Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

clay

14. 9. 2009 8:44
ještě je tu jeden důvod

4) Termín voleb se přesouvá z jara, resp. léta na pdzim i napříště. To je napováženou

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

14. 9. 2009 9:44
Re: ještě je tu jeden důvod

R^R^R^!!!!!!To je fakt. Kdo bude schvalovat rozpočet v r. 2013, 2017, ...????

0 0
možnosti

Ivan Nový

14. 9. 2009 8:02
Plán B?

Nová ústava, ta dnešní je paskvil.

0 0
možnosti

Kačena

14. 9. 2009 8:21
Re: Plán B?

Mohlo  by se stát, že  novou ústavu by  ÚS zrušil s ohleden na čl. 9 odst.1 ústavy.

0 0
možnosti

idol

14. 9. 2009 7:20
Klausova další hloupost, či vědomá lumpárna?

........... předčasné volby na 3/4 roku dle Klause, je další z  hloupostí, které od svého druhého dosazení /ne zvolení/ na Hradčana nepřetržitě vyvádí na úkor zájmů obyvatel ČR! Potvrzuje se již známé - dokud bude nesolidní Klaus na Hradě, ČR nebude státem seriozního konzervativního demokratického typu a nebude činit kroky ve prospěch většiny obyvatel!!

0 0
možnosti

clay

14. 9. 2009 8:45
Re: Klausova další hloupost, či vědomá lumpárna?

takto to dopadá, když si "konzervativec" osvojí revoluční řešení....

0 0
možnosti

EVa

14. 9. 2009 6:27
Vzít klacek

a vymlátit tu bandu nenažraných egoistů, kterým jde především o koryta a ne o lidi. K čemu jsou volby, když si stejně každá partaj dělá co chce. Všechny hádky a spory jsou jenom na oko a v zákulisí se dělí o koryta a snaží se jenom o to, aby moc nemlaskali. Kdybych byl mladší, asi bych se vystěhoval někam hodně daleko. Jenomže kam ?

0 0
možnosti

JaS

14. 9. 2009 7:17
Re: Vzít klacek

Předběhl jste mě. Rozpustit? Nerozpustit? Nebo rozehnat?

0 0
možnosti

Tomas Pansky

14. 9. 2009 1:54
Selhavajici pojistky politickeho systemu

Situace je vazna.  Jak jsme se tam dostali?  CSSD, ktera vyslovila vlade neduveru uprostred evropskeho predsednictvi a ekonomicke krize.  Prezident se rozhodl ignorovat Ustavu a vyhlasil volby.  Ustavni soud musel proces vyhlaseni voleb prohlasit za neustavni, nebot pravo je slepe.  A co dal?  Lod ceske statnosti se znacne kyva.  Prezident ve sve nadutosti samozrejme chybu neprizna; ba naopak, muze se pokusit o omezeni pravomoci US - rozumej, s ODS a CSSD v zadech ma podporu na to, aby vysachoval US z budouci moznosti prohlasit ustavni zakony za neustavni - cesta k politickemu prevratu je otevrena.  Dale je to prilezitost pro ODS a CSSD se spojit a ve velke koalici delat, co uznaji za vhodne - z moznych dopadu se vymluvi na krizi.  V tomto okamziku, ani jedna z techto dvou stran nemysli na obcany.  ...  Ale coz, mame to, co jsme chteli nebo protoze jsme byli lini.  top0625top@hotmail.com   

0 0
možnosti

JK

14. 9. 2009 8:46
Re: Selhavajici pojistky politickeho systemu

Chybí Vám tam podstatná věc, a to že ČSSD odmítli pokus o sestavení nové vlády. To je právě ta možnos, kterou ústava zcela pomíjí.

0 0
možnosti

Vladimir

14. 9. 2009 1:40
Moc starostí ...

Pan Kment si dělá myslím moc starostí - co s rozpočtem, vládou , atd.

Budou -li volby začátkem listopadu (nemyslím, že by byly zneplatněny a už vůbec ne kvůli rozpuštění sněmovny - to by už bylo za hranicí soudnosti jakéhokoliv soudu), tak vláda podává demisi až USTAVENÍM SNĚMOVNY t.j. vedení sněmovny a nějaké výbory. Vláda vzniká až poté a do jmenování nové vlády funguje stará. Schválení rozpočtu k 31.12. může být sice ohrožené (ale není prý vyloučeno, že se to stihne), takže leden by byl v provizoriu, ovšem nová vláda a nový parlament budou mít (kromě prosince) ještě např. celý leden na schválení, takže podle rozpočtu by vše běželo od února. Tam moc velká chyba nemůže být.

Nebo snad už po 1. lednu nesmí být schválený rozpočet ??

0 0
možnosti

těchňik

14. 9. 2009 1:24
NSS

Návrh na neplatnost voleb občanem/voličem se myslím podává k NSS. Pokud bude napadnuta ústavnost voleb, tak to může NSS předložit ÚS, pokud to NSS odmítne předložit, tak další postup zatím neznám (jestli může občan podat ústavní stížnost, jako při obvyklém soudním postupu).

Údajně další možností v případě neúspěchu je v rovině evropského soudnictví. To by ovšem mohlo mít pro ČR nedozírné důsledky. Takže by bylo nejrozumnější počkat do června 2010. To by ale Paropupanděro a Topoladlo asi explodovali vztekem!

0 0
možnosti

Mirek

14. 9. 2009 0:57
Jak na to

Jestliže odhlasovaný ústavní zákon funguje retroaktivně, má přeci možnost kdokoli vyjádřit svůj nesouhlas. Takže očekávám že ústavní soud bude zahlcen.

0 0
možnosti

Advokát chudých

14. 9. 2009 0:56
Mám vážné pochybnosti o právním vědomí našich občanů.

Každý se v tom hrabe, plácá páté přes deváteé a nikdo neví čí vlastně je a která bije. Co to jsou za občané, kteří nerozumí ani rozhodnutí ústavnímu soudu? 8-o

0 0
možnosti

mamina

14. 9. 2009 0:55
Výpusť problému

Jsem občan. Těším se jen na možnost volit. ))

Krize politiků mě nezajímá, pokládám za neslušné starat se o cizí záležitosti, natož o - jimi samými rozpoutanou - "výplatní" kauzu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz