23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Amnestovaná kampaň

Kampaň před prezidentskými volbami byla zastíněna mediálním zpravodajstvím o amnestii, kterou vyhlásil stávající prezident Václav Klaus.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Plocek 11.1.2013 19:45

Amnestovaná kampaň

Poslední společná debata pro mne ukázala jedno. Jediným reálným adeptem je pan Schwarzenberg.  Ale  skutečně rouzumnou volbou by byla pí.  Roithová. Má politické zkušenosti, umí je prezentovat, asi zná jazyky a její vystupování je maximálně přijatelné pro všechny. Je to žena, která mezi poltiky -  chlapy vyčnívá hodně vysoko. Má jedinou vadu. Neumí se prodat, tj. prezentovat před veřejností. Prezentace znamená překousnout některá nepříjemná pravidla hry. A to také musí prezident umět. Když neumí nemá nárok. A český národ výše uvedené kladné vlastnosti  neodmění volbou. Takže pro mne smůla a opět volba nikoliv dle přízně, ale dle nutnosti.

B. Rybák 14.1.2013 12:31

Re: Amnestovaná kampaň

Paní Roithová se stejně jako kníže pán už prodala EU-byrokracii. Ona za svůj bruselský "pašalík" (budoucí politický důchod), on potřebuje být zadobře s bruselskou vrchností, aby neohrozil své jediné poslání, kterým je trvalé získání miliardového majetku svému rodu. Stále ještě vede spory o majetek a ty které už vyhrál by se mohly snadno změnit když uvážíme, že dosti podivně vyhrával spory o majetek i té větve rodu do níž byl pouze adoptován (dědické nároky adoptovaných jsou v různých zemích naprosto odlišné).