Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

GLOSA: Chytrá horákyně

Jeden z možných či spíše nemožných prezidentských kandidátů, prof. Švejnar, se začal chovat jako v pohádce o chytré horákyni. Napůl oblečený, napůl nahý, napůl jede, napůl jde. Je šikovné vést se na hřbetu politické strany, šetřit své peníze a využívat její byť dočasné popularity. Méně šikovné je odkládat konečné rozhodnutí o kandidatuře. Někdo, kdo evidentně spekuluje, bude těžko důvěryhodnou volbou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P. Pavlovský

11. 5. 2012 3:45
Chci inteligentního prezidenta

 Prof. Švejnar, vzhledem ke svým v americkém smyslu slova liberálním názorům nemůže být kandidátem ,konzervativce, jako jsem já. Ovšem píše-li autor, že on "ale i paní Němcová si nejsou jisti, zda nálepka kandidáta politické strany není spíše polibek smrti", nechápu, co mu vyčítá. Má být snad na hlavu padlý a nechat si takový polibek vtisknout?

Lid si přeje nestranického kandidáta a vše ukazuje k tomu, že si jej také zvolí. Kandidátem levé části spektra bude s vysokou pravděpodobností Prof. Švejnar. Náskok má před ním v průzkumech J. Fischer. Je to kandidát pravice? Obávám se, že nikoli. Těmi jsou K. Schwarzenberg a Mudr. Roithová. Jsou to sice straníci, ale já bych kterémukoli z nich dal přednost, paní Roithové největší. Její stranictví je s ohledem na marginalizaci Lidovců zanebatelné; jako dlouhoiloetá europoslankyně je světa znalá, vypadala by dobře na známkách a v krizových situacích umí poskytnot první pomoc. Kdo se s ní může měřit?

0 0
možnosti
PK

P. Kolář

11. 5. 2012 6:56
Re: Chci inteligentního prezidenta

Velice mě pobavilo že by paní Roithová vypadala dobře na známkách.Dokonce v našich podmínkách by to mohlo být jedno z kritérií.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz