Čtvrtek 23. 5. 2024Vladimír polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 42
  • Poslední: 1.8. 2009 0:16
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Mirco1 1.8.2009 0:16

Autoři blitků, jako je tento článek...

... buď píší na zakázku Moskvy, nebo jejich znalosti geopolitických souvislostí končí hádkou se sousedem o pošlapanou rohožku.

Jiri 1.8.2009 0:01

Pravda??????

Mne uz to nejak unika - je to ta sama komunisticka Pravda? Pak bych se ani moc nedivil. A uz vubec bych se nedivil, ze vam, soudruhu autore, zrejme taky nevonel Reagan. Holt tem soudruhum trosku uriznul vetve pod prd*li

Vladimir 31.7.2009 20:54

Časy se mění

No, za 18 roků výsadního postavení USA ve světě - unilaterilarismu se docela úspěšně USA přesunuly z čela někam do zákrytu.  Kdo krade, podvádí (finanční, hypoteční krize vznikla na těchto pojmech) ... pak musí pykat. Navíc si amíci rozpoutali za těch 18 roků pár válčiček - Balkán, Sudán, Irák, Afgánistán .. a vím já kde ještě  - a ony ty válčičky dost stojí.

Tak teď stojí amíci před dveřma Číny a dožadují se spojenectví v ekonomické oblasti, jinak USA hrozí kolaps. Ve vojenské oblasti si amíci myslí, že odvěký (90 roků ?) nepřítel Rusko by mohl být platný člen NATO -  organizace na obranu demokracie v euroatlantickém prostoru. MOžná amíkům hrozí ostuda v Afgánistánu, tak i Rusové jsou dobří ... a navíc zlobí Irán ...

A Havla asi musí dost tsrát, že se s ním Obama neporadil, než vyšel k řečnickému pultíku. Jó, jas Havlovy hvězdy dávno pohasnul a s obdivem k němu vzhlížejí snad jenom  zastuzení bojovníci  z barikád v 70 letech. Nějak Vašek nezachytil trend ... 

Vašek Havel 31.7.2009 19:29

Nedělejte si prdel z mého zvacího dopisu Kopecký

Psal jsem to po nocích a prdlo mi z toho znova střevo. Dáša mi však postel obložila tibetskými kameny a už je to zase dobré.

Palava 31.7.2009 19:18

Rusko

v NATO ? Potom konečně rozumím Kavanovu dotazu při podpisu smlouvy zda lze z NATO vystoupit . Já bloud se mu omlouvám . Pane Janoto odsuňte požadavky důchodců , sociálek , dětí i matek a uvolněte prostředky na výrobu zbraně posledního dne .

Čabas 31.7.2009 17:36

Mám podezření

zda se nejedná o vnuka soudruha ministra Václava Kopeckého známeho výrokem :

" Ptáme-li se kdo byl větší vojevůdce zda Jan Ámos Komenský či Jan Hus, musím říci ano." :)

Jiri 1.8.2009 0:03

Re: Mám podezření

R^R^R^

redhorse 31.7.2009 16:03

Udělalo se mi mdlo ...

Tak tohle jsem nezažil ... ten člověk je úplně vymaštěnej. Nebo jak říkal Robert bakalář při komentování Tour de France ... jedinec postrádající i zbytky intelektu, česky řečeno debil ....

Bloud 31.7.2009 15:28

Není nad zdravý optimismus

..."Neblahým pokusem znovu dělit planetu na nemístně zjednodušující dualitu černá-bílá"... Pan autor si podle mne dostatečně neuvědomuje, že občasné černobílé vidění světa a na něj navazující razantní jednání v podání USA je v mnoha případech jediným možným způsobem komunikace s některými jedinci, skupinami, případně celými státy, kde jsou příslušníci těchto skupin či států svým vlastním černobílým viděním světa trvale a bez výjimky krmeni již od kolébky (jedním z mnoha příkladů budiž náboženské školy v některých arabských zemích). Na militantní režimy civilizované metody vyjednávání prostě neplatí a pokud se nezmění jejich podstata a mentalita, nikdy platit nebudou. Zvyk je železná košile. Vyjednávání pro ně neznamená možnost dohodnout se na kompromisu. Je to pro ně pouze příležitost získat čas na přeskupení sil. Pěkný pozitivní den.;-)

Standa 31.7.2009 13:12

Zvací dopis

nyní je stejný jako před mnoha lety! Jen psavci zestárlil.

jirka.s. 31.7.2009 16:27

Re: Zvací dopis

Pravda, pravda, léta jsou na každém znát! Na některých stánících se k blbosti přidá ještě i senilita a to už je pak evidentní prů/ser!!! ;-(

slavoj 31.7.2009 12:24

.......éra intelektuálně ještě neobratnější varianty prezidenta Reagana, G. W. Bushe, byla jen agresivní iluzí neměnné vyvolenosti vlastních názorů......

Drahý pane Kopecký, nebýt "intelektuálně primitivního a svět v černobílých intencích" vidícího Reagana, tak tu dneska při pátku znuděně píšete svůj pravidelný sloupek do Rudého práva a neoblažoval byste svými moudry neméně znuděné čtenáře Psa :-P - víme?

Bokonon 31.7.2009 13:01

Re: .......éra intelektuálně ještě neobratnější varianty prezidenta Reagana, G. W. Bushe, byla jen agresivní iluzí neměnné vyvolenosti vlastních názorů......

Pan Kopecký píše do deníku Pravda. :-P  Intelektuálně primitivní autoři Zvacího dopisu 2. z nejasných důvodů tento plátek nezakázali. LOL.

Kopecký je výživný.

Mard 31.7.2009 14:14

Re: .......éra intelektuálně ještě neobratnější varianty prezidenta Reagana, G. W. Bushe, byla jen agresivní iluzí neměnné vyvolenosti vlastních názorů......

Kopecký je zřejmě nějaký retardovaný jedinec, který lituje toho že díky přístupu Reagana došklo k pádu komunismu a díky přístupu G.W.Bushe se podařilo umírnit muslimský militantismus. Holt nemůžou být všichni spokojeni, je jasné že lidé jako Grebeníček či Brožová musí být silně proti současnému stavu.

M.S. 31.7.2009 21:29

Re: .......éra intelektuálně ještě neobratnější varianty prezidenta Reagana, G. W. Bushe, byla jen agresivní iluzí neměnné vyvolenosti vlastních názorů......

Díky přístupu G.W.Busche se podařilo rozšířit muslimský militarismus. Dříve umírnění muslimové se stali fanatiky.

Jiri 1.8.2009 0:06

Re: .......éra intelektuálně ještě neobratnější varianty prezidenta Reagana, G. W. Bushe, byla jen agresivní iluzí neměnné vyvolenosti vlastních názorů......

A kdy byli ti muslimove umirneni - nejak mi to uniklo

MF 31.7.2009 12:05

No jo

Zase jeden mladý komunista.

Ludva 31.7.2009 11:45

Václav Bělohradský

"Mnoho lidí má pocit, že česká demokracie nestojí na univerzálně platných hodnotách, ale na obraně zájmů vítězů privatizace."  Takže si to ještě raději posichrujeme Amíky.

Tomáš Jasný 31.7.2009 10:43

Některých signatářů dopisu" "jsem si dříve vážil, ale

jako Američan jsem nechápal, jak mohli opominout i poslední zbytky svého osobního intelektuálního citu a diplomatického taktu, když se coby bývalí politici a tudíž dnes čistě privátní osoby dobrovolně podepsali pod urážlivý paskvil "otevřeného dopisu" novému americkému presidentu.  Z obsahu dopisu je naprosto zřejmé, že dopis byl zformulován na podnět Obamových politických nepřátel,  ať už z americké strany (v tom případě dost pravděpodobně z iniciativy bývalého viceprezidenta) nebo ze strany východoevropského zkorumpovaného vojensko-industriálního komplexu, obávajícího se, že nová americká administrativa by mohla šetřit na amerických vojenských zakázkách ve východní Evropě.  

šimon klein 31.7.2009 11:00

Re: Některých signatářů dopisu" "jsem si dříve vážil, ale

nejmenoval jste se v mládí Kojzar ??.....tolik jasnozřivost na téma "komu slouží ?" jsem už dlouho nečet.....(Y)

otto 31.7.2009 15:13

Re: Některých signatářů dopisu" "jsem si dříve vážil, ale

Jsem také dojat a proto si dám sklenku ze svého archivu.

Tomáš Jasný 31.7.2009 20:14

Re: Některých signatářů dopisu" "jsem si dříve vážil, ale

Pane Šimone Kleine, pokud se tak opravdu jmenujete, nikdy jsem se nejmenoval Kojzar.  Dokonce i dnes byste nenašel moje panenské jméno na seznamu spolupracovníků StB nebo spřízněných institucí, které za mých mladých let, kdy byl svět jako květ, tvořily podobné "otevřené dopisy" čelným představitelům strany a vlády.  Vám by možná prospělo, kdybyste "nečet" tak moc komentářú v NP, protože se z nich stejně jvelmi málo poučíte.  Třeba čtením hodnotnější historické literatury byste si uvědomil, že všechno co se kdy dělo a co se okolo Vás i dnes děje, někomu a nečemu slouží. 

Tx 31.7.2009 9:44

To je opravdu zábavný.

Já si původně myslel, že to napsal jako satiru, jak má ve zvyku,  "větší vlastenec". Už z toho, jak Reaganovu politiku, která v podstatě velice účinně zničila SSSR, nazval "intelektuálně neobratnou". A ono ne-éé. Autor to myslel vážně. Abych použil metodiku býv. "přítele" Zemana, "úmyslně nepoužiji slovo blbec".

3směsi 31.7.2009 11:31

Re: To je opravdu zábavný.

Tx: R^R^

Posleda 31.7.2009 11:56

Re: To je opravdu zábavný.

A to já zase jo. Navíc prozatím mladej. A s přibývajícími léty se to bude bohužel stupňovat.

Honza 31.7.2009 20:34

Re: To je opravdu zábavný.

 Já to slovo použíji.

StandaT 31.7.2009 9:38

hmmm

Tenhle dopis byl - na rozdíl od mnoha jiných - zveřejněn jako otevřený. Takže každý se s ním může seznámit a zaujmout stanovisko, třeba i tím, že doposud činné politiky nebude volit. I z tohoto důvodu jej nazvat zvací a vyvolávat asociace s pokutnými akcemi ÚV KSČ mě osobně nepřipadá vtipné ani trochu. Nota bene v době, kdy jiný poltik, který je podstatně blíže k moci než čeští signatáři koná návštěvy tu v Sýrii, tu v Moskvě za zády diplomacie a za zavřenými dveřmi. V prvním případě můžeme zaujmout stanovisko, i nesouhlasné a třeba se i snížit k dehonestaci jako autor. V druhém případě žádné stanovisko nezaujmeme, protože nevíme k čemu - tady se můžeme akorát tak bát, co se dohodlo.

Gaston 31.7.2009 9:37

Žeby nový Kojzar?

Ani Kojzar (z komunistického RP) by to nenapsal lépe! To jste to pane Kopecký těm starcům a kůlům v plotě tedy nandal! Zároveň jste o sobě mnohé pověděl..

Joob 31.7.2009 9:25

A já bláhový si myslel, že komici

v Čechách vymřeli. A ejhle je! Oni se jen přestěhovali z pódií a obrazevek do tzv. aktivního veřejného života. Zesměšňovat pana Jakeše, to by jim tak ještě šlo. Neuvědomují si ovšem, že sami se mu tolik podobají.

NevericiTomas 31.7.2009 9:16

I*D*O*T

Systémové bezpečnostní, ale hlavně hospodářské potíže, při nichž se nedaří prodat ani proslavený hotel Watergate, zákonitě mění geopolitiku Spojených států.... a dal jsem necetl. Jen idiot spojuje prodej nemovitosti v soukromych rukou s geopolitikou velmoci. Ridi se zahranicni politika CR cenou chalupy po me babicce?