Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

drak

3. 10. 2008 13:59
Ve sněmovně nejlepší z nejlepších?

Jak je to ve skutečnosti vědí i děti školního věku od deseti let výše a řekl bych, že už i ty jsou ve své většině zbaveny iluzí o české politice a politicích. Spíše tam máme to, co je na jedné straně ochotno vůbec do politiky jít a "špinit" si něčím takovým ruce a charakter a na druhé je to celkem representativní vzorek obyvatelstva. Zkrátka výsledek toho, co si odhlasujeme ať už aktivně nebo pasivně, pak také také toho, co si necháme nakecat od médií a také ještě toho, co si necháme líbit, když něco praskne a necháme to plavat.

Má-li se ale v naší společnosti konečně začít něco měnit k lepšímu, tak  určitě by bylo hodně od věci, kdyby se začalo od hlavy, to jest moci zákonodárné, soudní i výkonné, protože selhávají-li tyto a to soustavně a často, nikoliv tedy vyjímečně, jak by se slušelo a patřilo, co potom pro boha živého může kdo chtít od obyčejných smrtelníků? A i kdyby chtěl, nemá na to právo, neboť sám není o nic lepší.

S článkem pana Hvížďaly souhlasím, určitě by nebylo od pokusit se zanést do jednacího řádu sněmovny změnu, kdy poslanec, který bezdůvodně zpochybní hlasování, tak zaplatí pokutu 20.000,- Kč za každé takové zpochybnění. Asi by se to dít přestalo. Také by nebylo od věci, kdyby média před volbami zveřejnila, kdo z poslanců, který je na kandidátkách, kolikrát zpochybnil bez důvodu hlasování, případně se dopouštěl jiných obstrukcí a volič mu to mohl následně "spočítat" třeba i tím, že požuje preferenční hlasy a tento jedinec si už "neškrtne". Rozhodně by se s tím už mělo něco dělat, protože současná politická nekulturnost již není nadále únosná a celkem jedno, zda to momentálně zvýhodňuje pravici, či levici, protože v konečném výsledku to ubližuje nám všem.

0 0
možnosti

Xaver 82.117

3. 10. 2008 14:30
A jsme u kvadratury kruhu...

Já nevím, ale obávám se, že do jednacího řádu sněmovny mohou zanést změny zase jen a jen poslanci...udělají to?;-(;-)

0 0
možnosti

Václav

3. 10. 2008 13:50
Kecal

Že autorem je spisovatel je púatrné z toho,že nešvar,který lze odbýt  několika slovy je rozveden a okecávan,jako by byl placen od řádku.

0 0
možnosti

Kecal.

3. 10. 2008 14:00
Re: Kecal

Hele nech toho.

0 0
možnosti

Jura Jurax

3. 10. 2008 13:19
Dobrá hláška

Sněmovna by měla být garantem férovosti. 8-o;-D u nás???? A proč, když jsme tam navolili to, co tam je, vybravše zajísté nejlepší z nejlepších? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Viktorka

3. 10. 2008 12:54
a ručně a stručně

Odmontovat křáp:-D, lavice krásně průhledné, aby bylo viděl do klína a na kolínka a hlasovat ručně, pak by možná odpadlo hlasování o hlasování ...:-D vot téchnika :-D

0 0
možnosti

moll

3. 10. 2008 12:46
Je napsáno

v Kamasůtře:

"... neboť lid jejich chování vidí a napodobuje."

Je zajímavé, kolik lidí o sobě tvrdí, že ji četlo a přitom to na nich nezanechalo žádné stopy.8-o

0 0
možnosti

Viktorka

3. 10. 2008 12:58
Re: Je napsáno

:-D já ji nečetla, já si jen prohlížela obrázky 8-o, s váma tu bude i legrace  :-D

0 0
možnosti

brblal

3. 10. 2008 12:42
Selhává hlasovací zařízení??

Pokud skutečně selhává,pak je třeba tvrdě postihnout dodavatele tohoto zařízení ! Sám by měl prokázat poslanci Kvapilovi z KDU,že ´čelově lže či podvádí,že dodané zařízení pracuje bezchybně.Jinak to byla špatná investice.Současně bych nechal uzákonit za a: že žádné hlasování nemůže být zpochybněno, za b : mohou hlasovat jen ti,kteří byli při prvním hlasování přítomni,nikoliv aby hlasovali ti,kteří se dostavili až na druhé či třetí hlasování.Se svinstvem je třeba razantně skoncovat ! ! ! !

0 0
možnosti

PetrH

3. 10. 2008 15:15
Re: Selhává hlasovací zařízení??

A mohou ti, kteří byli při prvním hlasování přítomni, při druhém hlasování nehlasovat nebo odejít, nebo je budete násilím nutit hlasovat? A ti, co hlasovali v tom neplatném hlasování, budou muset hlasovat zase stejně, nebo si to budou moci rozmyslet? A kdo je bude nutit? Razance je dobrá, ale co takhle napřed zamířit a teprve potom střílet?

0 0
možnosti

Ivan Nový

3. 10. 2008 11:40
A co je asi heslo,

zastavíme zdražování.

0 0
možnosti

-ferry-

3. 10. 2008 11:05
Mýlí se autor M.Zima !

 Není to v české chytrosti,tedy   j e n  v české chytrosti.Není to ani chytrost,je to  v y c h y t r a l o s t . A není jenom česká.Bezpochyby jí disponuje řada jiných národů.Podle mého názoru je to důsledek  toho rozvolnění demokracie hned po převratu.Nic blbého nebylo dost blbé,nic stupidního nebylo dost stupidní,nic trestného nebylo dost trestného ... Povolili se pouta a začalo se vyvádět. Na vině jsou i novináři,kteří to schvalovali,protože jim to vyhovovalo.Na vině jsou i umělci,vzpomeňte si,kolik politiků exhibovalo v různých rozhlasových a televizních pořadech nevalné úrovně.Bylo to tak komické,že to bylo až děsivé.Vše bylo dovoleno ... Rozkrádal se státní majetek,dohodnutí lidé si mastili kapsy a politici o tom v médiích vtipkovali.A lid jásal,jakou že tu máme demokracii ... Vlak slušnosti a serióznosti nám ujel.Už to nikdy nebude dobré.Tak zvané naše hospodářství půjde do kolen,lučebník chemických vláken Kalousek tomu houby rozumí.Naši dolaroví milionáři se vystěhují,pokud budou mít kam. Pan Hvížďala má pravdu,ale jenom napůl.I on je vinen tím stavem,který tu je.I on se k nám vrátil z emigrace,aby se podílel na prodeji našich novin Němcům.I on si namastil kapsu,aby si zajistil luxusní život. A teď  rozsévá knížecí rozumy. Tohle my Hvížďalo víme,teď jde jen o to,na koho dojde v brzké budoucnosti.Snad i na Vás ...

0 0
možnosti

jirka.s.

3. 10. 2008 11:33
Re: Suma sumárum !!!

Se/re tě, ferry, že sis nestihl též nakrást! Ale proč potom tolik slov? ;-(

0 0
možnosti

M. Zima

3. 10. 2008 10:17
Pane Hvížďala,

Vy jste ty Vaše dnešní parole snad psal při zmíněném vyprazdňování. Příčina takového chování je přeci hlubší, leží v české představě o chytrosti, tedy v české povaze, kterou momentálně nepředstavuje nikdo lépe, nežli Vámi zmíněný kLaus.

0 0
možnosti

Ben

3. 10. 2008 11:55
Re: Dobrý, herr Zima. dobrý!!!

No vidíš, Zima. Ty to dokážeš. Klaus se ti dostane třeba i do příspěvku o výlovu kaprů na Třeboňsku.

0 0
možnosti

pepa

3. 10. 2008 10:17
chování ve sněmovně

Vážený pane Hvížďalo,

děkuji Vám za příspěvek.Není co dodat. Plně s Vámi souhlasím. Věškeré debaty politiků a jejich rozebírání v mediích a diskuzních pořadech by měly začínat u chování poslanců. Je to hnus a žumpa.Skvělý příklad pro novou nastupující generaci.

0 0
možnosti

Pája 45

3. 10. 2008 13:58
Re: PEPA

Taky se hrozím toho, "pepo", že to bude ještě horší, až tam nastoupí ti mladí.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz