Pondělí 13. 5. 2024Servác polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 50
  • Poslední: 16.3. 2016 12:36
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
O. Horák 14.3.2016 14:22

No dobře, vy rozumíte všemu a máte i řešení?

Už jsem zažil pár bytů v paneláku, kam byla přistěhována romská domácnost. Přišli bratři, sestry, prý na návštěvu, pak potřebovali přespat, pak bratranci, sestřenice(to už tam byli dávno přistěhovaní prarodiče) ....

A ta rodina byla úžasná, skvělá přizpůsobivá, ale to víte, bratranec je ze Slovenska, hledá tu práci a jejich děti manželka neuhlídá ...

Nakonec když jel výtah, tak byl jak vertikální septik, lidé se stěhovali pryč, byty obydloval hádejte kdo?

Takže vážená, existuje sdružení nájemníků, družstevníků, majitelů bytů. To může mít stanovy o sekundárním pronájmu. Co vy na to vy přemoudřelá kachno?

Promiňte můj emocionální výbuch, ale vy jen kritizujete a odborně rozeberete proč vy máte pravdu. To je ale k hovnu když nenavrhnete lepší řešení. V rámci vaší listiny práv proudí do EU tisíce kobylek co mají ruce připravené leda tak na převzetí podpory nebo rozepnutí zipu kalhot.

M. Prokop 14.3.2016 15:39

Re: No dobře, vy rozumíte všemu a máte i řešení?

Cikáni v domě jsou zajisté neštěstí, to víme (kromě profesionálních Romů a Šabatové) asi všichni.

Nelze proti němu však bojovat omezováním vlastnických práv. Což je podstata článku.

P. Vaňura 14.3.2016 16:31

Pokud právo nevyhovuje realitě, musí se změnit

Machiavelli napsal, že nutnost nakonec většinou vede k tomu, že se potřebné kroky udělají navzdory právu, což ale ohrožuje jakoukoliv zákonnost. Předejít se tomu dá jen VČASNÝM přijetím potřebných zákonů.

J. Jurax 14.3.2016 21:15

Re: No dobře, vy rozumíte všemu a máte i řešení?

No, nevím.

On majitel bytu stěží pronajme byt řekněme cikánům nebo obecně nepřizpůsobivým, aby mu ho zdevastovali. Ledaže by na tom vydělal víc, než když ho pronajme obyčejným nájemníkům. Vydělá?

Nakonec ono ke štěstí v baráků stačí nahluchlý senior trpící nespavostí, jenž si pouští imrvére furt rádio nebo TV na full volume, aby něco slyšel ... a v podstatě s tím nic nenaděláte, když s ním není rozumná řeč. Leda tak vyrazit bytové pojistky ...

P. Papež 14.3.2016 21:56

Re: No dobře, vy rozumíte všemu a máte i řešení?

Rozhodně proti vám rozumí těmto věcem autorka daleko víc. To ukazujete svým přihlouplým příspěvkem. Ti státní úředníci, kteří chtějí omezit práva vlastníků bytů, nikdy nechtěli omezit práva nepřizpůsobivým . Tím by byl tento problém jednoduše řešen. Autorce nadáváte, ale ti, kteří způsobili problémy s nepřizpůsobivými, ti vám nevadí.

O. Horák 15.3.2016 9:55

Re: No dobře, vy rozumíte všemu a máte i řešení?

Vida, papežštější než papež? No hlavně že vidím návrh řešení. Aha, nevidím. Ale aspoň argumenty máte. Aha nemáte.

Uvědomme siže ty problémy jsme způsobili my všichni. Vzpomeňte na Havla a jeho "melody bojs and girls" jak si notovali o právech a nutnosti ochrany zvláště utlačovaných menšin a my neviděli, že my nejsme chráněná menšina. Dnes valí miliardy do NGO organizací co mají úžasné názvy, ale dělají leda tak prd. Ani se nepokoušejí začlenit nezačlenitelné, jen převychovávají nás a dojí nás. Obrátit tento rozvoj bude těžké a každá odvaha a iniciativa je žádoucí, alespoň rozproudí diskusi.

Být členem společnosti neznamená povinnosti pro majoritu a práva pro minoritu. Stejně tak neznamená výhody pro dojiče - kdo má výhody z OZE? Lidstvo? Velký kulový, jedině majitelé solárních elektráren. Kdo má výhody z podpory bydlení flákačů? Spekulanti, co jim pronajímají svoje objekty k vybydlení a získání dotace na zbourání či rekonstrukci.