Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Mocenské hry

Není co závidět editorům, kteří mají do zpráv a jejich titulků vytáhnout to podstatné z rozhovorů, jež rozdává Miloš Zeman. Co slovo, to perla. A na nás, „hradčanolozích“, pak je analyzovat, kdy prezident republiky jen provokuje a kdy sděluje stanoviska, která je dobré mít za bernou minci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Prezident nemůže ta to, že někteří politologové nemají myšlenkovou kapacitu pro pochopení reálné situace a s bolševickou urputností setrvávají na platformě, příčí se zdravému rozumu.

0 0
možnosti
ŠH

Přesné.

Politmudrátor prostě musel něco napsat.

0 0
možnosti
JN

Já si naopak myslím, že prezident si jako jeden z mála zachoval zdravý rozum a nepřidal se k těm, kdo šíří hloupé pověsti, kterým už věří jenom naiva a které nám dělají ostudu.

0 0
možnosti
JG

J46. 75G48a82n67a92u51r

19. 5. 2021 8:56

;-D;-D;-D;-DOstudu jménem Mlhoš Becherovič Buran nelze překonat!:-P:-P:-P:-P

0 0
možnosti
RG

Pokud bude příští prezident (nedejbože) general Pavel nebo senátor Fischer (o dalších současných kandidátech nemá cenu mluvit), tak budeme ještě nostalgicky vzpomínat......

0 0
možnosti
RL

Jsem si tím téměř naprosto jist. ;-)

0 0
možnosti
RL

Páni! Tak je ten náš pan prezident neschopný nerudný alkoholem omámený stařík, nebo filuta, co ho baví mocenské hry, a zase všem zamíchal s jejich představami o tom, jak jsou důležití? ;-D

0 0
možnosti
JD

J37a42n 20D37a76v27i97d

19. 5. 2021 5:36

Asi budu za blba, ale jaký má smysl odvolat vládu 5 měsíců před volbami? To opozici opravdu jeblo, nebo jim kape na karbid? Bordel a vláda v demisi? Nu nevím, je mi to venkoncem jedno, zdali Petr nebo Pavel, všechno jedna hrabivá banda. Jenom ten odredovaný Pirát je hrozbou, někdo knírkem, jiný kšticí.

0 0
možnosti
FK

Ne, nejeblo jen Vám, ale i mně. Já to také považuji za totální nesmysl. Je to jen snaha opozice, dál hrotit situaci podle známého motta: "čím hůře, tím lépe". Také si myslím, že by bylo potřeba vládu přeformátovat, ale tak, aby to neznamenalo pár měsíců před volbami kolaps. Jiná věc je, zda-li by to nyní, v předvolebním bláznění, mělo smysl. Určitě nemělo. A zase, jaké jsou vlastně důvody? Pandemii se daří zvládat (jiná vláda by to zřejmě nedělala lépe), ekonomika získává prostor, aby postupně nabrala dynamiku a inflace se zatím drží v jakž takž rozumných mezích (kupodivu). Já nejsem přesvědčen, že vláda z nynější opozice by byla lepší, tedy jsem přesvědčen o tom, že by byla výrazně horší. Ale zásadně, ať rozhodnou volby. Je to jediné demokratické řešení.

0 0
možnosti
PH

Tak ono obvykle, když se řekne A, mělo by se říct i B. Já tedy chápu, že není zcela optimální když Zeman oznámí že by nechal dovládnout Babišovu vládu v demisi do voleb. (což je stejně za pár měsíců).

Jenomže, prosím, jaká je reálná alternativa? Pěkně prosím, kdo to ví, ať se přihlásí, a řekne,

kdo by jako určený premiér měl dostat příležitost tu novou, novou vládu dojednávat a skládat?

a) zase Babiš (jako předseda nejsilnější strany) , aby si jen vyměnil pár ministrů ? Jenže ani takovou novou vláďu mu parlament neschválí, takže stejně bude vládnout v další demisi?

Nebo b) by jí snad měl dohadovat a skládat jiný, Zemanem určený lídr jiné parlamentní strany - a který - Hamáček, Fiala, Bartoš, Filip?;-D, s tím že ani jemu jí parlament poměrně jistě neschválí, takže taky bude dovládnuta v jakési kvazidemisi?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz