Pátek 10. 5. 2024Blažena polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 8
  • Poslední: 9.7. 2007 21:17
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
www racek 9.7.2007 11:15

no, na to že je okurková sezóna

ten mladý pán píše velmi seriozně a trefně. fandím mu. třeba právě tihle budou jednou ods ... pokud je ovšem současná klika nesemele.

bruner 9.7.2007 4:54

autor

položil rovnítko mezi uvolněnou legislativu ( co to je ?) a zaměstnanost, ale vůbec stav nepodpořil důkazy. Já si myslím, že motorem zaměstnanosti je celosvětový hlad po spotřebě a možnost jejího ukojení.

Mejla 9.7.2007 7:42

V Holandsku to udělali již dávno právě v době vysoké nezaměstnanosti.

Zavedli v podstatě Švarc systém doprovázený určitými zlepšeními v oblasti soc. pojištění apod. a vyplatilo se jim to. Firmy mohou daleko pružněji reagovat na zakázky a lidé jsou svobodnější.

bruner 9.7.2007 9:12

Re: V Holandsku to udělali již dávno právě v době vysoké nezaměstnanosti.

to stále ovšem tvrdíte, jen jinými slovy, totéž co autor. Ale jakou má navaznost schwarz systém na nezaměstnanost? Jestli si pamatujete, tak tento systém tady u nás byl (a díkybohu znova je) na počátku 90.let a nezaměstnanost letěla nahoru.

Xury 9.7.2007 14:22

Re: Re: V Holandsku to udělali již dávno právě v době vysoké nezaměstnanosti.

Na začátku 90.let nezaměstnanost rozhodně nahoru neletěla. Alespoň já tedy míru nezaměstnanosti ve výši 3.5%, nepovažuji za vysokou.

Q 9.7.2007 21:17

Re: Re: Re: V Holandsku to udělali již dávno právě v době vysoké nezaměstnanosti.

kdyby to porad nepochopil tak at srovna britanii nebo irsko, jako prikladne liberalni zeme, a napriklad francii nebo belgii, kde je vse hezky socialisticky zregulovane...

bastard 9.7.2007 0:33

proč investují zrovna do zajištěných fondů?

ano, tady jde opravdu opravdu čistě o psychologii. ale spíše o psychologii marketingu.Lide si prostě pod pojmem zajištěný fond představují něco jiného než ve skutečnosti je. Tedy nikoliv fond zajištěný kvalitními finančními analytiky, schopnými rychle a správně reagovat na změny trhu, ale konzervativní umístění peněz do (většinou)  bezpečných ale málo výnosných prostředků. Pokud by si chtěl pan Bárta zafilozofovat něco o psychologii, tak by se měl možná podívat na tabulku svých zajištěných fondů, o popřemýšlet o tom, jak je možné, že různé zajištěné fondy této stejné banky dosahují výnosnost od 22,12 % p.a. až k (mínus) -7.23 p.a, popřípadě to vysvětlit majitelům podílových listů.

Xury 9.7.2007 14:33

Re: proč investují zrovna do zajištěných fondů?

Výnosnost fondů je samozřejmě dána více faktory - zaměřením (oborovým ,regionálním), kvalitou managementu, ale i štěstím. Zajištěné fondy jen garantují návratnost vstupní investice navíc s určitým zajištěným výnosem. Což je oproti klasickým fondům výhoda. To který fond si zákazník vybere je čistě jen na něm. Mimochodem tvrzení, že zajištěné fondy jsou zajištěné díky konzervativnímu investování, si v zápětí sám vyvracíte, když uvádíte rozdíly ve výnosech jednotlivých zajištěných fondů. Výnos přesahující cca 5% nelze dost dobře získat konzervativním investováním.

Více už toho není