18.6.2024 | Svátek má Milan


Diskuse k článku

POLITIKA: Provdané za stát

Zevnitř sociální demokracie zní, že stát by měl platit matkám výživné na děti místo otců, kteří alimenty neplatí, a pak ty částky od otců vymáhat. Nenechat maminky a hlavně jejich děti, které za nic nemohou, bez peněz jen proto, že jejich otcové jsou nezodpovědní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 19.1.2015 15:34

Re: Stát nic nepřiřkne.

proč tedy soud neurčí KAŽDÉMU dítěti hned při narození, na jakou částku MÁ NÁROK bez ohledu na to jaká husa je jeho matka?

P. Vaňura 19.1.2015 20:37

Říkáte nesmysly, lidé se do exekuce mohou dostat,

aniž by o nějaké pohledávce vůbec věděli. Je zájmem exekutora, aby o ničem nevěděli, protože pak by většinou zaplatili a on utřel hubu. Něco takového nemůžete po chudákovi exekutorovi žádat.

P. Skřivan 19.1.2015 2:32

Řekl bych, že asi ano.

Zejména proto, že tuzemské soudy skvěle zvládají akce bohatých firem, jako jsou banky nebo operátoři, kde to někdy hraničí se zlodějinou a nerovným postavením stran před soudem (strojní zpracování kauz, umělé dělení pohledávek na části, apod.), ale pokud má soud vymoci pohledávku běžného občana, tak už to tak lehké není. Zejména, pokud jde o tzv. bagatelní částky, je právní systém za hranicí ústavnosti, kdy se proti rozhodnutí soudu nelze ani odvolat.

Jinak ale jde o to, že stát je povinen se postarat o práva dítěte a je nelogické, aby ústavní výchova byla hrazena a matka nedostala výživné, když neplacení výživného není občansko-právní věc, ale trestní. Proč matky motivovat k odkládání dětí do doby, než pomalý právní systém dostihne otce ? Co když to bude, až bude dítě plnoleté ? :-))) ... čemuž bych se u nás vůbec nedivil, když i nejmenší kauza trvá více jak půl roku.

A. Alda 19.1.2015 9:01

Nerozvádět se,

a nepořizovat si děti mimo manželství.

A když už se některá rozvede a není schopna dítě uživit, má ho svěřit do péče a výživy otce.

P. Skřivan 19.1.2015 15:20

Re: Nerozvádět se,

Hezký názor, ovšem poněkud mimo realitu.

J. Schwarz 19.1.2015 15:31

Re: Nerozvádět se,

proč?

P. Sulc 19.1.2015 1:15

"Maminky" ovsem za neco mohou !!

Nemaji roztahovat nohy, kde komu, kdyz nevedi o koho jde. Za bolsevika si stat to vyzivne vynutil, ted to nejde? A kdyz ''maminka" dela roznozku vlevo vpravo, at si z nasledky poradi sama, konec koncu ma rodice, ti ji vychovali.

P. Skřivan 19.1.2015 2:35

Re: "Maminky" ovsem za neco mohou !!

Každý za něco může. Vy třeba za to, že máte nulové právní povědomí a nechápete souvislosti. Prostě pochopte, že matky mohou možná za hodně, ale určitě ne za impotenci českého právního prostředí ... .

E. Erat 19.1.2015 7:54

Re: "Maminky" ovsem za neco mohou !!

Souhlas,něco podobného řekl v TV senátor Kubera.Výběr partnera,a otce dětí je soukromá záležitost. Stát jí ho do postele nepoložil.Problém je,že řada dnešních žen věnuje více času výběru mobilního telefonu než výběru partnera.No co,když tak se rozvedu nebo dnes spíše rozejdu.

J. Anděl 19.1.2015 18:57

Re: "Maminky" ovsem za neco mohou !!

Nemyslím si, že se to týká typicky promiskuitních děvčat. dokonce bych řekl, že zkušená promiskuitní dívka lépe používá antikoncepci. Bráno statisticky, každý jeden jednotlivec je samozřejmě jiný.

P. Sulc 19.1.2015 19:22

Re: "Maminky" ovsem za neco mohou !!

A co ? Chcete rici ''at stat plati'' ? A ze je kazdy jiny? To snad je samozrejmost , ne? Rad zduraznujete samozrejmosti?  Bohuzel, uz dnes neni samozrejmost, ze kazdy je zodpovedny sam za sebe, to nejak mizi, dnes je stale vice zodpovedna ''spolecnost''.

J. Anděl 19.1.2015 19:34

Re: "Maminky" ovsem za neco mohou !!

Chci říct, že osočovat matky, které jejich muž opustí, že jsou apriori rozhoďnožky, je chucpe. Je to navíc ekvivalent moralismu, tak často vytýkaného pravdolásce. otázka, jestli má platit stát, je jinde. S autorem souhlasím, co se týče rizik toho, že by stát na sebe vzal zodpovědnost za vyplácení alimentů.