Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Jak se čeští podnikatelé nechali napálit

Podnikatelé, živnostníci a majitelé malých firem byli v posledních 20 letech nejspolehlivější skupinou voličů ODS, v posledních volbách se jednoznačně přiklonili k ANO (ti, co nevolili ANO, se v podstatě rovnoměrně rozdělili mezi ODS a Svobodné). Pochopitelně, podnikatelé přece volí podnikatele.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

1. 4. 2014 0:49
POLITIKA: Jak se čeští podnikatelé nechali napálit

To se nám ten Babiš vybarvuje a po pár týdnech od voleb. Aneb když někoho nemám rád, tak na něj nableju  všechno možné, ono se něco chytí. Vzorová ukázka české mentality.

PS: a to nejsem žádným fandou p. Babiše.

0 0
možnosti
TP

31. 3. 2014 22:49
nečekal jsem, že mě pan Hampl potěší...

pravda bývá děsivá...Zajímalo by mě zda úředníkům občas dochází kdo je vlastně živí..A pokud to ví, musí se děsit jak málo lidí už je možné dojit.

0 0
možnosti
JG

J. Gogo

31. 3. 2014 22:59
Re: nečekal jsem, že mě pan Hampl potěší...

A proto je třeba stát ojebávat, kde se jen dá. Darmožroutů, kteří nepřinášejí žádnou přidanou hodnotu přibývá. Jednou přijde doba, kdy peníze přestanou mít smysl a nastane směnný obchod. Jsem zvědav, jak se všichni ti darmožrouti, kteří kromě žvástů, nic neumí, budou živit? Doufám, že se toho ještě dožiji.

0 0
možnosti
PU

31. 3. 2014 17:35
Potřebujeme nějaký jiný politický systém

a kterýpak, smím-li prosit?

Jak chce SYSTÉMOVĚ (tedy nezávisle na kvalitě lidí, kteří systém tvoří) zajistit, aby byl efektivnější?

0 0
možnosti
MK

M. Kosejk

31. 3. 2014 18:05
Re: Potřebujeme nějaký jiný politický systém

Jiný "politický systém"! To je takový evergreen politických debat. Ti naivnější si prostě myslí, že vše je otázka nastavení pravidel. Že jen stačí nějaké geniální nastavení parametrů, které vše vyřeší (tato víra lidu neplatí jen o volebních a politických systémech, ale skoro o všem veřejném).

Nicméně. Bylo by na místě vážně zpochybňovat rozumnost dosavadního trendu uvažování Západu, kdy se na volební systémy nahlíží spíš z pohledu nějaké obecné "spravedlnosti" - než z pohledu funkčnosti.

0 0
možnosti

31. 3. 2014 16:45
no docela by me zajimalo

jak to panove Jancura a Bernard vidi ted?

0 0
možnosti
ŠH

31. 3. 2014 20:42
Re: no docela by me zajimalo

Obávám se, že to vidí stejně a dobře.

Babiš jasně/skoro jasně vždy říkal (mnohým nedocvaklo), že stát bude firma. Z toho skoro jasně vyplývá, že účastníci (pokud nejsou v druhé lize), budou mít přístup ke změnám vnitrofiremních pravidel a minimálně k různým "podpůrným" změnám.

Co je na tom nejasného? Piji pivo Bernard a zároveň je mi jasné, že pan Stanislav Bernard absolutně nechce volnou soutěž, ale protěžování  svojí firmy/oboru (variant je nejméně pět, dosaďte si sám).

Co jest na tom nejasného? Stanislav Bernard chce být ve státní plánovací komisi!!!!!! Dokonáno jest. Má ty prostoto!

0 0
možnosti
VV

31. 3. 2014 13:43
vhodnější politický systém

"potřebujeme nějaký vhodnější politický systém"

Takovy, aby se prerozdelovaci vlk nazral, a ovecky aby se dal pasly a tucnely v dobra sousta pro vlky...

0 0
možnosti
VV

31. 3. 2014 13:53
Re: vhodnější politický systém

Co budeme delat, az v dalsim volebni cyklu budeme bohatsi o poznani, ze od podnikatelu se zadne reseni smutne spolecenske situace neda cekat? O poznani, ze podnikatele jsou jedni z nejnaivnejsich politiku? O poznani, ze podnikatele, svym volanim po podpore (malo)podnikani, coby uzitecni idioti drzi levici pri zivote? Bohatsi o poznani, ze prakticka zkusenost, ani pragmatismus, nemuzou nahradit intelektualni porozumeni veci?

Tohle posledni se ovsem nestane, na to nas prumerny obcan proste nema.

0 0
možnosti
OH

31. 3. 2014 13:38
Neházejte všechyny do jednoho pytle

Nikdy jsem nebyl změstnaný, od ukončení studií jsem podnikal a ANO jsem nevolil. Jako hlavní důvod bylo Babišovo popírání své s polupráce s StB. Na základě známých skutečností s největší pravděpodobností s StB vědomě a ochotně spolupracoval, ale vehementně to zapíral. Kdo takto bezostyšně lže v jedné věci, je schopen lhát v čemkoliv. A byl bych blázen, kdybych volil někoho, kdo mi lže do očí.

Mimochodem vždy jsem volil stranu s největším morálním kreditem, samozřejmě z mého pohledu. Přijde mi krátkozraké volit stranu, která mi slibuje největší výhody. Pokud bude stát špatně spravován, tak stejně na žádné výhody nebude prostor.

0 0
možnosti
VV

31. 3. 2014 14:43
Re: Neházejte všechyny do jednoho pytle

Dokud pripoustite moznost tech 'vyhod' pro nektere, plynouci ze znasilneni jinych (byt i znasilneni demokratickym zpusobem), neskonci to dobre, zvrhne se to v cim dal vetsi obetovani jednech ve jmenu druhych, presne jak se to zvrhlo za toho ctvrtstoleti, ktere uplynulo od listopadu 89. Pravicove pristoupeni na vyhody, i kdyz jen ty, na ktere si napred vydelame, nemuze skoncit jinak, nez to skoncilo, kdyz budulinek, nebo kdo to byl, nechal jezinkam ohrat jen prstiky, naivne verici, ze jim to bude stacit, ze s jidlem neroste chut...

Moralni kredit a vule dobre spravovat nestaci. Pomiji to, jaky spolecensky system ma byt spravovany. Napriklad nas predrevolucni socialisticky system by nikdy nemohl soutezit se Zapadem, byt by ho spravovali lide s moralnim kreditem a dobrou vuli. Bohuzel dnes i ten Zapad (jeho spolecensko-ekonomicky system) uz davno zadne reseni neposkytuje a prizpusobovani se mu funguje jako vezenska koule na noze, nez jako plavaci zachranna vesta. A Zapad uz dnes sam ani nevi, nebo spis nechce vedet, co ho tim 'Zapadem' v minulosti ucinilo, a zproneveruje se svym korenum sec mu sily staci, na ceste k jistemu sebezniceni.

0 0
možnosti
MP

31. 3. 2014 10:58
Ten vhodnější politický systém

- nějak mne napadají jen horší.

Co asi měl na mysli autor?

0 0
možnosti
DP

31. 3. 2014 10:19
Parodie na demokracii,

brečet, že není vše tak, jak si představuji, působí asi jako mělo by se, mohlo by se, bylo by dobré apod. Jenomže je zde praxe. K té patří i voliči, nemáme ideální voliče, jsou jací jsou. A vůbec kdo je to ideální volič? Problém je, že Nečasova vláda zvyšovala daně o 106, přitom si hrála na vládu pravicovou. To jako opět měl volit pravici? Proč pravice selhala? Stačila jedna ženská a neukojený pták Nečase a vše bylo v hajzlu.

Je sucho, ceny astronomicky porostou. Budou se řešit zcela jiné problémy než nenávist k Babišovi.

0 0
možnosti
MP

31. 3. 2014 10:59
Re: Parodie na demokracii,

Vy nenávidíte Babiše?

0 0
možnosti
KJ

31. 3. 2014 10:02
Jsou to socialističtí dacani.

Oba.... Dzp.

0 0
možnosti
VH

31. 3. 2014 9:03
Je neuvěřitelné

Jak  zdejším  levičákum-  nevadí  minulost   BABIŠE. BUREŠE.   Vzpomínám-   jak  zde  ruzní   strejcové  -  kničeli  o  p.  Nečasovi,  že   byl  v  SSM  - když  studoval-  to  vadilo.  BOHUŽEL  -  bývalý   komunista   a  FÍZL-  vám   nevadí!   Podívejte  se  na  ten  slepenec  -  hnutí  ano-  a  kolik  je  v  něm  bývalých  kominustu-  zvláště  výživný   je  životopis   pravé  ruky   BABIŠE  - BUREŠE-   osoba   jmenem  FALTÝNEK!   A  mohla  bych  pokračovat !

0 0
možnosti
PV

P. Vítek

31. 3. 2014 9:29
Re: Je neuvěřitelné

Taky nechapu,ze ho verejne podporili nasi nejvetsi skutecni podnikatele napr Dedek,Jancura ,Bernard(ne soudruzi kapitalisti)...asi uz museli byt uplne bezradni a mysleli,ze ho"uhlidaji".

Jde jen o boj o ztencujici se eurodotace-to postkomunisticke zeme moralne dorazi!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz