Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P. Kalina

7. 2. 2011 23:42
Pochybná analýza pana Macka

Česká republika předsedala Radě EU přibližně jako 104 v pořadí. Překvapivé není tedy tvrzení Vondry, ale spíš autora článku, který z celého tohoto množství vytáhne nepatrný zlomek "reprezentantů" a něco na nich dokazuje. Ale tak to je - někdo to zvládnul levněji, někdo dráž. Zajímavější by bylo uvést důvody, proč tomu tak je. Co vše musela nebo chtěla předsedající země v průběhu svého funkčního období platit. Bez této analýzy je to jen žvanění u piva, a toho se bohužel pan Macek dopouští. A ještě něco. Vondra nebyl zodpovědný za celé předsednictví a tím méně za jeho celkový rozpočet. Co se týče prostředků vynaložených na zajištění osvětlení, ozvučení, tlumočení a logistiku při českém předsednictví Evropské unie firmou Promopro, chybí mi zatím důkladnější analýza objemu prací (který nebyl určitě malý) a jeho finanční ohodnocení nezávislým auditem. Až toto bude uděláno, můžeme pak s jistotou říct, jak si celá zakázka stojí - zda byla předražená či nikoliv. Radil bych tedy trochu zdrženlivosti v kolektivním pranýřování Alexandra Vondry.

0 0
možnosti
PK

P. Kylchap

7. 2. 2011 11:45
Vondra se z toho nevykecá

a Augiášův chlív na ministerstvu války bude muset vymést někdo jiný.

0 0
možnosti
JH

J. Hladik

7. 2. 2011 13:19
Re: Vondra se z toho nevykecá

Ale vykecá .Vždytˇ má dobré kamarády a zastánce za každou cenu jako je Nečas, Langer,Tluchoř a jiní!

0 0
možnosti
LS

L. Severa

7. 2. 2011 11:34
Je ten článek objektivní ?

Je to od autora jakási motanice čísel. Uvádí, že Rakušané a Portugalci ODHADUJÍ svoje náklady na polovinu, což je poněkud nepřesný údaj. Němci a Francouzi měli výdaje vyšší a to se jaksi nebere v úvahu. Nerozumím také úvaze o plánovaných nebo neplánovaných summitech, copak ten plánovaný stojí méně ? Pokud jich bylo více než u ostatních předsedajících států, domnívám se , že  i výdaje se zvýšily.

0 0
možnosti
MP

M. Prokop

7. 2. 2011 18:41
Re: Je ten článek objektivní ?

Podívejte se na profesi autora.

0 0
možnosti
MP

M. Prokop

7. 2. 2011 11:00
Obrana je pochybná

jako celá EU a šaškárny s ní spojené.

0 0
možnosti
VV

V. Váňa

7. 2. 2011 9:42
Vidím to trochu jinak

Jednak se domnívám, že náklady na předsednictví EU u nás a ve Francii (bez ohledu na velikost země) byly vynaloženy jinak. Francie zaplatila, jestli tomu správně rozumím, kampaň Sakozymu, kdežto u nás se část vynaložených nákladů prostě rozkradla do soukromých kapes.

A pak: kde bere autor jistotu, že vynaložené peníze alespoň z části nešly do stranické pokladny? To bych se tedy dost divil!

0 0
možnosti
MP

M. Prokop

7. 2. 2011 11:00
Re: Vidím to trochu jinak

U těch Frantíků je to rozkradení také dost obvyklé.

0 0
možnosti
KJ

K. Janyška

7. 2. 2011 7:45
Lukáši Macku, Vám nelze věřit ani pozdravení !!! Dzp.

0 0
možnosti
PF

P. Fryš

7. 2. 2011 5:56
Nějak se zapomíná....

jak s Vondrou "vytrtkal" umělecký vymaštěněc Černý. Při ostudě s Entropou jsem Vondru omlouval, že důvěřoval a naletěl. Teď nabývám názoru, že je rozumu mdlého, silně připomínajícího Igora Němce. Je bezpodmínečně potřebné pro Vondru vytvořit nějaký neškodný úřad. Třeba Úřad pro integraci Kajanových přednášek do pohádky O Brouku Pytlíkovi. Případně (vzhledem k rektoalpinismu Vondry k USA) do pohádky O Brambolince mandelové.

0 0
možnosti
KK

K. Kužel

7. 2. 2011 9:46
Re: Nějak se zapomíná....

Možná Vás potěší můj článeček o p. Vondrovi:

http://karelkuzel.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=153681" target="_blank">http://karelkuzel.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=153681

Další podobně praštěné články na http://www.karelkuzel.cz/" target="_blank" rel="nofollow">http://www.karelkuzel.cz

0 0
možnosti
VG

V. Grycz

7. 2. 2011 0:45
Vondra je obdobný případ co Nojmanka,

hralí si na velké manažery a neměli na to. Vysoké ceny, naivita, neumětelství a lhostejnost k penězům daňových poplatníků nejsou trestný čin a tudíž můžou být v klidu.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz