Neděle 2. 6. 2024Jarmil polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 116
  • Poslední: 19.3. 2008 18:12
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
třetí 17.3.2008 10:39

Re: Re: Vážený autore

Dobrá pane, ale my už radar NATO na svém území máme. Americký radar bude zákonitě cílem ruských raket, proč to má být na našem území. Proč mají mít USA základny ve více než 100 zemích světa a nepřetržitě vést někde válku ? To ,prosím ,neumím logicky vysvětlit. Ani já nechci být něčí vazal, jen občanem suvereního státu.

JItča 17.3.2008 11:24

Re: Re: Re: Vážený autore

Zkuste se nejdříve zamyslet, než něco napíšete, jinak působíte ne-li směšně, tedy jistě trapně. A pokud trváte na svých větách, vysvětlete mi, jak z vás americký radar učiní něčího vazala? Jak vás konkrétně ve vašem životě ovlivní? Koho tady ohrožuje? Tohle všechno jsou jen populistické fráze. Radar zajišťuje monitorování situace, bude mít minimální posádku a tím i nepatrný vliv jen na své nejbližší okolí. Až skutečně někomu rupne v jeho zamindrákované hlavě a ve jménu svého BOHA  zmáčkne knoflík na spoušti, dozvíme se to teprve z tragických následků. Radar umožňuje podobnou situaci řešit okamžitě  - pochopitelně také vojenským způsobem, ale rychle a hned. A představa, že pokud dotyčná raketa zasáhne třeba Berlín, tak se nás to netýká, je v dnešním kompletně propojeném světě opravdu hloupá... (Uvědomte si, že v tom případě se např. zcela zhroutí evropská energetika - a tím vznikne totální chaos v celé Evropě včetně mrňavého Česka! A stačí na to jediná slušně nadupaná a dobře navedená raketa...) A mezi námi, odpor proti radaru zdůvodňovaný vlastním bezpečím mi v principu připomíná postoj některých jedinců např. k domácímu násilí - zde oběť také možná provokovala agresora tím, že hrnečky v poličce  nesrovnala oušky k severu.... 8-o

emersonskej 17.3.2008 12:22

Re: Re: Re: Re: Vážený autore

Nelze než souhlasit !!!R^

Kajda 17.3.2008 13:13

Re: Re: Re: Re: Vážený autore

R^Mám stejný názor.

pája45 17.3.2008 17:25

Re: Re: Re: Re: Vážený autore

     Koukám, že jste "Jltčo" (17.3. 11:24) dospěla jen k tomu domácímu násilí. Vazalem se staneme proto, protože budeme mít na svém území jeden z prvků protiraketového obranného štítu určeného pro obrana USA. A co za to, Polsko to asi ví moc dobře. Tupohlávci ale ne.

     Ta raketa, kterou bude tento radar sledova a současně bude navádět rakety z Polska nechrání ČR, ale USA. A chci-li aby moje raketa doletěla do USA, tak musím udělat nejdříve něco s tím radarem - vyřadit jej z provozu nebo jej zničit. To lze útokem jiné rakety, letecky atp. Protože ale všichni předpokládáte, že odpálení provede terorista né stát a bude mít jen jednu raketu, tak pak je nejjednodušší zničit radar teroristickým útokem z ČR. Například automobil s municí, který vjede na základnu, letoun s municí který zaútočí za letu a to od práškovacího (ze vzdálenosti několika km, skryt za lesem) až po dopravní (ČSA), který odstartuje z Ruzyně nebo přiletí z Blízkého východu nebo ze severu Afriky a poveze naše turisty. Tak už víš kde je to nebezpečí bez záruky obrany pro zájmy někoho jiného, byť spojence v NATO.

Jura Jurax 17.3.2008 13:16

Re: Vážený autore

No jo, ono to s tou vůlí občanů, potažmo lidu, je složitější - mockrát tu ventiluju názor, že člověk je místy génius, ale lid je blbý jak troky ... relativně nedávno - co je to půlstoletí a něco, že - bylo vůlí lidu psům psí smrt, že ano; s cizími vojenskými základnami (sovětskými arciť) lid ústy naší strany a vlády po osmašedesátém naopak nadšeně souhlasil (aspoň jsem o protestech, demonstracích etc. neslyšel ani na Svobodné Evropě), lid má za to, že není správné, že byl zrušen trest smrti (tady se s lidem shoduju), referendum o snižení daní, zdravotního a sociálního pojištění na polovinu, jakož i zvýšení nezdanitelných částek na dvojnásobek by jistě bylo schváleno zdrcující většinou a tak dál a podobně ... takže horlí-li komunista, a to ještě synek estébáckého katana, jenž byl doma určitě vychováván v hluboké úctě k principům demokracie, proti vojenské základně USA, znamená to, že tu už dávno měla být.

pája45 17.3.2008 16:53

Re: Re: Vážený autore

     Vidím, že máš dilema "juro juraxi". Nemáš rád komanče, socany, vadí ti tupohlávek. Tak kdo má realizovat tu instalaci toho radaru, promiˇmožná jsem pomalu a méně chápaví. Pomoc mi a vysvětli mi to. Ale né nadávkami (těm nerozumím), věcně (tomu rozumím).

Lavina 17.3.2008 6:26

Komunisté

včetně soudruha Grebeníčka jsou pokrytecké kreatury! Otřesné je jen to, že u nás mají ještě tolik zabedněných přívrženců;-€(Y)

aljav 17.3.2008 9:50

Re: Komunisté

jejich příznivci jsou buď bývalí funkcionáři, práskači, domovní důvěrníci, pomocníci VVB, a lidé co jim vyhovovalo že se nemusí o nic starat.že mají byt od OPBH, v masně tlačenku a v jednotě lahváče ! 

Překvapený 17.3.2008 0:16

Grebeníček je europoslanec?

To jsou tedy věci...

JAG 17.3.2008 0:19

Re: Grebeníček je europoslanec?

Díky, to jsem přehlídnul.

kopec 17.3.2008 0:35

Re: Grebeníček je europoslanec?

pane Vild, kdybyste se obratil k celem k televizoru a poslouchal co pan Grebenicek rikal , pochopil byste , ze Grebenickuv projev byl jeden s nejserioznejsich ten den tam pronesenych.On vubec neprirovnaval politiku k zhavemu zelezu, nybrz rekl, ze politika znamena uchopit rozzhavene zelezo cizima rukama. Je videt , ze jste jeho primeru dodnes neporozumel.Domnivate se, ze  lidem staci par stokrat prezvykanych atikomunistickych bonmotu. Zatim co hrdinsky omilate bezduche  fraze, nevsiml jste si , ze svobode a lidskym pravum u nas vyrostl uz jiny nepritel, potencialne nebezpecnejsi nez bolsevismus.

hulwat 17.3.2008 0:44

Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

Tak se vymáčkni, jaký je to nepřítel.:-)

kopec 17.3.2008 1:01

Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

Pane hulwat, neni treba nic vymackavat. Divejte se pozorne kolem sebe, neni zase tak maly, aby ste ho prehledl.

Jirka 17.3.2008 1:06

Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

Není náhodou kopec zkratka z "KOmunistický chlaPEC"?;-D

kopec 17.3.2008 1:24

Re: Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

je to tak . Jirko dostal jste mne!  Mate vynikajici dedukcni schopnosti.Zkuste s podobnou erudici proanalyzovat kauzu pani Benesove

Jirka 17.3.2008 1:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

Bohužel nevím,co má soudruh Grebeníček společného s paní Benešovou.;-D

kopec 17.3.2008 1:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

a to se vyzaduje ,aby meli neco spolecneho?

aljav 17.3.2008 9:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

soudruhu soudruhu, co lezeš mezi slušné lidi ? Mazej si chválit svého grébu na novinky, už tam tomu rudému dobytku chybíš ! 

kopec 17.3.2008 12:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

Zda se mi, ze mezi slusne lidi jste vlezl omylem Vy.Nez jste prisel ,byla zde docela korektni diskuze.

Pája45 18.3.2008 15:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

 Pane "kopec" plně se připojuji a souhlasím, nejsou-li fakta, neníli schopnost diskusi vést věcně, přijdou facky (Macek), nadávky a sprostá slova (zde již pro stanovený limi příspěvku nelze jména uvést, ty co by se nevešli by si mohly stěžovat).

Jozka 17.3.2008 1:08

Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

Kdyz jsem byl vojakem meli jsme napsano na na zachode "S.r tise nepritel nasloucha". Bohuzel ani tehdy jsem se nedozvedel kdo je nepritel.

I-Worm 17.3.2008 13:02

Není důležité, KDO je nepřítel

(von se dycinky nejakej najde, a to i dnes), důležité je, že naslouchá! Takže dnes můžeme hrdě psáti-Ser tiše, Paroubek nasluchá!

hulwat 17.3.2008 1:13

Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

Nevím proč tajíš nepřítele? Rád bych se připravil na vetřelce, ale když je nechceš prozradit tak si musím myslet, že jsi jejich spojenec. A nebo je to obyčejná předpřiposranost?;-D

třetí 17.3.2008 9:22

Re: Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

Nepřítelem je soudcovsko politická mafie.

jirka.s. 17.3.2008 10:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

Že už by ti na to také přišli jako gerontosaurovi a franckoj tyčce? ;-D

pája45 17.3.2008 16:56

Re: Re: Grebeníček je europoslanec?

     Docela jsi mi "kopče" překvapil, souhlasím.