28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

JUSTICE: Lehké mravy žalobců

Zaujal mě článek Policie chybovala. Za dva roky vazby dostane muž milion na serveru Aktuálně.cz dne 27.dubna 2014, pojednávající o tragedii Michala Bendy, který strávil dva roky ve vazbě, ač byl nevinný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 10.5.2014 18:36

Spolek Šalamoun

Spolek Šalamoun má podle pana Jemelíka monopol na věci, týkající se spravedlnosti. Každý jiný názor je zlý (kdo nejde s námi, jde proti nám). Fascinovalo mě v případě Bartáka, že jedním z důvodů pana Jemelíka proti procesu bylo, že se viditelně neměl Martínek rád s Bartákem. No to je sakra důvod k uzavření případu dle Šalamouna.

P. Schuster 10.5.2014 10:09

Státní zástuúpci

Nedávno byla v televizi relace o tom, že stát platí za nezákonné vazby kolem 70 milionů korun ročně a trend je stále stoupající.

Jedny noviny si dali práci a zjistili, že většinu nezákonných vazeb dává jenom několik státních zástupců. Pochopitelně za to nenesou žádnou zodpovědnost.

Peníze, neboli "odškodnění", které dostanou bývalí obvinění od státu (tedy nás daňových poplatníků) všechno nespraví. Jedná se rozbité rodiny, úpadek firem (paní ministryně Jourová by o tom mohla mluvit)a pod. Tady se mluví o hmotné odpovědnosti politiků, která by nás měla podle Okamury spasit, ale zavedení nějaké odpovědnosti státních zástupců by byla pro nás daleko efektivnější.

V. Váňa 10.5.2014 19:11

Re: Státní zástuúpci

Vážený pane Schustere,

nesmíte zapomínat, že vazbu VŽDY schvaluje soud. Když na to přijde, tak státní zástupce si může navrhovat co chce.

To jen pro spravedlivé posouzení nastoleného tématu.

P. Schuster 11.5.2014 8:02

Re: Státní zástuúpci

Pane Váňo, já to vím, ale soudce rozhoduje na základě zprávy, kterou VŽDY vypracuje státní zástupce. Reagoval jsem na několik případů, kdy obviněný byl evidentně nevinný, ale státní zástupce, dá se říct, že fabuloval a soudce mu to "zbaštil".

J. Stejskal 11.5.2014 21:20

Re: Státní zástuúpci

Soudce nemá co zbaštit.

R. Tesařík 10.5.2014 9:31

nějakej opatrnej

směrem k Ištvánovi.

J. Vyhnalík 10.5.2014 14:21

Re: nějakej opatrnej

On pan Jemelík má svoje oblíbence a neoblíbence. Podle toho pak skládá fakta a případně je ohne, aby mu to vycházelo.

B. Holubec 10.5.2014 8:14

žaloobce

Za bývalé prokuratury by si prokurátor nikdy nic takového nedovolil a nadřízený by ho nikdy nepokryl, naopak se všichni nadřízených báli. Jenže tito mladí státní zástupci nejsou již nikým vedeni, vychováváni po svém nástupu a ve svých ambicích jdou až za hranu zákona. Ale médiím se líbí, jak jsou rázní. Mně se však zdá, že se jednou vymknou kontrole. Nadužívání odposlechů, nezákonná trestní stíhání, je toho nějak hodně poslední dobou. Zahraniční žalobci říkají, že u nich nikdo komu není 60 let, nestojí v čele jejich rezortu.

P. Lenc 10.5.2014 8:26

Re: žaloobce

Pane Holubče, tato partička se vymkla kontrole již před nějakým časem.