25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rv 25.11.2005 12:59

Re: oživení v rybníku

Je to tak, naši zástupci v pozici i opozici stojí za 18 a bez dvou za dvacet. Začnou-li se nyní mydlit mezi sebou, a to, co si tolerovali, teď začnou vynášet na světlo, vyléčí to i poslední idealisty, kteří u politiků předpokládají ušlechtilé cíle vedené ušlechtilými myšlenkami. Navíc čím větší úsilí budou věnovat koulovačce mezi sebou, tím méně času jim zůstane na páchání dalších nepravostí na svých poddaných. Více Ráthů na všech stranách
Bezocasý Obojživelník 25.11.2005 13:42

Re: Re: oživení v rybníku

Jo, to je fajn. Všichni se perou a komouši se smějou. BRRR!
nik 25.11.2005 7:54

Nejen policií ...

Nejen policií a trestním stíháním vyhrožuje pan doktor Rath, vzpomínám si, že jsem kdysi četl, že na jednoho stěžovatele podal návrh na zbavení svéprávnosti !!!
LOJR 25.11.2005 7:42

Varadinková by měla jenom upřesnit,

zda je takový morální problém, že Rath fakticky s oběma ženami žije, či jenom existence mimomanželského poměru. Odpověď znám předem, protože autorka přece neodsoudí jednání, jehož se dopouští i její guru. Připadá mi to ovšem trochu pokrytecké. No nic.
Stredocech 25.11.2005 8:50

Re: Varadinková by měla jenom upřesnit,

Vtip je v tom, že u té milenky je tady konflikt zájmů, neb tato je manažekou Zentivy. Paradox je ale v tom, že výrobky Zentivy jsou většinou levnější, než výrobky její konkurence.
Drakobijce 25.11.2005 9:09

Re: Re: Varadinková by měla jenom upřesnit,

No pochopitelne. Zentiva se totoz zameruje na generika - to jsou leky u kterych uz ubehla ochrana 25 leta lhuta a puvodni majitel patentu je nemuze nijak chranit. Ve svete jsou firmy jako Merck - ktere venuji nemale procento do vyzkumu a vyvoje novych leku - ktere jsou pak samozrejme drazsi (neb je treba vyzkum zaplatit), ale vetsinou vyrazne lepsi - novejsi, ucinnejsi s mensimi vedlejsimi ucinky. A pak tu jsou firmy typu Zentiva, ktera nic nevyviji, nezkouma, ale proste si vybere generiko, upravi ho a da do prodeje, aby na nem neco vydelal. Je to proste jina obchodni strategie - ktera vychazi z nizsi ceny, kterou je cesky obcan ochoten zaplatit.
No a ted - co je asi tak lepsi - drazsi originalni lek, nebo levnejsi generikum? To do znacne miry zavisi na lekari a konkretnim pacientovi.
Alda 25.11.2005 10:18

Re: Re: Re: Varadinková by měla jenom upřesnit,

Základní patentová ochrana je 20 let s možností prodloužení - za určitých podmínek na 25 let.
Originální lék může pro pacienta být dražší, úhrada pojišťovny je většinou stejná u orig. léku i generika.
Přítelkyně pana minstra má ještě jeden problém a tím je její "komorová" angažovanost ve vzdělávání lékařů, která naráží na Zentivu.
Stredocech 25.11.2005 10:54

Re: Re: Re: Varadinková by měla jenom upřesnit,

Jsou prokázány rozdílné účinky generika a "originálu" pokud jde o stejnou účinnou látku a když tak v kolika případech? Jinak, zavést generikum je samozřejmě levnější, než vývoj nového léku ale anu to není tak úplně snadné, k registraci je třeba provést určité testy.
Jinak, náše zdravotnictví zná takové paradoxy, kdy stejně drahý lék od stejné firmy pojišťovny proplácí a jiný stejný lék od jiné firmy nikoliv. Tam musí být děsná korupce, ale to pana ministra nezjímá, hádá se o elektronické zdravotní knížky, které přitom sám prosazoval a jejichž cena je v celkové bilanci nevýznamná. Pokud jde o časopis VZP, jeho zrušení či nezrušení mi připomíná prof. Parkinsonem uváděné úspory vojenských nákladů cestou zrušení vojenské hudby.
 
 
voko 25.11.2005 11:58

Re: Re: Re: Varadinková by měla jenom upřesnit,

Jste-li lékař, prosím o sdělení, jakou  duševní nemocí trpí p. DRATH.
huhu 25.11.2005 12:46

Re: Re: Re: Re: Varadinková by měla jenom upřesnit,

zda trpí nemocí, ať posoudí odborník. Závěr že je nízký člověk si může udělat každý sám.
ZK 25.11.2005 12:09

Re: Re: Re: Varadinková by měla jenom upřesnit,

To se mýlite Zentiva se podílí na výzkumu a vývoji ve farmacii.
tonda 25.11.2005 7:13

Trocha češtiny

ZCIZENÍ je naprosto legální činnost, bez níž by svět nefungoval (alespoň ten náš, nějaký mimozemský možná ano). Je to souhrnný název pro prodej, darování nebo směnu, tj. pro převod vlastnictví. Tento termín se vyskytuje např. v Občanském zákoníku. Občanský průkaz zcizit nelze (ani zastavit, zakazuje to přímo zákon). Naproti tomu ODCIZENÍ je protiprávní, termín se vyskytuje v Trestním zákoně. Aby se to nepletlo, je nejlepší říkat KRÁDEŽ (též termín z Trestního zákona), UKRÁST atd. Sice to nezní dostatečně vznešeně, ale mluvčí/pisatel se vyvaruje nesmyslu. ;-) (Naučil jsem se v hodinách českého jazyka na střední škole, manžel učitelky byl právník.)
nik 25.11.2005 8:00

Re: Trocha češtiny

Heleďte, nehnidopište na právnických termínech, já sem taky netahám přesné matematické významy slov ...
ptakopysk 25.11.2005 9:57

Re: Re: Trocha češtiny

nevím nevím, jestli je to hnidopišství. Mezi zcizením a odcizením majetku může být rozdíl třeba i pět let. V base...
Luu 25.11.2005 10:03

Re: Re: Trocha češtiny

Nene, má pravdu, tohle by se rozlišovat mělo....
ehad 25.11.2005 6:59

Rathuv projev.

Precetl jsem si Rathuv projev ze snemovny a pokud jsou prednesene pripady pravdive, mozna ODS obhajuje neobhajitelne ... (mysleno reditelku VZP).
Ladislav N. 25.11.2005 7:35

Re: Rathuv projev. ... pokud jsou prednesene pripady pravdive

Ale pravdivost svých tvrzení bude muset Rath prokazovat u soudu.
ehad 25.11.2005 7:50

Re: Re: Rathuv projev. ... pokud jsou prednesene pripady pravdive

Jen nekterych nebo vsech?
ehad 25.11.2005 7:58

Re: Re: Rathuv projev. ... pokud jsou prednesene pripady pravdive

Jo, koukam, ze s IZIPem docela ustrelil ...
ehad 25.11.2005 7:59

Re: Re: Re: Rathuv projev. ... pokud jsou prednesene pripady pravdive

... ale mozna to zapusobi jako reklama :-) ... coz by bylo jenom dobre.
Josef 25.11.2005 6:38

Mnoho slov

Stručné zhodnocení článku paní Varadinkové: Mnoho  textu, málo faktů a ještě méně vlastních myšlenek.To vše odpovídá současnému stavu naší ODS,tedy strany, kterou paní Varadinková již stabilně reprezentuje.  
Drakobijce 25.11.2005 9:14

Re: Mnoho slov

No nekecej, Jozefe. Jestli ty myslenky a fakta u ODS nevidis, jukni na jejich stranky - z tveho prispevky pozoruji, ze umis alespon cist a psat. No a s temi myslenkami - slysel jsi nekdy vyrok "hazet perly svinim"?
baj 26.11.2005 18:56

Re: Re: Mnoho slov

Bravo! nazvat toho , s kým nesouhlasím jednoduše sviní, nehodnou jí házených perel, to je tedy argument, který má úroveň!
Steve Prosek 25.11.2005 4:53

okopceno

http://www.annonce.cz/cgi-bin/comment?action=detail&id=1838
janabok 25.11.2005 1:54

Ladislav N.

spekulace - budiž...
pokud Rath nesáhl, díky existenci obou komor s identickými názvy na státní rozpočet, je mně celkem ukradené, jaké přesuny financí tam probíhají; zrovna tak nemám bolení břicha, když pomatení odboráři financují požitky svých bossů - jsou to koneckonců prachy lékařů a ostatních nešťastníků...
 
Rath je gauner, pravda; bude to nesmírně zbabělý charakter; pouze člověk, který si nevěří a bojí se, takto útočí a snaží se likvidovat...
buď je to úchylka nebo strach...
nebo obojí...
Baubo 25.11.2005 12:50

Re: Ladislav N.

Prachy lékařů a ostatních nešťastníků jsou do pokladny ČLK odevzdávány povinně všemi lékaři, neboť členství v ČLK je povinné. Peníze se odtud přelévají nejen mezi ČLK a ČLK o.s., ale také například tekou do soukromého nakladatelství Presstempus, které vydává 2 časopisy, oba rediguje Rath, a  vydalo i jeho "beletristický" výplod - Zápisky lékaře z pozdní noci. O tom, jak dopadli všichni lékaři, kteří se pokoušeli v uplynulých letech nezadržitelný vzestup Ratha zastavil je dost infomací, stačí jen poctivě hledat.
Ladislav N. 25.11.2005 1:06

Opravdu "analytický text" :-D

Dozvěděl jsem se po přečtení textu jenom to, co bylo řečeno už na začátku - že existují dvě lékařské komory se stejným názvem a dvěma právními subjektivitami. Ale proč existují, odkdy a k čemu slouží - ani ťuk... Samé spekulace. ................................................................ Rath je gauner s ostrými lokty, který se navzdory svému původnímu povolání lékaře neštítí ničeho. Ale nasadit proti němu demagožku Varadinkovou, to byla velká hloupost. Kolikátá už?
Kikina 25.11.2005 2:24

Re: Opravdu "analytický text" :-D

Varadinová, kde zůstala tvá občanská povinnost podat na policii príslušné"podání".. ? Takle to mohu pokládat pouze za "pindy naší kočky Mindy".. ! 
Kikina 25.11.2005 2:29

Re: Re: Opravdu "analytický text" :-D

Omlouvám se  Vám paní Varadinková za to vypadlé "k" z Vašeho jména.....
pmich 25.11.2005 8:31

Re: Opravdu "analytický text" :-D

Existence dvou "komor" je typické české obcházení zákonů. Zákonem byla ČLK vyloučena z dohodovacího řízení o cenách za úhradu zdravotní péče. Aby se zástupci ČLK mohli jednáních účastnit, byla účelově založena ČLK o.p.s., protože ta se takových jednání jako občanské sdružení podpořené mandáty některých lékařů účastnit může. Tak to bylo alespoň sděleno členům ČLK Dr Rathem. Vše ostatní jsou spekulace a těmi zůstanou, dokud je někdo neprokáže