14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Malá dobrá zpráva - Babiš dostal na frak

Poslanecká sněmovna odsouhlasila nakonec velkou většinou novelu zákona o střetu zájmů. Je to v každém případě velmi významná politická událost a zaslouží si pečlivé analýzy a veřejné diskuse. Zde je několik prvních poznámek k tomu, co se ve středu v PS stalo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 17.9.2016 10:27

Re:

Nikoliv ironie, ale holá skutečnost. Pravda, na jakou ovčané politických stran u nás nejsou zvyklí. Tady až na ty "loutky v rukou byznysu".

M. Prokop 17.9.2016 16:58

Re:

Magořina.

P. Čech 17.9.2016 10:15

Re: Rakovinou prolezlá společnost?

Naši politici jsou loutkami, ovšem nikoliv v rukou byznysu, ale v rukou politických stran. Důkazem budiž to, že tyto strany již před hlasováním o důležitých věcech předem deklarují, jak budou jejich poslanci hlasovat. To ukazuje na zásadní porušování ústavy, když tyto strany úkolují své poslance, jak mají hlasovat a to v rozporu s čl. 26 naší ústavy.

P. Sedlak 17.9.2016 14:56

Re: Rakovinou prolezlá společnost?

Ještě jste zapoměl napsat Babišovo oblíbené "všeci kradnů".Podle vás do zvolení Babiše "spasitele" tu byla jenom spálená země,jak už jednou ta "správná strana Zeman" náš národ ohodnotila.Ted už bude všechno čistý a průhledný stejně jako je sám velký vůdce svého hnutí,který se ke svému majetku dostal vždy transparentně a také v té spálené zemi nikdy neloboval a neškemral o dotace pro své firmy jako jiní vykukové.Ovšem to ted ani nemusí, takhle se ponižovat,transparentně si to v klidu odklepne sám.To dobro které nastane až bude premiérem přejí jistě upřímně všichni svého guru voliči všem svým spoluobčanům.Už se rozjelo:zpátky k osvědčenému udávání,víc levných montoven a s tím víc poslušných lidí s menší zodpovědností sami za sebe i za svou zemi,centrální plánování nejlépe úplně všeho a všech,kontrola a řízení našich životů...Jenom je smutné,že po tomto touží většina spoluobčanů,voliči různých partají,nebo hnutí,výměnou za ztrátu svobodného rozhodování(zatím ne u voleb) o čemkoliv,které krůček po krůčku nastává.Nenápadně a plíživě.

K. Vyšata 17.9.2016 16:16

Re: Rakovinou prolezlá společnost?

Podivné, jak se někteří usilovně snaží mi vnucovat pokračování textu podle svého pohledu. Nemusíte se zrovna upoceně snažit vykládat co jsem napsal, každý čtenář si to přeloží podle svého a snad pochopí.

Jak už jsem napsal, v obrovském počtu obchodních případů se mnoha snaživcům podařilo najít jen Čapí hnízdo, dost málo na vytlačení z politiky a ještě míň na ukřižování veřejností. Takže veškerá snaha vykreslit Babiše jako čisté zlo je zbytečná. Každý kdo volil Babiše a jeho hnutí věděl co je zač, jeho minulost a proč vlezl do politiky. Včetně všech politiků. Ovšem tady se ukazuje rozpor v myšlení politiků a občanů, politici očekávali v intencích vlastního chápání slibů voličům, že Babiš po volbách ochladne a zařadí se, voliči na rozdíl mu uvěřili. A Babiš, odhodlaný, nezávislý a hlavně nepodplatitelný koná jak sliboval.

Proto ta nenávist a stádnost politiků, ta snaha dostat Babiše od jejich zájmů co nejdále, vyštvat ho z politiky jakýmkoliv způsobem.

Jestli se u voleb ukáže, že Národní fronta kalouskovců na%rala voliče, mají se spiklenci na co těšit.

J. Škodák 17.9.2016 9:34

Mistrovské dílo zkušeného novináře.

To,že někoho platí Babiš má úplně jiný význam,než když někoho platí Křetínský nebo Bakala. Na závěr velmi dobře vystihl působení oligarchy Babiše ve vládě. Celý článek je mistrovské dílo zkušeného novináře,který posuzuje tzv.lex Babiš z pohledu znalostí v souvislostech,které mnohým,zvláště mladším novinářům chybí!

D. Polanský 17.9.2016 8:46

A zase Babiš.

Doležal se raduje, že dostal na frak Babiš, ale že demokracie také, to mu je jedno. Prostě Antibabišovec každým coulem, ať to stojí, co to stojí.

J. Laták 17.9.2016 9:09

Re: A zase Babiš.

Uklidněte se, demokrate Polanský. Už brzy uvidíte, jak mocná dokáže být pro vyhlášené demokraty od českomoravských bolševiků obyčejná kobliha.

D. Stys 17.9.2016 8:22

Podstata věci

spočívá v tom, že 50 haléřů z každé koruny vzniklé v ekonomice přerozděluje stát. Švehla byl nejúspěšnější předseda vlády a zároveň ho jeho statek živil tak, že si nemusel nechat nic platit. "Za službu státu se neplatí". Jenže statek ho živil bez dotací.

Kdyby nebylo zemědělských dotací a a Babiš byl "jen" velkostatkář, žádný takový zákon by se nemusel řešit. Kdyby všechny velké stavební firmy (a zprostředkovaně i ty malé i nejmenší) nebyly závislé na velkých státních investicích, bylo by jedno, že Řebíček vlastní Viamont. Stačil by, kdyby se po dobu ministrování živil jen na jiných stavbách.

Současný stav žádný zákon nezachrání. Námitky nepřijímám: Ve Švýcarsku se přerozděluje jen asi 25% ekonomiky a sociální zabezpečení je tam lepší než u nás.

J. Škodák 17.9.2016 9:49

Re: Podstata věci

Velmi dobrý postřeh ! Zeman ještě přirovnal Babiše k Baťovi,což je další omyl páně prezidenta,nebo lépe řečeno výsměch! Z mediálních kanónů hradní kanceláře vystřelují denně takové bomby,které zasáhnou mnohé v české kotlině!

D. Stys 17.9.2016 10:47

Re: Podstata věci

Tak jednoduše to nelze vidět. Co má dnes podnikatel dělat, když chce růst? Státní zakázky od určité velikosti firmy prostě ignorovat nelze. Včera jsem seděl s lidmi z jedné české technologické firmy a ti si stěžovali, že se ještě nerozběhly dotace z nového programového období EU. Protože bez dotací dnes nikdo do nových přístrojů neinvestuje.

Realita je prostě taková, že 50% peněz firmy odevzdají a z těchto 50% se jim zas 25% vrátí jako státní zakázka. Nový Baťa v EU + Norsko existovat nemůže, tak jsou prostě podmínky nastaveny. Babiš je prostě velkopodnikatel v rámci možností daných současným systémem. Kdyby se nechoval tak, jak se chová, při velikosti svých firem by dnes velmi rychle zkrachoval.

J. Laták 18.9.2016 10:01

Re: Podstata věci

Muselo se hodně změnit, aby nakonec zůstalo všecko tak, jako za Rudých psů. Po vyhnání Sudetských Němců a Únorovém puči, v této medem a strdím oplývající zemi, čeští bolševici pokořili člověka a rozkradli co se dalo.

Když uplynulo 40 let a došel jim dech, zinscenovali v Československu sametovou revoluci. Z přímých potomků bolševických konfiskátorů se v obrácení stali osvícení demokraté a zdatní privatizátoři. Použiji-li komunistického slovníku, vznikala rudá buržoazie, ala Babiš.

Největším paradoxem budování socialismu probíhalo brutální bolševizací státu a zde žijících národů. Přesto lidové masy přilnuly k nejradikálnějšímu maloměšťáctví, šosáctví a kultu mastných brad, jaké kdy viděl svět. Po listopadu 89 bylo od samého počátku zřejmé, že náš kapitalismus se nezrodil z etiky, či umu rodiny Baťů, nýbrž z hrabivosti a podvodů. Korupce proto nemohla být průvodním jevem nastolení kýženého kapitalismu, ale přímou podstatou toho, co se na otevřené scéně v Čechách dělo v tzv. socialismu. Šlo přece o přirozenou lidskou nenažranost, kterou komunisté vyzbrojili přitažlivou ideologií. Ta se postupem času stala normou běžného života a zvlášť po okupaci roku 1968. Kdo chtěl něčeho dosáhnout, nebo získat moc, či pocit vlastní důležitosti, nenahraditelnosti a neomylnosti, musel lhát a skákat v rytmu KSČ. Myšlenkové stereotypy dneška jsou přežívající produkty bývalého systému.

D. Stys 18.9.2016 11:06

Re: Podstata věci

Hmmm.. Až na to, že současné čtvrté generace rodin poválečných gründerů v západní Evropě (mimo Švýcarsko) se chovají úplně stejně.

Podstata je pořád v tom vysokém zdanění.

J. Laták 18.9.2016 11:52

Re: Podstata věci

To ale vůbec nerozporuji. Snažil jsem popsat situaci v našem prostředí po válce.

M. Prokop 17.9.2016 16:59

Re: Podstata věci

Souhlas.

P. Götze 17.9.2016 8:19

tak cssd, ods a top09 spolecnymi silami snazi se zachranit demokracii. To uz je snad na diagnozu, sorry.

T. Kubín 17.9.2016 7:22

:-)

Doležale, skoro by se až podle každodenního dštění ohně a síry na Babiše zdálo, že jste za to placený. NIcméně nikdo nemůže být tak hloupý, aby za vaše bláboly utrácel peníze. No a tak zbývá jenom ta druhá možnost - vy očividně trpíte duševní úchylkou, která vás obsesivně nutí neustále se zabývat zločincem Babišem. Že by vás v dětství bějak obětžoval nějaký pán se slovenským přízvukem?

K. Pavlik 17.9.2016 2:20

Velka spatna zprava

Cesko se snazi zbavit jedineho politika ktery pouziva rozum.

V. Heidlerová 17.9.2016 6:20

Re: Velka spatna zprava

To je prosím KDO?

M. Čihák 17.9.2016 6:48

Re: Velka spatna zprava

Česko je takovy maly stat západne od Rakouska....

V. Dostál 17.9.2016 9:49

Re: Velka spatna zprava

Pohledem na mapu snadno zjistíte,že zádně od Rakouska je Švýcarsko

P. Lenc 17.9.2016 7:54

Re: Velka spatna zprava

Ó vy srandysto!

M. Vondráček 17.9.2016 8:02

Re: Velka spatna zprava

Rozum a vychcanost jsou dva rozdílné pojmy pane Pavlíku. Jak Vám chutnala kobliha k snídani ??

K. Pavlik 17.9.2016 18:07

Re: Velka spatna zprava

No koblihu jsem mel naposledy pred cca 50 lety, babicka je nedelala.

Ona ta vychcanost se neda delat bez rozumu takze je rozhodne korelace mezi vychcanosti a rozumem. Mimochodem si myslim ze problem s vychcanosti v Severni Americe neexistuje (timto nechci rict ze je to jenom cesky problem no ale asi je). V USA se vychcanosti rika chytrost.

P. Maleček 17.9.2016 0:42

Doležal u onkologa

Doležal bije na poplach - "Základní problém české společnosti je obludný rakovinný patvar na těle našeho demokratického státu. Jeho základní charakteristikou je propojení ekonomické, politické a mediální moci...."

No pravdivé, ale dost pozdě. S tímhle měl Doležal vylézt už ve zlatých časech oposmlouvy (smlouvy o pozicích) ODS-ČSSD, která zrušila základní pilíř demokracie - kontrolu vládnoucího uskupení opozicí. Nebýt této smlouvy a jejích důsledků v legalizaci rozkrádání státu v názvu (jen v názvu) demokratickými stranami, nebyl by dnes ani Babiš, ani Zeman.

U onkologa by Doležalovi řekli - milý pane, přišel jste s tou rakovinou pozdě. Tem smrtelný nádor máte z toho, že jste tu rakovinu tolik let kryl.

A. Reček 17.9.2016 7:17

Re: Doležal u onkologa

Je to přesně tak.