Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

PROTESTY: Selské bouře

Současnému ministru zemědělství nezávidím. Tato doba je jeho Rubikonem. Překročit by ale bylo velmi riskantní. Znamenalo by to se pochlapit a přivézt z Bruselu výsledky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

A Uršule z Lejna bude opět kandidovat na šéfku tohoto vyděračského spolku - totální úpadek je jejich cíl - !!!!!!

0 0
možnosti
MK

Domnívám se že nejde o překročení Rubikonu, nýbrž o vystoupení ze začarovaného kruhu.

0 0
možnosti
BH

Drobná historická poznámka - ti sedláci byli německé národnosti. Češi se nebouřili.

0 0
možnosti
MK

V té době už to dávno byla mnohonárodnostní směska, kterou jsme ostatně pořád. V srdci Evropy se tomu nevyhnete. A když už jsme u toho, Německo vzniklo až mnohem později.

0 0
možnosti
JJ

J75u35r57a 89J52u43r56a22x

20. 2. 2024 15:47

Ano, dotace jsou absolutním protipólem svobody. Nicméně dotace jsou podstatou EU.

Závěr je nasnadě.

0 0
možnosti
Foto

Nejde o nic jiného než uplácání. A za to budete poslouchat.

0 0
možnosti
PD

"Zároveň by ale měl vědět, že každý upatlaný výsledek, který nebude skutečným řešením, ale různě podivně vyhandlovaným, třeba i novými dotacemi záplatovaným kompromisem, dalším selským bouřím nezabrání. "

Nic jiného nelze očekávat. EUnijní systém zemědělství už nelze opravovat, jedině začít znovu a lépe. Na což nemá nikdo "koule".

0 0
možnosti
JJ

J31u95r19a 19J81u43r52a41x

20. 2. 2024 15:49

Přesně.

Skutečné řešení není v zájmu EU. Takže nebude, dokud bude EU.

0 0
možnosti
VK

V55. 33K73u21h95a14j

20. 2. 2024 9:06

Ceny zboží a odměny za práci by se měly odvíjet nejen od intelektuální náročnosti které jsou s jejich realizací spojené, ale také od důležitosti pro život společnosti.

Jestliže nás země živí, pak by si ti, kteří tuto obživu zprostředkovávají, zasloužili takové odměny, aby zemědělství nemuselo neustále řešit nedostatek zaměstnanců.

Já odměnu hokejisty za vstřelení gólu, nebo hodinovou mzdu moderátora zábavného pořadu nerozporuji, jen úplně nechápu, proč někomu nevadí cena vstupného na galavečer, ale když se zemědělci ozvou, že mají pořád míň, tak z nich Fiala udělá proruské síly.

0 0
možnosti
MK

Tak to bychom si měli rozmyslet, jestli chceme žít v tržním hospodářství, kde cenu zboží (a práce) určuje trh, nebo se vrátit do plánovitého hospodářství, kde totéž určuje politika a zbožná přání. Ten ekonomický hybrid, co máme teď, nejspíš dlouho nevydrží.

0 0
možnosti
JR

Celý svět odsuzuje otroctví, kácí se sochy těch, kdo se jen trošku ušpinil v tomto počínání. Máme v hlavách nastaveno, otrok-černoch.

Nevolnictví, byl horší stav nežli otroctví. Otrokář měl povinnost se o otroky starat, živit je, šatit a ubytovat. Tuto povinnost majitel nevolníka neměl. Nevolník musel pracovat na vrchnost a po večerech na svém,(pronajatém) aby uživil rodinu.Selské hladové bouře, bylo povstání otroků. Velké množství těchto bouří, vedli poddaní proti klášterům, kde se s poddanými zacházelo nejhůře.

Autorka rozděluje dotace na ty, které v současné době dostávají ti menší sedláci a na dotace pro zemědělské velkopodnikatele. Je to stejné, jako by rozdělovala přídavky na děti na malé a početnější rodiny. Přídavky jsou na dítě a dotace na hektar. Kdo je holt šikovnější , má dotací a přídavků více.

0 0
možnosti
MK

Přece jen je rozdíl, jestli na tom hektaru někdo hospodaří po generace a míní na něm hospodařit dál, nebo jestli ho má v pronájmu, doslova ho vydrancuje a pronajme si další nebo se pustí do jiného lukrativního podnikání.

0 0
možnosti
Foto

zmatení ministři nic nevyřeší. doba přeje užitečným idiotům a zmr.

/zlá doba rodí silné muže, silní mužové tvoří dobrou dobu, dobrá doba rodí slabé muže, slabí muži tvoří zlou dobu, ...

Otázkou je, kde se nacházíme.

0 0
možnosti
VM

Na konci pořadí !

0 0
možnosti
KA

K15r50e15i37d18l 85A84.

20. 2. 2024 8:21

Zemědělství je třeba chránit jako strategické odvětví. Dotace do jisté míry nahrazují cla, ta by byla podle mě smysluplnější, ale v rámci současné pravicové ideologie je zavádění cel tabu. Tady se ukazuje, jak nesmyslná je celá ideologie volného trhu: Kdo si zlikviduje vlastní výrobu, tak nemá šanci vést válku, takže je snadnou kořistí. Ale zisk je pro vládnoucí třídu důležitější než obranyschopnost vlastní země.

0 0
možnosti
PD

Ideologie volného trhu je v pořádku, současný systém nemá s volným trhem nic společného, je jeho popřením.

0 0
možnosti
FN

Všemocnou vrchnost nahradil Brusel, drába fialová vláda a karabáč dotace. Sedlákům se to pochopitelně nelíbí.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz