Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Jak vyrobit rasisty snadno a rychle

Má to svůj název. Říká se tomu „vyhodíte někoho dveřmi, a on za vámi vleze oknem“. Alternativně se mluví o „stokrát nic, které i vola umoří“. Je to takový psychologický zákon akce a reakce. Tlačte na pilu příliš, a kousne se.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

13. 3. 2017 21:35
Jelikož veeelmi sleduji skandinávská média,

tak jsem nedávno kdesi narazila na informaci, že z přispívajících států podporujících Palestinu(ce) přispívá nejvíc Norsko..

Ta Skandinávie je "poněkud" ujetá..

0 0
možnosti
MP

13. 3. 2017 21:25
Mimochodem,

článek vedle na Lidovkách, o cikánských paterčatech, pro jistotu bez diskuse.

Hate free!

0 0
možnosti
JK

13. 3. 2017 21:22
1***

0 0
možnosti
VK

13. 3. 2017 16:12
Hate free je kontraproduktivní, souhlas. Ale..

Z jiného pohledu: i tento článek je také kontraproduktivní, protože je součástí všeobecného trendu, který bych nazval "nesebevědomá kritika".

Za pravdu musíme bojovat jen s pomocí pravdy! Týká se to všech témat, nejen "norskych fondů "...

Potlačit neblahý odkaz Obamy se nám nepodaří, pokud budeme spřádát spiklenecké teorie o jeho "falešném rodném listu"! Neonacistické a ultra nacionalistické blouznení našich ukrajinských přátel neporazíme tím, že si budeme idealizovat tvrdého geopragmatilka Putina. A platí to i obráceně - glorifikací Bandery a současných ukronicnežnárodovců nijak neprospějeme demokratizaci Ruska ani Ukrajiny! A dále - verbální rasismus nám nijak nepomůže v zápase o záchranu Evropy před nájezdem Středověku!

Naopak, toto vše a podobné věci vytváří živnou půdu pro řádění "potíračů neblahých obsahů", a tvůrců seznamů "pachatelů nevhodných výroků " na ministerstvu vnitra, pod taktovkou neoliberální neobolševičky pani Langšádlové, za středověkého "index-prohibiti" dozoru rodiny Romancevovů, za dohledu přátel pana Mertla nebo paní Netzer...

Ale o jsem se nechal unést. Jde tu o pravdu. A pravda je taková, že o distribuci Norských fondů rozhoduje na 100% naše české ministerstvo financí. A z fondů je financována celá řada velmi bohulibých aktivit. Ale také i diskutabilních aktivit... Ale - je to vše v naší moci! Ptejme se každého uchazeče o náš hlas v parlamentních volbách - jaké jsou jeho priority při rozdělování grantů v rámci Norských fondů? A zvolme si takové zástupce, kteří zajistí naše priority!

0 0
možnosti
JJ

J. Jurax

13. 3. 2017 17:04
Re: Hate free je kontraproduktivní, souhlas. Ale..

" Ptejme se každého uchazeče o náš hlas v parlamentních volbách - jaké jsou jeho priority při rozdělování grantů v rámci Norských fondů? A zvolme si takové zástupce, kteří zajistí naše priority!"

Teoreticky naprosto správně. Ovšem v praxi neuskutečnitelné. Nejen proto, že volíme primárně strany, ne lidi.

0 0
možnosti
PV

13. 3. 2017 13:34
Proč vůbec kofinancujeme něco, co NENÍ V NAŠEM ZÁJMU?

Vlivová agentura cizí mocnosti, to je něco, co je v určitém případě možno postavit ke zdi za velezradu!

0 0
možnosti
JJ

J. Jurax

13. 3. 2017 17:05
Re: Proč vůbec kofinancujeme něco, co NENÍ V NAŠEM ZÁJMU?

Protože si někteří pitrysové nahoře myslí, že by se to mělo, aby nás v bruseli nepomluvili.

0 0
možnosti
OP

O. Prokop

13. 3. 2017 12:19
Mám dojem,

že paní inženýrka trpí grafomanií. Její články jsou nejenom o ekonomii, ale už komentuje všechno...

0 0
možnosti
MV

13. 3. 2017 12:41
Re: Mám dojem,

Zkuste napsat něco Vy , pokud toho jste schopen, ať vynikne ten Váš skvělý intelekt , který postrádají autoři na NP :-)

0 0
možnosti
JV

13. 3. 2017 10:26
Na tyhle výtečníky si prostě Hatefree nepřijde!

Přece je nebude někdo omezovat v plivání jedovaté sliny a šíření nenávisti! Dobře se tu ta hnědá žumpa zabydlela:

,,Holt musí vítači zmizet. S rozbitým ksichtem vítat nepůjdou. Vítači jsou škůdci.

Přišel čas odmuslimit Evropu. Nejdřív ale zlikvidovat pátou kolonu nepřítele. Politiky, vítače a jinou pseudohumanistickou verbež.

Samozřejmě že je možné vyčistit Evropu od muslimů, stačí popravit pár politiků, kteří se s muslimy kamarádí. Ti musí před soud a pak na šibenici. Pak bude možné dát muslimům měsíc na opuštění Evropy. A oni půjdou. To není utopie."

Bravo, paní Šichtařová, jste v dobré společnosti. Ale nejede vás populistů na téhle odpudivé vlně trochu moc? Abyste se všichni vlezli!

0 0
možnosti
AN

A. Nový 840

13. 3. 2017 10:41
Re: Na tyhle výtečníky si prostě Hatefree nepřijde!

To se vám stalo kde, madam Václavíková? :-)

0 0
možnosti
MV

13. 3. 2017 10:00
Paní Šichtařová

by měla vědět, že tlak způsobuje protitlak, i když v mnoha případě a v tom má pravdu, kontraproduktivní. Já také např. vím, že nejlepším způsobem jak se zbavit politika, by byla ignorace jeho osoby, ale je to tak možné? Není.

0 0
možnosti
JV

13. 3. 2017 10:30
Re: Paní Šichtařová

Ona jen umně kroutí s fakty a prohazuje příčiny s následky. Její pappenheimští to takhle potřebují.

0 0
možnosti
PR

P. Rudolf

13. 3. 2017 9:27
Česká

"většinová společnost se bude ještě víc cítit pod nátlakem, což povede ke vzdoru." Pod nátlakem jedné neziskovky a jednoho fondu? No to má autorka o svých spoluobčanech dost nevalné mínění.

Tuhle "dámu" ze zásady nečtu, neb její články, prodchnuté nepravdami všeho druhu, jsou totálně nudné a nepřináší žádnou přidanou hodnotu. Udělal jsem výjimku. Ztráta času.

0 0
možnosti
MP

13. 3. 2017 9:42
Re: Česká

Ano, pro vás je příliš chytrá.

0 0
možnosti

Z. Čábelka

13. 3. 2017 9:22
Kladivo na čarodějnice

Fízlům, kteří úmyslně a promyšleně hecovali lidi s jiným názorem vadícím politickému systému se vždy říkalo provokatéři a kolaboranti. Na takové se plivalo! Každá doba s režimem útisku svobody v době hledání nepřátel a ve vyhrocených situacích takové kolaborující provokatéry si platila a pěstovala. Tento systém provokací slouží k okázalé a odstrašující kriminalizaci většinově slušných lidí, kteří s režimem popřeného práva a spravedlnosti prostě nesouhlasí. Utiskující nesvobodný režim potřebuje své Kladivo na čarodějnice, prokurátory, provokatéry, kolaboranty a své placené udavače, katy. Byla to a je odporná činnost svojí podstatou zlých křiváků a fanatiků, kteří se slušným způsobem živit neumějí. Je zajímavé, že uplatnění tento lidský odpad měl v hnijícím Rakousko - Uhersku, za nacistického protektorátu i za vlády bolševiků. Nejsou dnes tyto příznaky i vysvětlením stavu svobody jaká právě je a kam se asi řízeně zase odebírá? Není to zase cesta k politickému teroru?! Je!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz