Středa 15. 5. 2024Žofie polojasno10 °C

Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo porazí Zemana

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 35
  • Poslední: 6.8. 2015 0:09
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
J. Vlček 5.8.2015 16:20

Ať je Zeman jakýkoliv, ...

...toho, kdo by ho měl nahradit, pan Joch ani nenaznačil. Přiznám se, že ho v té směsi možných protikandidátů nevidím ani já.

Měl-li by být protikandidát podporován pražskou kavárnou, volil bych rozhodně Zemana. Zdá se mi, že mezi klady a zápory současného prezidenta, sepsanými panem Jochem, převažují jeho klady. Já hodnotím kladně například to, že si rozhodně nesedne na zadek před těmi všemi bruselskými politkorektníky, jako si před nimi dřepne Sobotka.

Kde je psáno, máme-li demokracii, že musejí mít všichni, včetně prezidenta na všechno stejný názor, že nemůžeme, včetně prezidenta, zastávat kritický názor na nejrůznější otázky a to i na nejrůznější výmysly a postoje bruselských levičáckých politiků? Bylo by hodně smutné, aby náš prezident před každým bruselským dobroserem musel sklopit uši a konat jak káže jeho výsost z Bruselu.

Buďme proto rádi, že máme prezidenta jakého jsme si zvolili. Nebo si někdo myslí, že nějací Karlové, Dienstbieři, nebo různí potetovaní i nepotetovaní profesoři, či různí církevní Halíkové by nám byli lepšími prezidenty?

V. Kain 5.8.2015 16:47

Re: Ať je Zeman jakýkoliv, ...

Ušišlaný lesník se už viděl na hradě a pražská kavárna byla spokojena.Ten náskok který měl to jistil před ostatními kandidáty.Co kladného udělala tato rakouská pijavice pro naší zem?A pak to přišlo jako rána z milosti.Beneš by dneska měl za ty dekrety stát před soudem.Jeho podporovatelům se protočili panenky,protože už tušili,že je to všechno v řiti.A to bylo dobře,že se včas odkopal a ukázal svoji falešnou tvář.Druhý kapoun Diensbier prezidentem? To bychom tomu dali na zadek.

J. Plzák 5.8.2015 17:42

Re: "Buďme proto rádi, že máme prezidenta...

jakého jsme si zvolili".

Zvolili jsme si blbě, ale ta druhá varianta byla jěště horší.

Jinak je článek snůška rádoby hlubokomyslných pitomostí. Zatím od Jocha to nejslabší co jsem kdy četl.

Pitomost s tryskáčem přímo obdivuji. Prezident je člověk jako každý jiný a tak není důvodu, proč by neměl letět s obchodníky, když se mu chce. Problém mohla mít tak jeho odchranka.

Na naše unijní sousedy netřeba brát ohledy: Merkel je v Číně pečená vařená, Gabriel (min. hospodářství a zástupce kancléřky) byl v Saudské Arábii a Steinmaier (ministr zahraničí Německa) v Kataru - všechno nedemokratické státy. Všichni jezdí, kam se jim zrovna hodí.