3.5.2024 | Svátek má Alexej


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Č. Vaner 22.4.2024 22:34

Tady to fičí! Důchodcovská proruská dezoúderka si notuje. Chudák Aston! Vyvracet jim ty jejich pitomosti je úplně zbytečná námaha. Stejně zvládají tak sotva napsat příspěvek a otevřít řetězák. Tak co soudruzi kdo vyhrál při zalézání do ruZZácký fašounský řiti? Co myslíte, bude to stačit jako dostatečný kádrový posudek? Možná vás nechají žít a Laurenčíkovou třeba neznásilněj.

M. Jahoda, Ing. 22.4.2024 16:53

Werich to řekl kdysi jasně. Jsme malý stát a tomu nezbývá, než se někomu nacpat do pr..le. Jen si musíme dát pozor aby to byla ta správná pr..el. Fascinuje mě kolik lidí se cpe do té ruské. Stejně tak nechápu jak někdo může věřit psanému slovu, které není podpořeno jedinou fotografií (nebo jednou špatně zfalšovanou) a ignorovat tisíce fotek a videozáznamů potvrzující opak. Lidi jsou opravdu nemyslící stádo. Škoda, že já toho neumím (nemám na to žaludek) využít jako Babiš. Taky bych teď byl milionář. V tomhle ho obdivuji.

V. Čermák 22.4.2024 18:09

Do Ruské pr..le se nikdo necpe. Je to jen vládní Narativ, že kdo nesouhlasí s naším zapuštěním do pr..le USA EU cpe se do pr..le Ruské. Werich pravdu neměl. Jsou státy, které v cizí pr..li nacpány nejsou, např. Rakousko, Švýcarsko aj. Servilní ČR ovšem k nim nepatří. Mimochodem, Babiš je multimiliardář, protože je dobrý Byznysman, tedy obchodník...

M. Mentor 22.4.2024 19:11

Je opravdu úsměvné, že nás někdo přirovnává ke Švýcarsku, nebo Rakousku, které za sebou nemají komunistickou minulost, která pokřivila charaktery mnohých z nás, jak je patrné i z tohoto, Vašeho názoru.

Možná, kdybyste vytáhl paty ze své ulity, která si navíc myslí, že je Babiš dobrý " byznysman" a ne podvodník a agresivní hulvát, tak byste mohl mluvit a psát jinak.

Navíc, nikdo Vám nebrání, abyste se jel do Ruska podívat a viděl to zoufalství běžných lidí na venkově. Ostatně, jistě mají děti oligarchů a politiků v Rusku

dostatečné důvody proč studují na Západě, na rozdíl od těch západních studentů, které ani nenapadne se o studium v Rusku zajímat. Nebo snad znáte někoho, kdo by se do Ruska dobrovolně vystěhoval ???

V. Čermák 22.4.2024 19:34

No je to opravdu úsměvné, jak jste nabrýfovaný z Tiskovin a Tv. Vy jste zrovna ten kovaný Svazák, co bude ČR silně zapuštěnou do USA EU pr..le ještě utemovávat, aby tam nefoukl falešný vzduch.;-D Váš argument je, že Rusko neumí vyrobit Budík, lidé tam žijí v zemljankách a hladoví.... Mimochodem, kdybyste sledoval psaný text, zjistil byste, že můj příspěvek nebyl o Rusku, které vám evidentně dělá hodně Kyselé šťávy. Já jsem v 89 zvonil komoušům klíčema a byl rád, že jsme ze Sovětské pr..le konečně vylezli.

A jestli nejste pouhý závistivý pomlouvač, měl byste Babiše, velmi dobrého obchodníka, nahlásit PČR za jeho odvody...;-D

V. Čermák 22.4.2024 19:36

pardon, Podvody..;-D

M. Mentor 22.4.2024 20:43

Omlouvám se, nevím kdo je svazák, jen vím, že nechci být součástí Ruska, ani vzdáleně. Někam patřit musíme, protože náš význam z pohledu světa je podobný jako větší město. Snad geopoliticky máme jakýsi význam. Rusko je nepřijatelné i přesto, že co se týká Kyselé šťávy, také nevím o čem píšete. Kloním na Západ s vědomím faktu, že sami jako pidi zemička nejsme schopni konkurovat nikomu. Nejsem závistivý, mám se více než dobře, jen sleduji osobní zájem člověka, který v některých vyvolává dojem, že to dělá pro ně, ale jen vykřikuje hesla, která oslovují i ty, kteří zvonili klíčema.

Jestli jste zvonil klíčema a teď jste zklamán, tak nechápu jak můžete být příznivcem někoho, kdo se díky Vašim klíčům a komunistickým kamarádům dostal ke všemu co má. Vaše naivita je vlastně smutná. Navíc jako důchodce jste zcela ovlivnitelná masa, na kterou právě Váš pan geniálně vyčůraný idol míří. Já ho vlastně obdivuji, jak je schopný opravdu všeho a jsou jedinci, kteří mu to baští, že to dělá pro ně ;-D;-D;-D

P. Diviš 22.4.2024 22:47

Šachystoš Čermák je Svědek Burešův i Svědek Putinův. Mimo to nepochopí nic.

M. Kocián 23.4.2024 11:13

Myslíte, že Rakousko a Švýcarsko skutečně dokázalo, že se nikomu nikam necpou i po Hitlerově nástupu k moci? I na příchylnosti k zelené politice EU by se dalo ledacos demonstrovat, necháme-li minulost spát. Jinak souhlasím, že se jedná především o Jakešovskou metodu politiků poštvat lidi proti tomu, kdo s nimi nesouhlasí.

P. Brecík 22.4.2024 16:02

Válečný zločin, zveřejněný v New York Times je tento. tedy kromě upalování a vraždění lidí v Oděse. Opakuji - je to v archívu NYTimes !! - https://cz24.news/18-the-new-york-times-ukronacisti-zoldaci-kteri-se-ucastnili-tryzniveho-muceni-ruskych-vojaku-byli-byli-vsichni-zabiti-fotky-nevhodne-pro-citlive-povahy/

J. Farda 22.4.2024 20:14

Když tvrdíte, že to je z archivu NYTimes, proč to prezentujete z cz24.news? ;-)

J. Jurax 22.4.2024 14:50

Si vis pacem para bellum.

A. Teply 22.4.2024 18:12

Přijde Vám jako správná příprava eskalovat konflikt nedaleko od nás ?

A zbavit se výzbroje - odesláním na Ukrajinu ?

Vždyť už v roce 2033 EU společně pořídí 1000 raket pro Patrioty - objednáno už je.

A v roce 2035 už budeme mít i letouny 5. generace.

Však on nám ten agresor počká...

J. Jurax 22.4.2024 18:47

No, ad zbavení se výzbroje - v podstatě jsme vyprázdnili sklady zastaralé výzbroje převážně sovětské provenience naší armádou nevyužívané a využitelné obtížně až vůbec, kterou se nedařilo prodat.

A. Teplý 22.4.2024 22:48

Patriot, IRIS-T, NASAMS, Storm Shadow, Leopard, Jawelin, Stinger, připravované F-16 - samý ruský šrot.

Nehledě na vystřílenou munici.

A S300, které poslalo Slovensko - by teď možná rádo mělo (nemá nic).

J. Jurax 23.4.2024 10:14

Ale houby ... jednak se píše Javelin, jednak Vámi vyjmenované zbraně se v našich zbrojních skladech nikdy nevyskytovaly. Až teď máme darem par Leopardů.

A. Teplý 23.4.2024 12:02

Omlouvám se za překlep, který tím (z Vašeho pohledu) patrně neguje celý příspěvek.

A já nepíšu jen o zbraních z ČR - ale o zbraních evropské části NATO - které musí čelit případnému agresorovi.

A tato evropská část NATO - po případné prohře Ukrajiny a následující velké převaze Ruska - může být Ruskem nucena zaplatit válečné reparace.

J. Kostelanský 22.4.2024 13:21

Všechno jsou to jenom samé kecy. Vše začíná a končí u otázky: proč Západ přinutil Ukrajinu, aby neakceptovala ruské, tehdy velkorysé mírové podmínky? Proč místo toho Západ zinscenoval tyátro v Buči? Qui bono? Komu prospěl ten "masakr" v Buči? Rusku, které bylo připraveno uzavřít mír a vrátit Ukrajině veškerá území kromě Krymu (ale i ten měl být později předmětem dalšího jednání)? Anebo Buča prospěla Západu, protože bylo jasné, že žádná mírová smlouva nebude? A jestli v mírové smlouvě bylo něco, co Západu nebylo po chuti, tak proč se dál nejednalo? Vždyť taková mírová jednání trvají celé týdny a měsíce. Ale zde ne - Ukrajina musela okamžitě zapomenout na mír. Západ totiž pro ni připravil jinou budoucnost - tu, kterou vidíme teď.

Proč byli Rusové tak hloupí, že si ty "zavražděné" z Buče neodvezli s sebou? A proč se starosta Buče ve svém prvním videu po odjezdu Rusů z Buče vůbec nezmínil o žádných zavražděných a umučených?

