Sobota 18. 5. 2024Nataša polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 42
  • Poslední: 20.9. 2011 3:59
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
Z. Kalous 18.9.2011 10:10

Škoda jen že mi víme kam se přidat

naše politická garnitura vždy přesně věděla kam se přidat aby mohli bohatnout oni sami a prděli na to co chtěli lidé. To samé je dnes každej fandí ODS i když ví co tady v naší zemi způsobila, že nám doma už pomalu nic nepatří prodali zemi za své zbohatnutí, bez začervenání roztrhli Československo, za které stateční vlastenci pokládali životy. Zato KLAUS to roztrhl a jestli se to lidem líbí nebo né ho nezajímalo. Možná kdyby k naší zemi něco cítil jako ti hrdinové nikdy by to neudělal a má ještě v sobě tu drzost se tím chlubit. To máme v čele státu vlastence, člověk nestačí zírat.

J. Štrobl 18.9.2011 10:26

Re: Škoda jen že mi víme kam se přidat

Pane Kalousi, ale to dělá ČSSD také. Tedy dělá to ODS i ČSSD rukou společnou nerozdílnou. Jestli se chceme dobrat jádra věci, musíme být spravedliví. A polovina národa také fandí ČSSD.

T. Vodvářka 18.9.2011 11:56

Re: Škoda jen že mi víme kam se přidat

Vážený pane Kalousi, i když je Váš příspěvek trochu mimo základní téma /šlo o postoj ing. Paroubka k radaru, resp. jeho apologezi/, Váš příspěvek mne zaujal. Stejně jako Vy nemám rád současného presidenta. Nicméně klást mu za vinu rozdělení Československa v roce 1992 je nespravdlivé.Nevím, kolik Vám bylo let, či jak Vám slouží paměť. V roce 1991 federální parlament řešil podstatnou část své pracovní doby zcela zásadní problém a totiž název republiky /variant bylo myslím okolo 10/. Požadavky, které kladl Vladimír Mečiar, Augustin Marian Húska či Ján Čarnogurský, byly pro vizi opravdu funkčního soustátí nepřijatelné. Prakticky by byl výsledek takový, že by bylo jakési Československo a pak suverénní stát Slovensko. Všichni věděli, že je to pitomost ale většina Slováků prahla po samostanosti. Vyhlášení republiky bylo slaveno ve všech větších městech Slovenska. Tehdejší předseda ODS Klaus nemohl dělat nic jiného.

Tolik jen k Vaší poznámce.

J. Štrobl 18.9.2011 13:51

Re: Škoda jen že mi víme kam se přidat

K tomu bych rád dodal, že spousta Čechů včetně mne byla pro rozdělení. Uvědomovali jsme si tehdy, že nejen slovenští národovci, ale i spousta obyčejných Slováků touží po samostatnosti a že nám příliš nedůvěřuje. I když třeba východní Slovensko bylo většinou proti rozdělení. Dodnes si myslím, že to bylo správné a stále zlepšující se vztahy se Slováky mi dávají za pravdu.