1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš, justice a Bernard-Henri Lévy

Klíčovou větu pro pochopení způsobu řízení vlády jako firmy pronesl Andrej Babiš po volbách v říjnu 2017, kdy musela z postu ministryně spravedlnosti odstoupit poslankyně Taťána Malá. Tehdy pan premiér zahlaholil, že novým ministrem spravedlnosti bude on sám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 8.5.2019 16:55

Re:

Vy jste troll. Bez vzdělání a invence... Dzp.

J. Kanioková 8.5.2019 18:02

Hulváte

P. Zinga 8.5.2019 11:10

Re: Z příspěvků

Tak se,mrňo, zabývej nezávislou německou justicí! Dej mi odkaz, na kterém německém fóru tě najdu.

Ukázka "nezávislé" německé justice: https://www.bild.de/regional/koeln/koeln-aktuell/bonn-pruegel-tod-von-niklas-17-ungesuehnt-ermittlung-eingestellt-61672374.bild.

"smrt niklase nepotrestána, vyšetřování zastaveno".

Pro neznalé: arabáči zmlátili a ukopali mladého kluka. Smrt potrestána nebude, protože svědci mlčí. Oděv vraha, pocákaný krví zavražděného, k odsouzení nestačí...

J. Kanioková 8.5.2019 18:15

Děsivé, a to, zatím ještě, vládnou rodilí Němci.

Co bude s další generací, až se do různých funkcí budou postupně dostávat "jinověrci" ?

Mohamed dobývá berlínské porodnice. Patří k nejoblíbenějším jménům https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-berlin-jmeno-dite-mohamed-narozeni-rodice.A190506_085129_zahranicni_pmk?utm_source=Maileon&utm_medium=email&utm_campaign=ranni-39396+20190508-055956&utm_content=https%3A%2F%2Fwww.idnes.cz%2Fzpravy%2Fzahranicni%2Fnemecko-berlin-jmeno-dite-mohamed-narozeni-rodice.A190506_085129_zahranicni_pmk

J. Vlček 8.5.2019 9:03

Pane Hvížďalo,...

...co takhle místo neustálého napadání politiků, kteří jsou vám proti srsti, se také jednou řádně obout do práce té naší skvěle pracující justice, jejíž kauzy se vlečou roky i desetiletí? Podle vás je normální, když jasně prokázáný případ korupce pana Ratha, nemá dodnes konce? A to je jen názorný příklad, jak naše justice pracuje. Ale o tom vy psát nechcete, že, to je mimo váš zájem.

J. Lepka 8.5.2019 10:19

Re: Pane Hvížďalo,...

Nemáte pocit, že místo koně před vůz zapřaháte kozla za vůz?

J. Vlček 8.5.2019 10:38

Re: Pane Hvížďalo,...

Představte si, pane Lepko, že ten pocit nemám. Se zvířaty nepracuji, tak je mi podobná věc neznámá. Vám už se něco podobného přihodilo?

M. Kosejk 8.5.2019 10:39

Re: Pane Hvížďalo,...

No... Já to považuju za rozumnou reakci (a ne za žádné "zapřahání kozla za vůz").

Pan Hvížďala totiž přímo v článku píše: "Nezávislá soudní soustava ohrožuje trestně stíhaného Andreje Babiše. .... Kvůli tomu se do třetice dostala v jednom volebním období do funkce ministryně spravedlnosti Marie Benešová,..."

Nemáte pocit, že si pan Hvížďala protiřečí? Na jednu stranu hovoří o "nezávislé justici" - a na druhou stranu tvrdí, že pouhá výměna ministra spravedlnosti ovlivní soudní řízení ve prospěch Babiše.

Tak jak je to tedy s tou skvělou nezávislou justicí, když pan H. předpokládá, že ministr dokáže zasáhnout do konkrétního soudního řízení? A jestli to dokáže, tak jaká je to vizitka naší justice a polistopadových politiků?

J. Jurax 8.5.2019 12:18

No jo, no ... jsa skeptik mám za to, že do konkrétního soudního řízení dokáže zasáhnout kdekdo, nejen ministr. Kde je vůle, moc a prachy, je i cesta.

Příkladem budiž nejen kauza Ráth ...

M. Kosejk 8.5.2019 19:46

Re:

Tak ne že bych měl nějaké iluze. Ale prostě nevím. Mnohé konání naší justice ukazuje na to, že soudci jsou u nás nezávislí na spravedlnosti, zdravém rozumu i právu.

Ale čím je to způsobeno? Jsou to lemplové bez jakékoliv kontroly a odpovědnosti? Nebo pracují na něčí objednávku? Těžko říct... Já nemám vůbec žádnou představu, jak to ve strukturách justice a policie chodí.

Já můžu jen komentovat to, že antibabišovci celé roky popírali, že existuje vlk - a teď nás straší nebezpečím vlka (obrazně řečeno).

T. Vodvářka 8.5.2019 7:30

Je stále více zřejmé

že pan de la Boétié měl pravdu. Před cca 300 lety ve své knize o dobrovolném otroctví říká, že lidé svou svobodu tyranovi odevzdají zcela z vlastní vůle. Jak se zdá, jde o universální pravdu a stále se opakující fenomén.

J. Vlček 8.5.2019 8:51

Re: Je stále více zřejmé

Pane Vodvářko, také se mi tato myšlenka vkrádá na mysl, a sice ve spojitosti s EU, přičemž EU je tím tyranem. To jste měl na mysli, že ano.

I. Štípek 8.5.2019 9:58

Re: Je stále více zřejmé

Určitě - pan V. je slušný člověk a idealista, každým svým příspěvkem, blogem, poznámkou kuje zbroj proti té hydře neomarxistické totalitní tyranie!

J. Lepka 8.5.2019 10:20

Re: Je stále více zřejmé

A vás jistě ani ve snu nenapadlo, že to spolu souvisí, že?

J. Vlček 8.5.2019 10:32

Re: Je stále více zřejmé

Ještě, že to napadlo vás, pane Lepko, alespoň ve snu. Mně to napadlo hned, proto jsem to také panu Vodvářkovi napsal.

I. Štípek 8.5.2019 6:35

Trapnější

už Hvížďala být nemůže.

T. Wiszniewski 8.5.2019 1:45

Hvížďala a hnojomet

Patologický psavec a lhář Hvížďala přihodil další svůj exkrement do hnojometu proti Babišovi. Má fantastické argumenty proti premiérovi. Novinářské klepy. Údajné trestní stíhání úředníků prezidenta (ostatně, při notorickém udavačství "liberálů", kolik lidí je vlastně ještě nestíhaných?) Sešlost pár tisíc vřeštivých Pražáků, kteří vítají každou příležitost vyřvat si na Staromáku bolest nad svým lúzerstvím. A borec nakonec: názor francouzského budižkničemu na našeho premiéra. Kdyby se raději ten galský potrhlík věnoval kritice nepořádků ve Francii, způsobených jeho hrdinou Mikrénem.

Článek má jen jednu výhodu. Je tištěný a tudíž čtenář není vystaven utrpení z poslechu ráčkování, šišlavosti a dalších uši trhajících řečových vad rétora Hvížďaly.

I. Mertl 8.5.2019 9:28

Re: Hvížďala a hnojomet

ehm.

J. Farda 8.5.2019 11:02

Re: Hvížďala a hnojomet

Chlopku Tadku, voni jsou vážně chocher jak vyšitej a hlava votevřená, pro votevření vočí tady všem potřebnej jako sůl, jen nechápu, proč taky nepoukázali na Hvížďalovo havloidní lepšolidství ... tak koukají příště vodložit falešný zábrany a hledějí všem těm lepšolidním žoldákům Sorose a Bilderbergu nemilosrdně strhnout masky! :-)

J. Jurax 8.5.2019 12:21

No jo, když ji milujete, není co řešit. Platí pro Kofolu obecně a specielně u Vás i pro Babiše.

J. Farda 8.5.2019 16:03

Re:

https://www.youtube.com/watch?v=vfd6jQZxvyo&feature=youtu.be&app=desktop :-)))

P. Hájek 8.5.2019 0:42

jen poznámka k závěru článku

Aniž bych se chtěl vyjadřovat k obsahu článku, pozastavuji se nad závěrem, který mi nedává smysl. Umění kapitána plachetnice "přizpůsobit se" větru, aby dosáhl vytouženého přístavu, je přece základní dovedností dobrého kapitána. Ono mu totiž nezbývá nic jiného, než přizpůsobit plavbu větru (historicky zde byly snahy větru poručit, ale jejich proponenti v jachtingu neprorazili).

Nabízí se situace, kdy kapitán neumí navigovat za nepříznivého větru původním směrem, a proto pluje do nejbližšího dostupného přístavu. To je ovšem běžné a těžko po kapitánovi chtít něco jiného.

Autor měl asi na mysli, že kapitán mění cíl plavby podle okamžitého větru. Tím je ovšem příměr k plachtaření překonán a lépe by posloužil obrat o korouhvičce...

(Nejsem si jist, zda ty demonstrace k něčemu budou. Spíš myslím, že k ničemu. Nejlepší by bylo, kdyby prohrál ve volbách...)

J. Lepka 8.5.2019 10:22

Re: jen poznámka k závěru článku

No, zatím se již párkrát názoru ulice lekl, holt populismus, řekl bych.

V. Čermák 8.5.2019 11:33

Re: jen poznámka k závěru článku

No ale ty Demonstrace mu právě hodně pomáhají, takže ve kterých volbách by měl prohrát?