Já rozumím, že pro některé lidi by bylo život ohrožujícím šokem, kdyby připustili, že to všechno mohlo být i jinak než to líčí západní a naše média. Stejně jako bylo pro kované komunisty po Listopadu 89 mimořádně těžké připustit, že všechno bylo jaksi jinak než co říkala komunistická televize a Rudé právo...

P. Diviš 22.4.2024 15:39

Měl jste zůstat u první věty a necpat sem ty ruské kecy (spíš lži).

P. Brecík 22.4.2024 16:04

Divíšku -pár keců z NYTimes. A neser s dezinfo weby. Podle tebe by bylo i 1 + 1 dezinfo, kdyby to nebylo v ČT, že ??? - https://cz24.news/18-the-new-york-times-ukronacisti-zoldaci-kteri-se-ucastnili-tryzniveho-muceni-ruskych-vojaku-byli-byli-vsichni-zabiti-fotky-nevhodne-pro-citlive-povahy/

J. Ptáček 22.4.2024 12:37

Tento vyčůraný oligarcha je od začátku velkopodnikatel s tím co nevybudoval, ale po bolševicku "zabral". ANO, s pomocí prachů, které předtím patřily státu, tedy nám všem. Na prvním místě má Agrofert, tedy sebe, na dalších místech už není nikdo. Že by se mu dařilo líp v jím kontrolované gubernii, než ve státě s demokracií jakkoli nedokonalou, není sporu. Každý kdo mu v tom dá do cesty překážku, je jeho nepřítel. Počínaje demokratickým presidentem, přes mocný Ústavní soud a Senát, až třeba po rodinné příslušníky. Únos jeho vlastního syna ruskými zločinci na okupovaný Krym je toho příkladem.

V. Čermák 22.4.2024 18:14

Ten Babiš vám ale dělá opravdu, ale opravu hodně Kyselé šťávy...:-/

J. Ptáček 22.4.2024 18:20

Kdyby jenom mně, to by bylo prima, to bych to zapil vínkem, třeba i s Vámi. Jenže ta krysa vadí mnohem, mnohem více lidem, už z mého okolí a nejen odtud.

V. Čermák 22.4.2024 19:41

Zřejmě jste spokojen s tím, jak to 5kolní vláda jedné strany Vede a zase ji budete volit...;-D

M. Mentor 22.4.2024 20:46

Naprosto souhlasím !

V. Němec 22.4.2024 11:38

Běžte už všichni do... k šípku s tím neustálým srovnáváním Mnichova s dneškem. Nic není nikdy stejné.

Copak nechal Beneš dělostřelectvem 8 let ostřelovat Liberec, Cheb, Bruntál a další lokality Sudet? Copak Slováci museli na úřadech ČSR používat výhradně češtinu? Nehledě na další nesrovnatelné jevy. Na východ od Slovenska probíhá regulérní válka USA proti RF, s cizími instruktory a veliteli a ukrajinským krmivem pro kanóny, rakety a drony.

Ano, v Rusku mohl být mnohem demokratičtější systém, než je. Ale demokracii, která vyrůstá zejména z hospodářského rozvoje a spolupráce mezi státy, léta sabotují zejména USA, které nevedou jinou politiku, než všude vše, mimo vlastní zemi, řízeně rozbíjet ke svému prospěchu. A k RF zejména postupným rozpínáním Drang nach Osten.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:V%C3%A1lky_USA

P. Diviš 22.4.2024 12:03

Není to stejné, ale podobné. Takže srovnávat se dá.

Hitler i Putin chtějí nějaké území, tak tam vyvolají iredentu a zaberou ho.

Ten zbytek jsou ruské kecy.

V. Němec 22.4.2024 12:16

Jak bylo asi tak získáno území USA (a jiná) od původních obyvatel? A ty kecy? Tak ostřelovaly ze z Prahy 8 let Liberec, Cheb nebo Bruntál? Museli Slováci na úřadech mluvit česky? Které další Putinovy kecy jste měl na mysli?

J. Jurax 22.4.2024 14:52

A vy zase bijete černochy ...

Vězte, že jevy lze porovnávat nejen na základě identity, nýbrž i podobnosti.

P. Hák 22.4.2024 19:57

Tak pokud někdo srovnává dvě historické události, musí počítat s tím, že i jiní budou srovnávat...

Argument, že každý významnější stát rozšířil své území násilím, je naprosto v pořádku. Zejména pokud si někdo někoho idealizuje.

A i když ne přímo území, ale vliv, územní kontrola, se rozšiřuje násilím i v současnosti. Některé státy dokonce rozšiřují násilím i to území - a pokud nepoužíváme "fanouškovské pojetí politiky", tak v principu nezáleží na tom, zda ti o území připravení jsou nám sympatičtí, či ne. Šalom.