Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

UDÁLOSTI: Malá dobrá zpráva - Babiš dostal na frak

Poslanecká sněmovna odsouhlasila nakonec velkou většinou novelu zákona o střetu zájmů. Je to v každém případě velmi významná politická událost a zaslouží si pečlivé analýzy a veřejné diskuse. Zde je několik prvních poznámek k tomu, co se ve středu v PS stalo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV
Rakovinou prolezlá společnost?

Ano, mafiánské sítě, degradace politiků na loutky v rukou byznysu, nenažranost a chtivost po prebendách, zlodějiny a korupce. To je jen stručný přehled některých metastází rakoviny co za 25 let rozežrala stát.

Nakonec arogantní sebejistota dostala trhliny a voliči začali vnímat důležitost svých hlasů. Lehkomyslné uzákonění přímé volby prezidenta strhlo lavinu zájmu o politiku u části obyvatelstva, která se naivně dříve nechávala vést do záhuby našimi ubohými "elitami". Základní chyba nebyla v uzákonění přímé volby, ale snaha vnutit lidu na prezidentský stolec člověka který nesnáší náš národ. A voliči se naštěstí postavili na správnou stranu a tak máme Zemana, národem milovaného, pravdoláskaři nenáviděného. Podobně se zrodil fenomén Babiš, člověk který se ujal na přání voličů vyléčit nemocnou ekonomiku a sliby které dal před volbami, k překvapení politických šíbrů začal plnit. To lidi jako je pan Doležal bolí, některé zloděje přivádí k šílenství a zbabělé politiky svolává jako ovce do protibabišovského houfu.

Rakovinu bující 25 let je těžké vyléčit, brání se a zahnaná do kouta útočí. Snad to Babiš a jeho hnutí vydrží, snad voliči pochopí jaké nebezpečí hrozí od Doležalů a podobných.....

0 0
možnosti
TK

17. 9. 2016 10:08

Ironie?

0 0
možnosti

J. Škodák

17. 9. 2016 9:34
Mistrovské dílo zkušeného novináře.

To,že někoho platí Babiš má úplně jiný význam,než když někoho platí Křetínský nebo Bakala. Na závěr velmi dobře vystihl působení oligarchy Babiše ve vládě. Celý článek je mistrovské dílo zkušeného novináře,který posuzuje tzv.lex Babiš z pohledu znalostí v souvislostech,které mnohým,zvláště mladším novinářům chybí!

0 0
možnosti
DP

17. 9. 2016 8:46
A zase Babiš.

Doležal se raduje, že dostal na frak Babiš, ale že demokracie také, to mu je jedno. Prostě Antibabišovec každým coulem, ať to stojí, co to stojí.

0 0
možnosti
JL

17. 9. 2016 9:09
Re: A zase Babiš.

Uklidněte se, demokrate Polanský. Už brzy uvidíte, jak mocná dokáže být pro vyhlášené demokraty od českomoravských bolševiků obyčejná kobliha.

0 0
možnosti
DS

17. 9. 2016 8:22
Podstata věci

spočívá v tom, že 50 haléřů z každé koruny vzniklé v ekonomice přerozděluje stát. Švehla byl nejúspěšnější předseda vlády a zároveň ho jeho statek živil tak, že si nemusel nechat nic platit. "Za službu státu se neplatí". Jenže statek ho živil bez dotací.

Kdyby nebylo zemědělských dotací a a Babiš byl "jen" velkostatkář, žádný takový zákon by se nemusel řešit. Kdyby všechny velké stavební firmy (a zprostředkovaně i ty malé i nejmenší) nebyly závislé na velkých státních investicích, bylo by jedno, že Řebíček vlastní Viamont. Stačil by, kdyby se po dobu ministrování živil jen na jiných stavbách.

Současný stav žádný zákon nezachrání. Námitky nepřijímám: Ve Švýcarsku se přerozděluje jen asi 25% ekonomiky a sociální zabezpečení je tam lepší než u nás.

0 0
možnosti

J. Škodák

17. 9. 2016 9:49
Re: Podstata věci

Velmi dobrý postřeh ! Zeman ještě přirovnal Babiše k Baťovi,což je další omyl páně prezidenta,nebo lépe řečeno výsměch! Z mediálních kanónů hradní kanceláře vystřelují denně takové bomby,které zasáhnou mnohé v české kotlině!

0 0
možnosti
PG

17. 9. 2016 8:19

tak cssd, ods a top09 spolecnymi silami snazi se zachranit demokracii. To uz je snad na diagnozu, sorry.

0 0
možnosti
TK

17. 9. 2016 7:22
:-)

Doležale, skoro by se až podle každodenního dštění ohně a síry na Babiše zdálo, že jste za to placený. NIcméně nikdo nemůže být tak hloupý, aby za vaše bláboly utrácel peníze. No a tak zbývá jenom ta druhá možnost - vy očividně trpíte duševní úchylkou, která vás obsesivně nutí neustále se zabývat zločincem Babišem. Že by vás v dětství bějak obětžoval nějaký pán se slovenským přízvukem?

0 0
možnosti
KP

17. 9. 2016 2:20
Velka spatna zprava

Cesko se snazi zbavit jedineho politika ktery pouziva rozum.

0 0
možnosti
VH

17. 9. 2016 6:20
Re: Velka spatna zprava

To je prosím KDO?

0 0
možnosti
PM

P. Maleček

17. 9. 2016 0:42
Doležal u onkologa

Doležal bije na poplach - "Základní problém české společnosti je obludný rakovinný patvar na těle našeho demokratického státu. Jeho základní charakteristikou je propojení ekonomické, politické a mediální moci...."

No pravdivé, ale dost pozdě. S tímhle měl Doležal vylézt už ve zlatých časech oposmlouvy (smlouvy o pozicích) ODS-ČSSD, která zrušila základní pilíř demokracie - kontrolu vládnoucího uskupení opozicí. Nebýt této smlouvy a jejích důsledků v legalizaci rozkrádání státu v názvu (jen v názvu) demokratickými stranami, nebyl by dnes ani Babiš, ani Zeman.

U onkologa by Doležalovi řekli - milý pane, přišel jste s tou rakovinou pozdě. Tem smrtelný nádor máte z toho, že jste tu rakovinu tolik let kryl.

0 0
možnosti
AR

17. 9. 2016 7:17
Re: Doležal u onkologa

Je to přesně tak.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz