6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Co povědět ve čtvrtek Angele Merkelové

Ve čtvrtek přijede do ČR na krátkou návštěvu Angela Merkelová. Nemohla si asi vybrat méně vhodný okamžik. To, co je o programu jednání s premiérem Sobotkou známo, je nic neříkající. To, co bude agenda jednání obnášet skutečně, se dá domyslet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Mráz 23.8.2016 19:52

Nevím proč

zdejší diskutéři tak přecházejí tvrzení p. Doležala, že tu nemáme žádné uprchlíky . V našem malém městě jsou jich plné dvě ubytovny - vycházejí jen večer , protože jsou tady nelegálně.Odhaduji jejich počet v Čechách na 20 - 30 000.

J. Jurax 23.8.2016 23:29

Re: Nevím proč

Hm - jak to, že jsou u vás dvě ubytovny plné nelegálů? Když o nich víte Vy, jak to, že o nich neví policie a nekoná?

P. Urban 23.8.2016 16:35

Pokud tomu dobře rozumím

pak islámský terorismus v západní Evropě je důsledkem toho, že se zda se sekulární demokratické politické uspořádání, postavené pořád ještě na křesťanských základech, nedokáže vyrovnat s tím, že část obyvatelstva vyznává náboženství odlišné. V tom případě je ovšem otázka, co by měla Evropa PROTI islámu stavět a proč.

Ve skutečnosti máme co do činění se střetem civilizací, umocněným vnitřní válkou uvnitř civilizace islámské. To, že hlavními oběťmi obojího jsou muslimové a že přinejmenším část se snaží zachránit sebe sama, je pravda; ale to neznamená, že po své záchraně přestanou být muslimy a vygumují vlastní minulost. Dalším problémem je kulturní (ne)kompatibilita a z toho plynoucí frustrace. Na tohle nemají na Západě muslimové monopol. Ale islám dává těmto frustracím vlajku. A momentální islámská "třicetiletá válka" zase nabízí muslimským deprivantům možnosti, které jejich nemuslimští kolegové nemají.

Obávám se, že tohle se nedá zvládnout politickým uspořádáním. Politikou - dejme tomu, ale jakou? Že je situace vážná, to paní Merkelové jistě do ouška nikdo šeptat nemusí. Že je zapotřebí zbrzdit příliv migrantů, to už ví také. Jak ho ale zbrzdit, v tom pan Doležal panu Sobotkovi ani paní Merkelové zřejmě neporadí.

J. Jurax 23.8.2016 23:30

Re: Pokud tomu dobře rozumím

No, neporadí. Horší je, že si šílená Anděla zjevně taky není schopna poradit.

S. Ševeček 23.8.2016 16:02

Dávejte

velký pozor na to, s jakým poselstvím přijede ta baba.

Zdroj: http://josefhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=545757

J. Mrázek 23.8.2016 14:58

EU nám chystá popravu uprchlíky!

EU počítá se zrušením víz pro Ukrajince a Gruzínce od příštího roku

J. Jurax 23.8.2016 23:32

Re: EU nám chystá popravu uprchlíky!

Taky dobrý ... takže my je budeme muset jako podřízená gubernie zrušit taky?

J. Spousta 23.8.2016 12:28

Proč s toho dělat vědu

Chytrý státník by možná naopak vymezil jednání z naší strany pouze na ekonomická a kulturní témata a otázku "migrace" by z jednání vyloučil s odkazem na silnější vyjednávací pozici, kterou nabízí platforma V4.

P. Rada 23.8.2016 12:40

Re: Proč s toho nedělat ekonomii?

Vše totiž tkví právě v té Vámi nadnesené ekonomice. My jsme převážně montovnou německých aut ... kde oní zvlášt potřebují pracovní síly prtože sami vymírají podobně rychle jak my. Natalitu máme kolem 1.5 a potřeba by bylo alespon 2.1. Pracovní síly tedy potřebují i naši podnikavci aby posléze cosi odvedli státu a stát aby zas vůbec udržel důchodovou situaci kde už tak je shodek desítky miliard.

Obě tato uskupení pak popohání suroviny ze světa odkud zas ta migrace příchází na masivní podnět reklamy zde za účelem roztočení konzumní mašinerie produkované. Pokrytectví a korupce včetně té převaděčské tak kvete úměrně ekonomickému výkonu.

Na V4 ekonomicky zas tak nezéleží a tak se toto dá ponechat stranou - jak navrhujete.

O. Zuckerová 23.8.2016 13:00

Re: Proč s toho nedělat ekonomii?

Za prvé: Z!! toho. A za druhé: že se migranti (kouzlem?) stanou náhradníky chybějících pracovních sil, to snad patří do rubriky "Chtip".

J. Spousta 23.8.2016 13:32

Re: Proč s toho nedělat ekonomii?

No jo, asi bych si měl otevřít občas českou gramatiku )-:

P. Rada 23.8.2016 14:08

Re: Proč s toho nedělat ekonomii?

Paní O.Z. na pravopisu přeci v otázkách umělé migrace už vůbec nesejde. To co jsem psal níže proto jen na víc pro Vás rozvedu. Američani přeci svého času potřebovali levnou pracovní sílu - našli si čenochy... Čeští komunisté zas Vietnamce, Klaus posléze Ukrajince, Švédové severoafričany .... a Německu dnes chybí 500tis pracovníků ročně a to má přitom zkušenosti s importem Turků atd.

Předně se asi nesmí zastavit extenzivní ekonomický rozvoj - dál třeba "po nás potopa". To by totiž úroková míra začla být záporná, bankéři a další špičky pyramidové hry by museli začít pracovat manuálně a navíc přitom i tak se ztrátami... a tomu se musí zabránit adekvátní politikou i za cenů nějakých drobných objetí. Možná se tak i Vy cítíte?

Je asi pro mocné vzláště výhodné migranty jdoucí často po svých využít hned na místě. Kdo je přijme - toho budou i volit... Ušetří se tím i výdaje za takové nábory jak dělali kdysi Američani v Africe a nebo transporty až s Vietnamu - jak dělali jiní také mocichtiví.... O tu moc - vzláště pak některých jde zřejmě do dneška. Přiživuje se na ní přitom celá plejáda dalších... Nebo, že by za tím bylo něco jiného?

https://www.novinky.cz/domaci/385720-klimatolog-cilek-je-to-teprve-zacatek-do-pohybu-se-mohou-dat-stamiliony.html

Život a zváště ten trvale udržitelný může být dnes naprosté většině mocných ukradem a na mých hrubkách které jsou mi asi stigmatem už pak vůbec nezáleží. Pokud bych navíc koktal, kunkal, škital - všiml by si toho v diskusi k tématu samému tak asi jen nějaký přízemní hnidopich a tací migrační vlnky sotva ovlivní. Hůř bude až migranti přijdou se zbraněmi a nebude tu pro ně práce. Napadá mi jestlipak by o naši hrubou pracovní sílu stáli alespon doposud neprogresivnější čínani? Um už zřejmě totiž mají větší.

J. Spousta 23.8.2016 14:55

Re: Proč s toho nedělat ekonomii?

V obecnosti bych s Vámi vcelku souhlasil, jenom bych podotkl, že článek nastoluje otázku vhodné vyjednávací taktiky s kancléřkou - a tam je nutné zvažovat její individuální povahové rysy, její silné stránky a vědět i o jejích slabinách.

P. Urban 23.8.2016 16:37

Proč myslíte, že migrace je umělá

J. Spousta 23.8.2016 18:36

Re: Proč myslíte, že migrace je umělá

Po pravdě řečeno by bylo přesnější to nazvat "jednorázově vyvolaná souhrou více faktorů" z nichž o některých můžeme uvažovat jako o cíleně vyvolaných. Osobně bych to tak ale v textu nepoužil - na to je moje zkušenost a znalosti věci příliš omezená.

J. Hanke 23.8.2016 11:51

dovolil bych si

navrhnout tu jedinou možnou správnou odpověď té milé a podivné frau Merkel:

Ta odpověď je dokonce v němčině a autorem odpovědi je válečný doktor Welfer.

Viz Osudy dobrého vojáka Švejka...............

J. Vintr 23.8.2016 11:11

Lézt do zadku Merkelové

je v trochu podobné, jako lézt do zadku Hitlerovi v předvečer války. Merkelová bude historií nejspíš vyhodnocena jako iniciátor rozvratu Evropy. Navíc v dnešní době už nemá prakticky žádný reálný vliv na události, které iniciovala. Vetřelci už jsou tady a cesta pro další je otevřená (zavřít se ji nikdo zatím ani nesnaží). Další vývoj v Evropě už není v rukách současných politiků.

J. Kučera 23.8.2016 16:20

Re: Lézt do zadku Merkelové

Dokonce i moudrá paní Le Penn se domnívá, že šest milionů muslimů z Evropy vyhnat nelze. Myslím, že lze. Asad již několikrát prohlásil, že muslimy vypovězené z Evropy přijme, Věřil bych mu více, než Turkům. Také všechny Lybijské vlády jsou ochotné za uznání přijmout deportované muslimy. Tak v čem je problém? Cena transportu je vysoká, ano, ale přítomnost muslimů v Evropě je dražší. Navíc jdou za lepším a pohodlnějším životem. Přesvěčme je, že ten v Evropě nenajdou - zákaz Islámu (odporuje listěně svobod), zákaz zahalování, nejen žen, ale i mužů (brání policii v identifikaci), sociální podpora jen na krátkou dobu (měsíc, dva) a nízká, aby motivovala k práci (poikud by snad některý připrchlík chtěl pracovat), za sexuální trestné činy mimo ostatních trestů kastrace a za všechny trestné činy okamžité a vysoké tresty. Do roka tu není ani jeden muslim. Brzy zjistí, že doma na tom budou lépe. Budou platit převaděčům za transport do zemí původu. Po paní Merkel jen chtít, aby to vyslechla, posuzovat české stanovisko nemá právo. Pozvala si muslimy, tak ať se o ně stará a nehází je na krk ostatním.

P. Urban 23.8.2016 16:45

Měl bych lepší nápad

Ten islám přijmout. S tím zahalováním se nějak vyrovnáme. A co se týče navrhovaných trestů, tady je islámská praxe inspirativnější, než listina svobod.

P. Smutný 23.8.2016 11:05

Co povědět Angele Merkelové ?

Nic, a hned jí nakopnout do prdele, až by letěla po balistické dráze zpátky do Berlína! :-)

J. Vintr 23.8.2016 11:21

Re: Co povědět Angele Merkelové ?

Spíš do Moskvy, kam patří.

J. Urban 23.8.2016 12:08

Re: Co povědět Angele Merkelové ?

a co do Cařihradu?

V. Němec 23.8.2016 10:58

Kdysi, tuším za krále ječmínka

každý stát dovedl bez cizí pomoci a dotací jakž takž ochraňovat své hranice.

Proč to nejde dnes, při takovém pokroku a bohatství je záhadou.

M. Prokop 23.8.2016 11:03

Re: Kdysi, tuším za krále ječmínka

Jakž takž. Kdysi, před první světovou, hranice států pro civily prakticky nebyly. Po ní už to bylo horší, celní a finanční stráž, ale pořád se dalo celkem volně procházet. Dokonalá ostraha zavládla až za "nejhumánnějšího režimu", socialismu, i s elektrikou, psy a střílením, ovšem byla to ostraha směřovaná hlavně dovnitř.

Pro současnou potřebu by stačila ostraha mírnější, hlavně sbalit připrchlíka kdekoliv je zastižen a strčit ho do detence, ať si odtamtud vyřídí, kdo ho chce přijmout.

J. Jurax 23.8.2016 23:37

Re: Kdysi, tuším za krále ječmínka

No ale hlavně se musí chtít. Ale ono se na nejvyšší unijní úrovni nechce. A specielně šílená Anděla nechce.

L. Severa 23.8.2016 10:15

Stát (EU) jsem já !

Zeptat se té dámy zda bude i nadále jednat za celou EU, jestli nás tedy nečeká Německá Unie (DU).

J. Jurax 23.8.2016 23:38

Re: Stát (EU) jsem já !

Myslíte čtvrtý rajch?

J. Skála 23.8.2016 10:08

Ne, ne a ne

"problém jsou migranti, a to v souvislosti s jejich množstvím, jejich náboženská orientace je sice problém taky, ale druhotný"

P. Smutný 23.8.2016 11:07

Re: Ne, ne a ne

Problémem je HLAVNĚ jejich náboženská orientace, tedy prvotní.

P. Rada 23.8.2016 12:52

Re: Ne, ne a ne

Typuji, že Vy panu Skalovi nerozumíte - on má možná na mysli malá množství.

Komunisti na posílení ekonomiky začali vozit Vietnamce, Klaus doposud preferuje Ukrajince a Rusy a Merkelová už si zvykla ma Turky - tak má asi za to, že i jiná etnika zvládne.

Jde tedy obecně všem dotyčným spíše o to koho nalodit k veslům a za jakých podmínek. S eventuelní vzpourou mužstva se apriori nepočítá. Kapitalismus totiž hluboce věří svým ekonomickým metodám a něco na tom možná je.

Vždyt i Vám je příznačně dnes také asi jedno co a odkud jíte - hlavně, že je to systémem efektně zabalené a za adekvátní cenu. Mám pravdu?