ho tak neberou. To víte pro starého člověka už to cestování tolik není, zejména pokud trpí artrósou.

0 0
možnosti
FD

3. 6. 2017 10:46
Konec Nečasovy vlády, kdy se předtím

obul do "plukovníků", tomu nasvědčuje. Ostatně i Topolánka odstavili podobně.

A k tomu zneužívání medií? Na to musí být vždy dva. A jak prozradila E. Smetana, je to běžné na TV Nova, kde poradce B. Sobotky vybírá, na co se ho moderátor smí zeptat a na co ne. Je i tohle ovlivňování medií? Odpovězte si sami.

0 0
možnosti
EE

E. Erat

3. 6. 2017 12:50
Re: Konec Nečasovy vlády, kdy se předtím

Nečas se hlavně obul do paní Nagyové. A to velmi. A proto podal demisi, předtím lhal veřejně celému národu v TV, že s ní nic nemá. A ještě předtím zdůvodňoval nadstandardní odměny, které ji vyplácel, že dřela jako kůň. Akorát z vrozené skromnosti neřekl, že to bylo v poloze na koníčka na otomanu úřadu vlády. Oba měli ten sex tedy placený daňovými poplatníky, bylo to v pracovní době. O víkendu se Nečas věnoval rodině, vč. nedělní návštěvy kostela. A Topolánek se zase slovně obul do Židů, a to bylo nepřijatelné.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz