Sobota 1. 6. 2024Laura polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 17
  • Poslední: 30.6. 2012 14:26
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
B. Rybák 30.6.2012 14:26

...nebo je za to placenej?

Kde byl autor tohoto pamfletu, když pan Špidla tvrdil, že "zdroje jsou" a reforma důchodů je zbytečná, (protože demografický vývoj nemůže ovlivnit poměr reálných mezd a důchodů!!!) a Zemanem započatý nárůst zadlužení změnil na "raketový" v čemž našel zdatné pokračovatele (Gross, Paroubek) a to přesto, že v té době nebyla ve světě krize ani recese. Náš HDP za jejich vlády sice rostl, ale z cca 50% na dluh (za Špidly dokonce z 85% na dluh).

Kde byl, když tihle pánové, neuvěřitelně nákladně sem "lákali" banky, montovny, řetězce za bezpříkladně pro naše výrobce a zemědělce likvidačních podmínek (že by to dělali zadarmo?)?

Kde byl, když přijímali(na rozdíl např. od okolních států) podmínky nevýhodné podmínky od EU (za co asi nenapravitelný nepolitik a katastrofální neekonom a neprávník Špidla dostal komisařskou "trafiku"?)? Proč jsou např. pánové Gross, Palas, Tvrdík, Kalousek...nedotknutelní?

http://www.fragmenty.cz/iz000058.html

R. Tichý 29.6.2012 7:50

Nech zije KSS

Tou rikam agitka hodna rudeho prava.

Nikdy v minulosti se neresilo tolik korupcnich afer jako nyni. Socialni situace se nezhorsuje, ale dostava k normalu-nevidim jediny duvod k tak masivnimu prerozdelovani penez mezi pracujicimi-i kdyz tomu nechcete verit, tak pracuji i ti lepe honorovani. I kdyz jim k tomu staci treba propiska a papir.

Je na case zmenit volebni system zalozeny na vzdelani, veku a danove aktivite.

P. Kozelský 28.6.2012 17:12

Rozkládání státu

Rozkládání státu jde ruku v ruce s jeho rozkrádáním zprava i zleva a to již 23 let. Déle to již žádný stát nevydrží.

Co bude dál ? Asi zmar a chaos lítých domácích  otevřený bojů jako v Německu do roku 1933. Pak se však neodvažuji dále hádat nicméně nic hezkého nás nečeká.

B. Rybák 30.6.2012 11:35

Re: Rozkládání státu

Dokud to byl stát, kdo nejen oloupil a trvale okrádal, ale i vraždil, zavíral a vyháněl své občany, tak bylo asi podle Vás dobře. Nebojte se. Dostali jsme se do chamtivých pazourů chápavých učedníků "říše zla". Třeba se dočkáte své "basy".

J. Skála 28.6.2012 16:20

Autore, vy trváte

na této větě: "Veřejné dluhy rostou rychleji než dříve, prokazatelně se zhoršuje

sociální situace a ekonomika jako taková upadá, ač hospodářství okolních

celků více či méně rostou."? V té větě jsou minimálně tři věcné chyby.

R. Langer 28.6.2012 13:08

Jaký zase potlesk pravice?

Pravice bude tleskat tehdy, až tu levičáckou vládu a parlament pozavírají kompletně celou... :-P

P. Pavlovský 28.6.2012 0:43

Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

je vaše levičácká dikce trapná; vaši argumentaci zbytečně oslabují sociální výlevy.

Teď jde v první řadě  o právní stát, pak dlouho nic, pak o principy demokracie a teprve potom o sociální politiku té, které, vlády!

J. Urban 28.6.2012 7:32

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

No, víte, lidé, pracující třeba za minimální či podprůměrnou mzdu to pořadí chápou asi trochu jinak. A když jsou v první řadě vládnoucí garniturou daňově a jinak odírání a pak se ještě mají dívat na jejich šméčka, na§erou se - pochopitelně.

P. Lenc 28.6.2012 7:48

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

A pátral jste pane Urbane proč ti pracující mají průměrnou či podprůměrnou mzdu?Ne všichni,ale nadpoloviční většina je bez kvalifikace a bez snahy s tím něco dělat.A o závisti v našem národě se mohou psát romány.

E. Došlík 28.6.2012 10:45

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Pane Lenci, váš názor je nechutný, všichni nemůžou být tak chytří jako třeba vy. Jsou i vzdělaní a chytří, a bohužel o práci nezakopnou, a to nemluvím o lidech starších 40 let. Je pravdou, že naši kakaoví spoluobčané nemají vůbec zájem, a taky proč by? Je pár světlých vyjímek, a ti se s nimi jaksi nekamarádi! A závist? Tá má různé rozměry, ale většinou to není závist, ale zlost a bezbrannost nad tím, jak většina rychlozbohatlíků přišla k majetku na úkor poctivých, a to se nedá oddiskutovat . . .

J. Boleslav 28.6.2012 11:48

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Závist je (nejenom) v Česku jeden z nejmocnějších hybatelů dějin už od pradávna.

R. Langer 28.6.2012 13:14

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

"zlost a bezbrannost nad tím, jak většina rychlozbohatlíků přišla k majetku na úkor poctivých, a to se nedá oddiskutovat . . ."

Ano, přesně tomuto stavu se říká zkráceně "ZÁVIST".

E. Došlík 28.6.2012 15:12

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Pane Langer, pokud schvalujete tento stav mafiánů a rychlozbohatlíku, tak se tímto hlásíte k této pakáži a jste jedním z nich, to se na mě nezlobte . . .

J. Boleslav 28.6.2012 20:40

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

V takových dobách, kdy dochází k velkým transferům majetku, jako bylo u nás období po r. 89, nutně někteří šikovnější i "šikovnější" lidé nadělají hodně velký majetek a stávají se objektem závisti svým spoluobčanů. Pokud svůj majetek nabyli v souladu s legislativou, je to v pořádku. Pokud ne a víte o tom, podejte trestní oznámení.

E. Došlík 29.6.2012 8:09

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Pane Boleslave, kde žijete? Co může udělat nejenom důchodce proti mafii? Vy jste slepý, nevidíte co se děje nejenom v justici! Zbohatlíci se svými penězi mají vše ve svých rukou . . .

B. Rybák 30.6.2012 11:37

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Přesně tak.

L. Matura 28.6.2012 11:52

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Ať děláte co děláte, vždycky budou ti, co budou mít průměrnou a podprůměrnou mzdu. A to dokonce i tehdy, když budou mít všichni VŠ a budou s ní pak dělat třeba hajlzbábu. S tím nehnete, statistiku neočůráte.  

Více už toho není