Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Zneužívání dávek – kouřová clona ODS

Na sobotní ideové konferenci ODS premiér Nečas obvinil sociální demokracii z toho, že za jejích vlád byl nastaven "příliš štědrý sociální systém", jenž podporuje flákače a delikventy, kteří zneužívají dávky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

F. Vízek

6. 12. 2011 21:51
Má pravdu...

Stačí kliknout  na analýzu Ondřeje Lánského, jak autor doporučuje. Každá věta, každé tvrzení  je na faktech doloženo,  vysvětleno, zdůvodněno...

Kam se "hrabou" všichni ti zneužívači dávek i ve svém součtu na jednoho jediné Pitra, Krejčíře, Železného, Koženého... atd. (abych připomněl  případy příslušnými orgány již jakžtakž šetřené a došetřené...).

Velcí zloději a korupčníci často požívají všeobecné úcty, ba jsou celebrity... a na malých podvodníčcích se veřejnost "ukájí"... Příznačné.

0 0
možnosti
MP

M. Prokop

6. 12. 2011 22:42
Re: Má pravdu...

Malých zlodějů, příjemců dávek, je hodně, po malých dávkách.

Velkých je méně, po větších dávkách.

To jste zase nějak vedle, agitátore. A to těm větším musí pomáhat ještě tu Gross, tu Palas, tu Fencl, tu Špidla, tu Grégr ......

0 0
možnosti
JU

J. Urban

6. 12. 2011 21:09
Proč rouček vypouští jedovatou slinu na svou

rodnou sestru ODS? To je zase oblbování voličů. Rouček, nechte si to před volby, až se zase budete tvářit jako "levice" a ods jako "pravice". A po volbách hezky ručku v ručce, ať se "dílo" (ve vašem provedení další podpora nemakačenkům za peníze těch, kteří něco dělají a tvoří a které zase oberete o půlku jejich výdělku) podaří :-(

0 0
možnosti
ŠH

Š. Hašek

6. 12. 2011 20:19
Pan Rouček "hodil" ve svém

článku stovky miliard jako korupce. Závidím mu jeho božskou schopnost tuto sumu jen tak stanovit. V Bruselu se asi takto hází s čísly.

Pokud by byl ekonom, tak by věděl, že nejde o korupci, ale vlastně rozhazování peněz z daní dané tím, že ministerstva mají spoustu peněz a za ně se dělají projekty (schválené), ale mnohdy zbytečné.

Řešení vidím v návratu k nižším daním a okleštěním moci státním orgánům, které řeší i "sednutí mouchy na vinnou révu". Bez fondů a dotací si ani ne......

Čili opustit direktivní socialismus. Pan Rouček má jiný názor. Kontrola kontroly a nový úřad nad starým úřadem. Zatím socialista Rouček a lid dosti vyhrává.

0 0
možnosti
JN

J. Novak

6. 12. 2011 19:41
Když koukám na diskusi zde...

Jak tak koukám na zdejší příspěvky, tak "modráci", když čtou pravdu, tak vzteky nevidí přes pěnu u huby, že?

0 0
možnosti
ŠH

Š. Hašek

6. 12. 2011 20:24
Re: Když koukám na diskusi zde...

Vám nevadí stejná životní úroveň příjemce dávek a pracujících, dejme tomu se základním vzděláním. Tak to rovnou přiznejte a neplkejte o "modrácích".

Vám vůbec nevadí až komunistické rovnostářství ve zdravotnictví, státních důchodech atd????

Asi nejste občan, ale Paroubkův či Babišův obyčejný lid.

0 0
možnosti
PK

P. Kolář

6. 12. 2011 16:33
Je opravdu zábavné

sledovat,co všechno vadí člověku,který je sám v podstatě taky vyžírkou.Má ale jednu podstatnou výhodu-pase se na daleko výživnějších pastvinách

0 0
možnosti
BR

B. Rybák

6. 12. 2011 15:57
Kouřová clona pana Roučka

Přebujelé a proto nadbytečnou a neodstranitelnou neefektivitou (nutně i korupcí) postižené veřejné rozpočty jsou stejně jako přebujelé a tedy i sociální parazity podporující sociální programy důsledkem té nejnebezpečnější korupce. Korupce výhradně levicové (klientelizmu) při níž jsou za peníze daňových poplatníků kupovány volební hlasy (nadbytečných úředníků, sociálních parazitů, dotovaných "podnikatelů",...).

0 0
možnosti
RG

R. Gramblička

6. 12. 2011 13:03
xxx

Pane Roučku, doporučuji vám lůžko, klid a sedatíva. A hlavně co nejdál od klávesnice

0 0
možnosti
RJ

R. Jonák

6. 12. 2011 8:22
Ach jo

Jak má vypadat evropská unie, když něco takového jako je Rouček je místopředsedou evropského parlamentu.

0 0
možnosti
KJ

K. Janyška

6. 12. 2011 7:55
Rouček, pssssst... Dzp.

0 0
možnosti

J. Štrobl

6. 12. 2011 7:32
Soudruh Rouček jaksi zapomněl,

že ČSSD na tom stejnou vinu jako ODS. ODS brojí proti flákačům a ČSSD proti bohatším podnikatelům. Obě strany pak ruku v ruce za zády všech ostatních rozkrádají co se dá. A jak jsme viděli na rozdělení peněz z hazardu, tak na rozkrádání jsou dohodnuti jedna dvě neboť "Pecunia non olet".

0 0
možnosti
VL

V. Linhart

6. 12. 2011 9:58
Re: Soudruh Rouček jaksi zapomněl,

A jaký je mezi nimi z hlediska státních výdajů rozdíl? Jeden má nataženou ruku pro pár drobných, druhý krade ve velkém... Kdo může za to, že když se řekne "podnikatel", každý si mimoděk vybaví "zloděj"... Skutečně jen levičácká propaganda? Každý ve svém okolí má minimálně jednoho podnikatelského nadutce, který se s odporem k lůze nijak netají...

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz