Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

POLITIKA: Co Miloš Zeman nedomyslel…

Uplynulo 20 let od operace Spojenecká síla. Miloš Zeman se za schválení bombardování požádal srbského prezidenta o odpuštění. Ale za co se vlastně omlouvá?…
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P32e42t96r 31H28á61k

24. 5. 2021 9:55

Jinak celý článek se točí kolem toho, že se Zeman omluvit neměl, protože bombardování bylo správné a "Srbové by za něj měli děkovat", viz komentář níže. Je pravda, že Zemanova vláda neměla tehdy na výběr. To je ale irelevantní - i tak to Zeman může cítit jako něco, co dělat neměl.

Ještě k argumentaci článku, jak by přijetí dohody Srbům zaručilo "nekonečně větší" přítomnost v Kosovu: Jsem přesvědčen, že ne. Ano, i malé číslo je nekonečněkrát větší než nula (něco děleno nulou jde vždy k nekonečnu), ale srbské síly se měly stáhnout a Kosovo mělo být obsazeno vojsky NATO, takže nula by byla i tak. Jen by Kosovo bylo FORMÁLNĚ po jistou dobu částí Srbska, než by došlo k referendu a odtržení. Protože tohle by bylo "správné a nutné" referendum a odtržení.

Ne že bych nějak obdivoval Miloševiče, ale zrovna tak neobdivuji Thaciho. NATO podpořilo jednoho lumpa proti jinému lumpovi, načež oblast ovládlo. Netahejme do toho proboha mír a spravedlnost a bůhvícoještě, šlo prostě o mocenský záměr. Zda budou mrtvoly srbské nebo albánské, bylo dle mého soudu ve Washingtonu lhostejné a Berlín ještě tehdy neměl až takovou sílu, jako dnes.

0 0
možnosti
VK

V64. 91K48u98h86a59j

24. 5. 2021 13:35

Já věděl, že vás tady najdu;-). Dlužím vám ze včerejška omluvu- opravdu jsem nevěděl o omluvě za 68 ze strany států, které nám tenkrát přijely bratrsky pomoci. O to víc ale chápu omluvný akt našeho prezidenta.

0 0
možnosti
ZJ

Ukázka pokrokového myšlení: dnes, v 7:15 jsem jel k lékaři. Tak zvaným "školním autobusem". Mezi slovy vole, p..o, š...ku, jsem zaslechl rozhovor 10 . 12ti letých politolgů. Zeman je vožralej zm..d, ať už ten hajz chcípne a podobně. A co vy všichni na to?

0 0
možnosti
ŠH

Stejně "pokrokově" hovoří i starší dospělci. Nedochází jim, v jakém vleku televize a natěšených pletichářů v opozici jsou. Již několik let neslyšeli přímo ani jednu větu presidenta ČR a jsou schopni i něm hovořit celé hodiny. Znám jich několik. Zoufalci jak z roku 1949/1978.

I moji (vzdělaní) sousedé se mnohdy chlubějí tím, že už i jejich vnouče (5 až 8 let, cca) ví, koho by volilo v presidentských volbách. Pamatuji doby, kdy se rodiče a prarodiče chlubili nečím jiným. Něčím jiným než "znalostí politiky" u svých mazlíčků.

0 0
možnosti
PH

P35e78t13r 55H40á45k

24. 5. 2021 9:46

Postup Nestranného Mírotvorce s Velkým Klackem:

1) Navrhnu dohodu, která se mi hodí.

2) Souhlas jedné ze stran - mám, co jsem chtěl.

3) Nesouhlas s dohodou - zaútočím na jednu ze stran.

4) Útočím tak dlouho, dokud se ona strana nepodrobí.

5) Mám, co jsem chtěl.

0 0
možnosti
JG

J51. 60G40a43n22a87u79r

24. 5. 2021 11:31

Ano, máte pravdu!Dost přesně jste popsal RuSSáckostán!:-P:-P:-P

0 0
možnosti
Foto

za mne se pan president Zeman omluvil Srbsku a Srbům.

Útok na Srbsko byl v rozporu s mezinárodním právem. A právo platí, pokud jej dodržuje ten nejsilnější člen, který je ostatními pasován na světového četníka. O určení Srbska a Srbů jako jediných či největších pachatelů pochyboval Jiří Dienstdier st., který byl i zmocněncem OSN pr bývalou Jugoslávii: https://ct24.ceskatelevize.... .V nedělním pořadu z těch let - z rozhovoru na radiu Vltava byl ještě pregnantnější, ale ten se mi nepodařilo najít. Co se skutečně dělo, vycházelo na povrch a opět se o tom mlčí: https://1url.cz/EKwHa . Dokonce Čeká televize o tom natočila dokumentární film Uloupené Kosovo, který kupodivu, již nevysílá: https://1url.cz/DKwHk , ale lze jej vidět https://www.youtube.com/wat... .

Důvod agrese měli představitelé různý - Bill Clinton odváděl pozornost od procesu, který měl dokázat, že je (Clinton) schopný křivě přísahat (případ Monika Lewinská), aby mohlo pokračovat prošetřování případu Whitewater https://1url.cz/zKwH4, do kterého byli manželé Clintonovi zapleteni. USA potřebovalo zřídit svou základnu na Balkáně (zástěrka zabrání území) A Madeleine Albrightová si potřebovala něco přivydělat: https://1url.cz/1KwHs , což vůbec není chucpe od bývalé ministryně zahraničí USA, jde o střet soulad zájmů - je to odměna přátelům https://1url.cz/dKwHT. A Miločevič byl zbaven obvinění: http://messin.cz/?p=1702 (doporučuji prohlédnout index pod článkem).

Miloš Zeman se omluvil i za mne. Děkuji pane presidente.

0 0
možnosti
PH

P36e80t10r 50H61á40k

24. 5. 2021 9:44

"Snaha udržet si kontrolu nad územím, kde žijí (..) miliony občanů jiné etnické skupiny tím, že jim zruším autonomii i menšinové školství a vyházím je z práce – to byl samozřejmě recept na rebelii."

Ehm... fakt? A platí to jen v Srbsku, nebo obecně? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Jistěže obecně. Blbů, domnívajících se, že je to nějaké řešení, se najde vždycky dost.

0 0
možnosti
MV

Souhlas. Už jsem to tu psal. Vučič by měl dodatečně za ty bomby poděkovat, protože pomohly ukončit balkánský konflikt vyprovokovaný Srby a dlužno dodat ochotně přijatý Chorvaty a následně i kosovskými Albánci. A Zeman? No ten jenom dál vesele pokračuje, za trapného mlčení parlamentu, v jeho tak oblíbených protistátních aktivitách.

0 0
možnosti
Foto

Já bych albanofilovi Zrnovi poradil, aby používal správné termíny. Takže by si měl zapamatovat, že:

1) Kosovu byla aliancí NATO poskytnuta "bratrská internacionální pomoc" formou "humanitárního bombardování" Bělehradu.

2) Následně došlo k "dočasnému umístění vojsk NATO" na území Kosova

3) Kosovo tak dokončilo svůj "narodně osvobozenecký boj"

4) Všude v Kosovu teď visí plakaty, které by se mohly parafrázovat slovy "se Spojenými státy na věčné časy a nikdy jinak"

5) My bychom si měli pamatovat, že "NATO je záruka míru a multikulturalismu"

0 0
možnosti
ŠH

Přesné, pane Šejno.

A dodal bych, že neustálá snaha vytvořit propagandisticky ze Srbska všech lumpů futrál ...... mi něco připomíná! Vždyť ti Chorvaté taky (za Dom i poglavnika) chtěli "nový Balkán".

0 0
možnosti
JN

Jsem rád, že se prezident omluvil.

0 0
možnosti
FN

Drogový mafián Thaci a patalogický vrah Ramuša Haradinaj by to nenapsali lépe. Bombardování Jugoslávie a vytvoření protektorátu Kosovo bylo v rozporu s mezinárodním právem. Po Kosovu už svět není jako dříve a za lumpárny se už nikdo nemusí stydět.

0 0
možnosti
Foto

Svět nikdy není jako dříve, to je taková obecná zákonitost.

Pan Zrno popsal dění s dokonalou znalostí věci.

0 0
možnosti
Foto

Miloš není od toho, aby myslel, ale zásoboval nás bonmoty.

0 0
možnosti
Foto

Slovo "bonmoty" je matoucí, bývají to převážně šplechty.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz