25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo po Pavlu Zemanovi

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová už nemá čas vymýšlet čerstvé vyšetřovací verze vrbětických výbuchů, čímž jen přidělávala vrásky premiéru Babišovi. Teď se soustředí na hledání nejvyššího státního zástupce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 26.5.2021 14:10

Pokud má paní Benešová pravdu, že "někdo někomu něco slíbil", ať řekne kdo jí co slíbil. Ať víme, proč se toho fleku drží jak něco košile.

J. Ptáček 26.5.2021 12:53

Dokud se nejvyšší státní žalobce pohybuje mezi standardní pravicí a levicí, přežije. Nepřežije prostředí arogantních hlupáků, zejména těch s podporou nejvyšší, podobného ražení.

L. Netolická 26.5.2021 12:48

NSZ Zeman byl dotlačen k odchodu, jelikož pokud bude Babiš v kauze ČH obžalován, tak nový NSZ může poté vše skácet. Za vším hledej Babiše a jeho trestní stíhání.

V. Kain 26.5.2021 10:34

Zatím má vláda oproti opozici navrch,takže jsou schopni schválit i pitominu.

R. Meišner 26.5.2021 8:58

pane Jelínku zbytečné kopání do paní Benešové. sice je prostořeká, ale zatím vše co kdy řekla, tak sedí jak zadek na nočníku. ----a kdo bude po Zemanovi, je pár měsíců před volbami úplně, ale úplně jedno. takže zbytečná bouře ve sklenici vody. tož tak.8-o

I. Štípek 26.5.2021 7:52

Jelínek opět "nezklamal", svých třicet stříbrných má jistých.

P. Hatina 26.5.2021 3:07

Jenom tedy pro připomínku, ohledně žaloby na Babišovo Čapího hnízda. Ono totiž se může zdát že ta nejtěžší práce páně státního zástupce finalizuje podáním žaloby. Leč v případě jeho osobní zodpovědnosti je to naopak, teprve následující rozhodování soudců (v několika instancích) rozhodne o tom, zda bude jeho dosavadní činnost v pronásledování "sprostého podezřelého" uznána společensky i mediálně za legitimní, nebo ne.

A zase pro Zemana asi nemuselo být tak těžké zjistit si názory soudců na tento megapřípad (a o jejich názorech se v tomto raději nepsalo vůbec), takže možná sám odešel, jak se říká v poslední čas.

Nemluvě tedy o jeho stafáži za Babišem v případě Vrbětic, tam se vůbec ale vůbec nedá odhadnout jak dlouho vydrží současně politicky proklamovaný postup "prohlašujeme na svou čest, že to udělali Rusové a jest to jediná verze ve vyšetřování, leč zveřejnit tu zprávu nemůžeme. protože jest to vlastně tajné! ;-D

Z. Jemelík 26.5.2021 1:06

Marie Benešová se opět jen chvástá a všichni jí to baští. Nejmenuje nejvyššího státního zástupce, pouze vyhledává, vybírá a navrhuje vládě jmenování. Není nikde napsané, že jí vláda schválí kdejakou pitominu.