Sobota 1. 6. 2024Laura polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 155
  • Poslední: 17.8. 2006 0:24
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Alfons 16.8.2006 8:47

Jediná cesta

Sociální dávky snížit na nulu. Udělat rovnou daň. Úředníky nevyhazovat, ti za nic nemůžou. Zvýšit pravomoci exekutorů směrem ke slabším sociálním skupinám. Zdravotnictví a  školné hradit v plné výši atd. Zrušit deregulaci nájmů.

Mard 16.8.2006 12:33

Re: Jediná cesta

To nejde, pak bys musel střílet bandy zdivočelých romů samopalama a to by EU nedopustila.

Jaroslav 16.8.2006 8:08

S tím Sobotkou to není tak zlé, jak píše ten bývalý redaktor Rudého Práva

přese všechny své řeči v podstatě poslouchá a následuje ODS a pravici, také snižuje daně nastavené vysoko ještě za vlády ODS...směšně nízké sociální dávky a podpory v nezaměstnanosti, které nestačí k žití, má v plánu rovněž snižovat. Na svém ministerstvu vyhodil jednu třetinu lidí na ulici. Prostě stejně jako pravice vidí jedinou cestu k úsporám...šetřit na lidech, co se nemohou bránit a samozřejmě i pro něho skuteční viníci finančních ztrát jsou nepostižitelní. Pravé křídlo ČSSD, kam Sobotka patří, by chtělo i školné a placení u lékaře. Tak proč toho Sobotku tak pomlouváte? 

Ladislav N. :-))) 16.8.2006 8:21

Re: Pravé křídlo ČSSD, kam Sobotka patří...

 ;-D 8-o Tak ministr Sobotka (ČSSD)  je pravé křídlo? No, mezi komunisty možná... ;-D

Mard 16.8.2006 12:34

Re: Re: Pravé křídlo ČSSD, kam Sobotka patří...

Jediná Sobotkova přednost a důvod proč je ministrem financí je to, že má holou hlavu a Paroubkovi v análu nezůstávají žádné vlasy. Nic víc nic míň. Je to první porevoluční ministr financí bez ekonomického vzdělání.

eTony 16.8.2006 8:22

Re: S tím Sobotkou to není tak zlé, jak píše ten bývalý redaktor Rudého Práva

to si snad děláte bžundu, pravé křídlo ČSSD a Sobotka a že v podstatě poslouchá a následuje ODS? Máte velice zvláštní smysl pro humor ........

dulcibelka 16.8.2006 8:36

Re: S tím Sobotkou to není tak zlé, jak píše ten bývalý redaktor Rudého Práva

To je vidět, jaký je ministr financí debil, pokud úspor ve státním rozpočtu chce dosáhnout propuštěním pár úředníků;-D Ještě že bude propuštěn sám.

BuBu 16.8.2006 8:48

Re: Od kdy "pravá křídla" . . .

. . . .prolézají diktátorům a bolševikům v jedné osobě - Paroubkovi - od kdy jim prolézají řitními otvory ?(Y) ???  :-D;-D

Rozlišujte prosím mezi pomluvou . . . a realitou - tedy skutečným stavem věcí ! Jestliže někdo o Sobotkovi prohlásí, že je to bezpáteřní křivák a nejhorší ministr financí od roku 1918 - tak s touto realitou už nic nenaděláte ! Řečeno slovy Českého génia a myslitele Járy Cimrmana : Můžete nám za to nadávat, můžete nás nenávidět, můžete nás i zmlátit . . . ale to je vše, co s tímto faktem můžete udělat !

16.8.2006 9:35

Re: S tím Sobotkou to není tak zlé, jak píše ten bývalý redaktor Rudého Práva

Správný ministr financí by měl být osobou, kolem níž i premiér chodí s bázní a uctivě se mu klaní. K tomu má Sobotka tak blízko, jak daleko je planeta Pluto od Země.

alfa27 16.8.2006 9:44

Re: S tím Sobotkou to není tak zlé, jak píše ten bývalý redaktor Rudého Práva

V ČSSD žádná křídla neexistují,je tam jen jedno paroubka tupě následující stádo ovcí.Mezi tyto kejvaly se zařadil i Sobotka.jestli měl někdy nějaký názor,tak jej v rámci udržení koryta opustil.Na výpočty ministra financí si pamatuji,většinou se z realitou nesetkaly.Ten poslední výpočet předvolební - nárůst zátěže při zvýšení porodného,dokonce popíral očividnou početní realitu, prostou násobilku,kde se počet dětí ročně narozených vynásobil váší porodného.Sobotka po tomto početním výkonu prohlásil,že tolik by to nebylo,čímž pořel platnost velké násobilky.

eTony 16.8.2006 8:01

Dnes jsem opět zaznamenal

socbolševickou perlu,"... že by stát v obou případech zkrachoval ... ". Sděluji autorovi této hlouposti, že stát ( = státní instituce ) tu není od toho aby prosperoval nebo krachoval. Sátní instituce jsou tu hlavně od toho, aby řádným způsobem spravovaly naše peníze - daně a další finanční dávky jako je pojištění apod. Prosperovat nebo krachovat mohou jen podnikatelské subjekty. Jistě v pojetí neobolševismu se může stát, že státní rozpočet dosahne takových rozdílů ve výdajích a příjmech ( tj. do mínusu ), kdy stát ani nestíhá platit dluhy, jen úroky. A do toho přijde "ekonomická" hlava vyšší bytostí seslaná, že se vlastně dluhy platit nemusí. Sobotka jako správná neobolševická trouba bez ekonomického vzdělání se toho chytne, sestaví jakési výblitky v podobě něčeho, co vzdáleně připomíná volební program a průser je na světě. Neobolševici neruinují "stát", ale "tvůrce peněz" - všechny zaměstnance a zaměstnavatele, s větší či menší výjimkou  vyvolených - našich, státních, zaměstnanců. Pojem levicový ekonom neexistuje, to by potom musela existovat suchá voda.

Antonín Hrbek 16.8.2006 8:49

Re: Dnes jsem opět zaznamenal

Vážený pane, přidá-li se do vody látka silně zvyšující povrchové napětí a schopná na sebe vázat suché látky, pak lze "vodu" emulgovat na milióny "suchých" kapiček, které se nespojují. Takováto voda se chová jako soubor malých kuliček. Vhodnou úpravou lze opět dostat zpět obyčejnou "mokrou" vodu. Ale pravdu máte v tom, že neexistují "levicoví" ekonomové ale ani "pravicoví". Jen dobří nebo špatní.

EM 16.8.2006 8:52

Re: Dnes jsem opět zaznamenal

R^ Velmi pěkně shrnuto.

Mimochodem, nad otázkou "levicového ekonoma" se zamýšlím delší dobu, je to vlastně logický paradox.

Vlali 16.8.2006 8:53

Re: Dnes jsem opět zaznamenal

J8 jsem ten co vyrobil (dle vašeho mínění) tu socbolševickou perlu. Krach státních financí skutečně existuje (račte se dovzdělat) a v praxi byl uskutečněn např. v Argentině (bez levicové vlády). Stát je (pro vaši informovanost) také podnikatel a velký zaměstnavatel, tudíž se na něj vztahují všechny ekonomické veličiny (včetně krachu). Neobolševismus není současná sociální demokracie (i když máte ze sekretariátu přikázáno takto psát) ,ale pod rouškou nových stran pokus prosazovat bolševické metody jež jsou v rozporu s demokratickými zásadami. Dovolil jsem si k vašemu zděšení jen připomenout, že obě strany (OdS i ČssD) vědomě lhali nebo by přivedli tento stát k úpadku,krachu,chudobě. Jen pro příklad máme-li více jak 3 miliony důchodců a přidáme-li jim tisícovku (slib OdS) přijde to na tři miliardy měsíčně. Sliby daňových prázdnin živnostníkům 10 miliard. Nulová DPH na potraviny cca 85 miliard. Vliv rovné daně neznám a je hodně rozporů v jejím dopadu proto uvádím rozdíl 0 - 100 miliard. Doufám, že vám to jako vysvětlení stačí. Nakonec bych prosil nemarkovat lidi s opačným názorem to je totiž ten bolševismus.

dvd 16.8.2006 9:01

Bolševismus

je bolševismus a ne markování lidí s opačnými názory.

Vlali 16.8.2006 9:12

Re: Bolševismus

Vidím, že jste mdlého rozumu proto vám dám další poučku je skoro tak blbá jako ta vaše. Úterý je úterý a ne den v týdnu.

Mard 16.8.2006 12:38

Re: Re: Bolševismus

Jo a zapoměls dodat te debil není debil, ale přímo ty!

vladimir 16.8.2006 7:47

Dobře!

Doufám, že pan sobotka umí alespoň číst, když už neumí počítat.

mirek 16.8.2006 8:00

Re: Dobře!

Číst možná umí, ale jen to,co mu napíše ROKO...

Alfons 16.8.2006 7:44

Moc si to zjednodušujete

A co politická odpovědnost? Neplnění slibů bude mít pro politiky fatální následky. A to si uvědomují a dají si na to pozor.

alfa27 16.8.2006 9:47

Re: Moc si to zjednodušujete

haha,dobrý černý humor.

KROKODYL 16.8.2006 7:34

Pane Parale, dekuji.

Pane Parale,  dekuji. Napsano naprosto brilantne.

Frenky na penzi 16.8.2006 7:28

Sobotka žongluje s miliardovými dluhy

http://ekonomika.idnes.cz/sobotka-zongluje-s-miliardovymi-dluhy-dy2-/ekonomika.asp?c=A060815_213504_ekonomika_ad

Ve snaze zachránit státní rozpočet v příštím roce od více než stomiliardového schodku přehazuje ministr financí Bohuslav Sobotka výdaje a dluhy z jednoho roku do druhého.

Pavel 16.8.2006 7:14

Velice, ale opravdu velice .........

mně vadí, že takovéto články jsou napsany až když ČSSD končí. Kde byli všichni ekonomové a analytici před volbami, kdy se již vědělo, že výdaje takto dopadnou? Jak je možné, že nikdo tu odvahu nenašel!  A nešlo jen a pouze o jeden článek, vždyť myslících novinářů a ekonomů máme relativně dostatek. To, že Sobotka nebyl ekonom, ale čerství právník se vědělo, ale přece pan JANOTA  je ekonom!! 

Ladislav N. 16.8.2006 7:17

Re: Velice, ale opravdu velice .........

...plácáte. Že jste si toho nevšiml, přestože o tom ekonomové psali a upozorňovali na nesmyslnost hospodářské politiky ČSSD a šílené (ale programové) zadlužování, je jen a jen váš problém.

tom 16.8.2006 8:55

Re: Re: Velice, ale opravdu velice .........

Proč se tyto údaje neobjevily před volbami? Většina novinářů kritizovala ODS rovnou dan a všechny rozumné návrhy z dílny ODS.Kritiku konání ČSSD  bylo slyšet minimálně.Dnes po volbách ,kdy je jasné že spousta lidí té lživé propagandě podlehla se lidé diví.Je to už druhé volební období,kdy si totálním populismem a sliby,které nikdy nemohou splnit socani zajistili velké procento voličů.Jsou to lidé,kteří jen čekají co jim stát dá z daní,které zaplazí ti co se o sebe starají sami a ještě musí přispívat na plno podvodníků kteří berou dávky a pracují na černo.

Pavel 16.8.2006 9:43

Re: Re: Velice, ale opravdu velice .........

 víte že neplácám. Jelikož jsem už za socialismu mohl rozdělit pouze to, co se vydělalo, tak přechod na tuto pravdivou ekonomiku nebyl pro mne problém.  Můžu Vám říci, že to co předvádějí tzv. invegistativní novináři, případně ekonomové soc. zaměření ( rozdám aniž mne zajímá jak na to vydělám - nejlépe zvýšit daně, jen si všimněte  co vše dopadá na silniční dopravu- ať již komerční nebo soukromou - to jsou nejlehčejí pro stát  vydělané peníze) .

K těm novinářům a reportérům - sledování politiky je pto MNE hobby, pro ně PRÁCE a slušně placená, ale jejich neznalost a malost jak nachytat jakéhokoliv politika při lže je odrazem toho, že oni si tím vydělávají na živobytí. Nejvíce a nejhorší je toto vidět na ČT6 včetně pana MORAVCE.

kik 16.8.2006 7:37

Re: Velice, ale opravdu velice .........

Bohuzel Janota je pouze namestek (je-li vubec namestek) a jen diky jemu ten rozpocet neni jeste horsi. Bohuzel cca 85  - 90% rozpoctu jsou mandatorni vydaje a s tim se bez hluboke reformy socialni politiky neda nic delat. Bohuzel Sobotka je kokot a analni alpinista a tak plni Paroubkovy volebni sliby pod heslem "po nas potopa". A ze se s toho budeme vzpamatovavat nekolik let je mu uplne jedno. On bude poslancovat a rvat cosi o socialni solidarite a podobnych picovinach.

BuBu 16.8.2006 6:15

Tak tu máme, co jsme chtěli !

. . . . . republiku v prd*li ! Kdo sledoval, jaký je Sobotka "ekonom" - ten překvapen rozhodně není ! Je to zcela jednoznačně nejslabší ministr financí od r. 1918 ! A to neříkám já, ale fundovaní ekonomové, co nevidí jen "dnešek a zítřek", ale jsou schopni uvažovat v horizontu let ! V mé vládě bych Bohuslava Sobotku nepustil ani k umývání záchodků na ministerstvu financí ! Je to zcela bezpáteřní a arogantní šmejd, hodící se pouze jako prolézač řitních otvorů ! (nejlépe pak Paroubkova - to mu jde špičkově)

Jinak ale - mě osobně návrh socialistického rozpočtu nepřekvapuje. Je v něm zahrnuta celá podstata socialisticko-komunistického vládnutí : PO NÁS  POTOPA  aneb  JEN  KDYŽ  SI  NAHRABEME ! 

Ladislav N. 16.8.2006 7:15

Re: Tak tu máme, co jsme chtěli! ??? Co socani a komunisti chtěli!

 :-/R^ .... !! Bohužel, je to tak...

eTony 16.8.2006 7:24

Re: Tak tu máme, co jsme chtěli !

a doplním : .... Nikdo vám nedá tolik, co my vám naslibujeme .....