Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

UDÁLOSTI: Babiš dostal přes nos...

Problém pana Babiše a „korunových dluhopisů“ se v médiích už propírá delší dobu. V posledních dnech však celá věc nabyla na obrátkách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P. Klíma

20. 3. 2017 9:47
Čím víc

hlupáčkové a vlastizrádci okopávají kotníky Andreji Babišovi, tím víc roste jeho podpora ze strany prostých občanů, Viktorem Hugem označovaných za "sůl země".

Radikální levice stupňuje import nepřátelských etnik a šíří nenávist vůči svobodě slova a vlastenectví. A tím si kope svůj vlastní hrobeček.

0 0
možnosti
VB

20. 3. 2017 10:20
Re: Čím víc

Větší hloupost jsem nečetl!

0 0
možnosti
KL

20. 3. 2017 9:26
Asi takhle:

Ti, kteří nemají rádi pravicové politiky, volí levicové politiky. Ti, kteří nemají rádi levicové politiky, volí pravicové politiky. No a konečně ti, kteří nemají rádi vůbec žádné politiky, volí Babiše!

Žádná „Babišova pseudoaféra“ však nemůže ty posledně jmenované donutit, aby si zamilovali levicové nebo pravicové politiky. Takže ti posledně jmenovaní budou stále volit Babiše. A i kdyby se p. Doležal upsal až k smrti, tak na tom nemůže nic změnit.

0 0
možnosti
PK

P. Klíma

20. 3. 2017 9:49
Excelentní!

0 0
možnosti

Z. Čábelka

20. 3. 2017 9:19
Babiš šlápnul do mazlavého a smradlavého

Sledoval jsem noční záznam z jednání PČR. Jsem přesvědčen stejně jako většina poslanců, že Babiš s celou svojí firmou překročil pravidla slušného a důvěryhodného chování a je na státním zastupitelství a finančním ředitelství prokázat a soudu, že došlo ke dvojímu úmyslnému překročení zákona v jeho výkladu s cílem stát ošidit na standardně inkasované dani. Podivuhodný podíl na vývoji celé kauzy má pan ředitel finanční správy, Janeček. Ve svých projevech před parlamentním výborem a proti němu, zcela ztratil glanc státního úředníka, jak ve znalosti svých povinností konat dozor, tak i svým postavením placené figury skutečného zaměstnavatele, tj. společnosti Agrofert. Jsem zvědav, jak se z této kaše s. Bureš prokouše. Nejspíš nás opět čeká nějaký soudní, opět nestandardní výklad práva.

0 0
možnosti
KL

20. 3. 2017 9:35
Re: Babiš šlápnul do mazlavého a smradlavého

Takže se ptám: „Proč nikdo z celé poslanecké sněmovny – třeba p. Kalousek – dosud nepodal na p. Babiše žádné trestní oznámení, když situace je přece tak jasná?“ Každý, kdo ví o tom, že se stal trestný čin, je povinen jej nahlásit. Proč to Kalousek neudělá, proč to neuděláte např. Vy?

A není to náhodou proto, že se žádný trestný čin nestal? Stojí Kalousek i ostatní vůbec o nějaké řádné vyšetřování? A nebylo by pro ně výhodnější, aby rozhodl „hlas ulice“? Prostý lynč jako v letech 50.?

0 0
možnosti

20. 3. 2017 8:44
užitečný idiot Doležal

Babiš nakoupil korunové dluhopisy svého Agorfertu ze stejných důvodů, jako nakoupil korunové dluhopisy svého Synotu senátor Valenta. Jenže Valenta není ministr financí, takže tomu to Doležal odpustí.

Pan Doležal navíc netuší, že Babiš a Valenta nakoupili akcie zcela legálně ještě před koncem roku 2012, do kdy platila výjimka ve zdanění firemních korunových dluhopisů.

Pan Doležal netuší, že v roce 2012 bylo vydáno minimálně 520 emisí firemních korunových dluhopisů o celkovém objemu 121 miliard Kč, takže ty Babišovy 3 mld. akcií Agrofertu jsou jen drobnou částí celkového korunového dluhopisového byznysu.

Pokud tedy Generální finanční ředitelství rozhodne po nátlaku užitečných idiotů tak, že korunové dluhopisy z roku 2012 se musejí dodatečně dodanit, pak Babiše to sice bude finančně bolet, ale finančně bolet to bude i další tisíce vlastníků podobných firemních dluhopisů. A pokud budou muset tito drobní vlastníci dluhopisů dodatečně uhradit daň, naserou se na ty, kteří touhle střelbou proti Babišovi trefili úplně někoho jiného. Navíc dojde k paradoxní situaci, kdy se státní pokladna nezvykle napakuje o dodatečně zaplacenou daň a Babiš nakonec bude hrdina, že úmí skvěle hospodařit se státními penězi.

Takže jen houšť. Bojem proti Babišovým dluhopisům spějeme k dalším hospodářským zázrakům téhle vlády a rekordnímu úspěchu Babiše ve volbách. Ale tohle užitečným idiotům typu Doležal nebo Kalousek nikdy nedojde.

0 0
možnosti
MT

20. 3. 2017 9:09
Re: užitečný idiot Doležal

Mýlíte se. Babiš SI JE, jen PRO SEBE, vydal těsně před koncem roku 2012, aby měl možnost si je výhodně od sebe koupit. Nevím, jak to měl Valenta, ten je pro mě také člověk nízkých morálních kvalit, ale není ministr financí.

0 0
možnosti
FN

F. Navr8til

20. 3. 2017 8:36
Babiš má nos!

Poslanci mají tak malou důvěru občanů, že každé pohrdání a kopání do sněmovny má pozitivní dopad na volební preference. Většina poslanců nejsou nic jiného než nuly připsané na volební seznamy stran.

0 0
možnosti
JC

20. 3. 2017 8:31
A nejhorší je, že ANO má pořád kolem 30%.

To musí opravdu štvát. Zejména takového Kalouska, kterému Babiš uzmul jeho finanční křeslo. A ta jeho TOP09 se třese, jestli se do parlamentu vůbec dostane.

Pane Doležale, začněte prosím psát doma paměti, a nechte už toho Psa.

0 0
možnosti
DP

20. 3. 2017 8:28
Opět Babiš, již je to nuda.

Ale tahle štvanice na Babiše je alespoň ukázkou čeho jsou někteří demokratičtí novináři všeho schopni. ANO volit nebudu, ne kvůli Babišovi, mám jiné, osobní, důvody, ale jinak s Babišem problém nemám. Kéž by tak byli otevřeni i jiní politici.

0 0
možnosti
MT

20. 3. 2017 9:11
Re: Opět Babiš, již je to nuda.

Nevím, nevím, jestli mlžení a lhaní je otevřenost. Asi jste hodně naivní.

0 0
možnosti

20. 3. 2017 8:16
Babiš dostal přes nos?

Ale , ale, pane Doležale. Opět píšete nesmysly, prostě novinář! Pokud je kdokoliv (zde Babiš) propírán v médiích, ve stranických sekrtariátech či dokonce v poslanecké sněmovně, vůbec to ještě neznamená, že "dostal přes nos". Já bych to nazval jinak a to dvěma způsoby. Za prvé odporný, závistivý a důkazy nepodložený hon na úspěšného člověka (novinářské a politické spekulace nepovažuji za důkazy) a v neméně závažném případě porušením povinnosti jistých lidí, daných dokonce ústavou. Zde mám na mysli komkrétně skutečnost, že poslanci, místo toho, aby se zabývali tvorbou a schvalováním zákonů, za což jsou placeni, na půdě poslanecké sněmovny volně soutěží ve prospěch svých stran a hnutí, za což placeni nejsou. Rozumný člověk nutně musí tento odporný hon na Babiše odsoudit. Stále mám za to, že těch rozumných lidí je většina a že to politickým stranám, které tento hon na Babiše rozpoutaly, ve volbách spočítají. Něco už naznačuj ́í průzkumy veřejného mínění. Naznačují, nikoliv stanoví.

0 0
možnosti
PS

20. 3. 2017 8:27
Re: Babiš dostal přes nos?

Bureše volí jen idioti.

0 0
možnosti
ŠH

20. 3. 2017 8:11
Nikdo se "v dluhopisech neztrácí",

jak se snažíte, pane Doležale, poučit v článku! Ten zákon složitý není.

1. Někomu jde o politický kejhák, způsobený ztrátou voličů. 2. Nedostek politického programu nahradíme "hledáním škůdce" (něco jiného už jsme našli, kabelky nelze recyklovat, okoukané). 3. Babiš se nabízí jako snadná kořist (pokud "budeme jednotni, soudruzi"). ............ 7. Nejsem volič Babiše. 8. Atd. 10. Babišovi se daří. 11. Moravec má sledovanost. 12. Dluhopisy nebudou jádrem problému.

0 0
možnosti

20. 3. 2017 8:19
Re: Nikdo se "v dluhopisech neztrácí",

Tak, tak! Jádrem problému je zachování moci politických stran nad mocí zákonodárnou, výkonnou a soudní. Zachování moci těchto stran nad občany státu. To je základní a zásadní problém a nikoliv nějaký zástupný Babiš, který se nota bene snaží tyto odsouzeníhodné pořádky změnit.

0 0
možnosti
RT

20. 3. 2017 8:06

Jestlize ma "obycejny clovek" problem pochopit pointu Babisova nakupu dluhopisu, pak:

1/pro nesvepravnost by mel byt zbaven volebniho prava

2/zkouska z matematika a logiky by mela byt povinna i pro nastupovani do MHD

0 0
možnosti
RL

20. 3. 2017 8:27
Re:

Pravda je bohužel taková, že to by k těm volbám nesměl prakticky nikdo... :-(

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz