Čtvrtek 23. 5. 2024Vladimír polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 15
  • Poslední: 8.12. 2015 9:21
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
B. Graf 7.12.2015 20:44

Brutální nepodmíněné pokuty za prkotiny budou zabíjet...

Stručný výtah z webu o KH:

Jaké pokuty hrozí poplatníkům přímo ze zákona o DPH?

Minimální pokuta je 1 000 Kč při pozdním podání kontrolního hlášení. Pokud bude poplatník vyzván, je minimální pokuta zvýšena automaticky na 10 000 Kč, případně 50 000 Kč, pokud hlášení nepodá ani v náhradní lhůtě. Výše pokuty může být až 500 000 Kč, pokud poplatník závažně ztěžuje nebo maří výběr daní.

J. Kyselková 7.12.2015 21:21

Re: Brutální nepodmíněné pokuty za prkotiny budou zabíjet...

Postup a hrozby vysokých pokut Babiše a jeho pochopů je skutečně krutý - hlavně proto, že malý živnostník, aby se uživil - musí veškerý čas věnovat své práci. Tak složité byrokracii,  která je stále v pohybu - nelze porozumět. Stává se z časově striktního - párování faktur -  rebus pro specialisty.

Právě na TV24 nějaký Martin Janeček z Generálního finančního ředitelství (on je nejvyšší patrola) opakuje, že jde o únik 1,3 bilionu Kč a se "zloději" se zatočí. Přijali už stovky kontrolorů. Vypadá to jako pogrom na třídu lidí, kteří se odvažují sami živit a živit si i ty fízly.

Na jednu z námitek, proč se to více v PS neprobíralo bych odpověděla, že složitost tohoto problému je individuální a poslanci jsou mimo. Mají svůj pěkný měsíční plat jistý i odměny a výsluhy.

B. Graf 8.12.2015 9:12

Re: Brutální nepodmíněné pokuty za prkotiny budou zabíjet...

Pokuty budou uvalovány za prokotiny - např. se vyžaduje naprosto přesná identifikace - viz výňatek z webu kontrolni-hlaseni-snadno.cz:

Na co si dát pozor?

Použití čísel dokladů přesně podle originálu dokladu – nutná absolutní shoda vč. alfanumerických znaků, volných nul před číslem dokladu, nestačí variabilní symbol.

Drobné nákupy účtované hromadně z jiných systémů se ztrátou informace o dodavateli a čísle dokladu.

Chybějící znak v účetním systému umožňující jednoznačné přiřazení do správného období.

B. Graf 8.12.2015 9:16

Re: Brutální nepodmíněné pokuty za prkotiny budou zabíjet...

Vidím to jako pozůstatek komunistického režimu, který v tuzemsku likvidoval živnostníky nejsystematičtěji - dokonce v tom předehnal samotný SSSR.

Není se čemu divit - dělají to lidé, ze stejné líhně jako byli komunističtí zločinci. Zrovna teď čtu jednu knihu vzpomínek na bolševický kriminál - je až neuvěřitelné, jaké zlo se člověku může ukrývat...

Agent Bureš si ovšem svému Agrofertu nezapomene tu odpustit miliardu na daních, tu přidělit pár miliard na dotacích.

Více už toho není