Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

EURO: Věda dostává nakládačku

Důvodem má být zpráva o ekonomické sladěnosti Česka s eurozónou, kterou připravuje odborná skupina zástupců ministerstva financí (MF) a České národní banky (ČNB). Zpráva objektivně konstatuje, že Česko bude zřejmě příští rok plnit některá z takzvaných maastrichtských kritérií pro zavedení eura.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J61u47r35a 46J86u17r43a50x

28. 11. 2023 19:36

... se mi ovšem jeví poněkud nesrozumitelné, proč má ministerstvo vnitra touhu se k monetárnímu problému vyjadřovat, psáno v článku.

No proč, ministr s funkcí získal schopnost rozumět fšeckému. A ovšem Stanjura i Dvořák jsou stanaři, tedy eurohujeři. A to už je politika, takže rozum musí jít stranou. A pakliže si odborní poradci myslí něco jiného než politikové, je třeba je vyměnit. Tedy samozřejmě vyměnit poradce.

0 0
možnosti
PS

Po větší inflaci než mělo Euro, je volba jasná. Na to, abych na tom byl hůř, si žádné flákače z ČNB platit nemusím: okamžité výpovědi = okamžitá úspora.

0 0
možnosti
PS

Obávám se, že inflace je důvodem pro zavedení Eura. Koruna už není žádná výhoda.

0 0
možnosti
PB

P50e96t35e 45B34r42i65c38h

28. 11. 2023 11:31

Když někdo má na fasádě Putina v pytli na mrtvoly, pak je přesvědčen, že Prozřetelnost je mu nakloněna!!:-)

0 0
možnosti
VP

... odbornost ministerstva pro policii v oblasti monetární politiky není příliš vysoká. No, není. Já mám ale dojem, že odbornost všech ministerstev není bůhvíjaká a nejen v oblasti monetární politiky. Aspoň to tak vypadá podle toho, co vláda dělá. Ale nejhůř na tom bude premiér, protože ryba smrdí od hlavy.

Přijetí Eura je věc čistě politická. V rámci současné politické ideologie je to vlastně docela logický krok. Dokonce i amébovitý Sobotka usiloval o pevné datum přijetí Eura. Ovšem kam se hrabe Sobotka na Fialu!

Nejhorší bude, pokud se vláda pustí do nevratných kroků. Stále věřím tomu, že se nakonec do Strakovky dostane někdo kvalifikovaný, preventivně nepodělaný a začne konečně dělat to, od čeho tam vláda je, tj. pracovat ve prospěch českých občanů.

0 0
možnosti
ZK

Nedělejte si marné naděje, pane Povolný. Do čela Česka se nikdy nedostane někdo, kdo bezvýhradně neobdivuje vše, co přichází ze Západu. A všichni jsou šťastní, když mohou jít s pány na led a nic nedbají na varování K.H.Borovského, že pán sklouzne a my si za něj zlomíme nohu. Přemyslovci tu už hodně dávno vymřeli.

0 0
možnosti
PU

P67a54v39e39l 72U46r20b36a39n

28. 11. 2023 9:08

Fakta, vědecká metoda, odbornost, hospodářská prosperita dokonale dostávají nakládačku. Není důvod se vzrušovat, to je pořád jen teorie.

Jestli se ale vláda dostává do rozporu s vůlí lidu, měli by odpůrci přijetí Eura zpozornět. Pokud totiž může něco lidi naštvat, tak je pravděpodobné, že to tato vláda udělá.

0 0
možnosti
VP

V77a76ň76u44r27a 28P35e64t59r

28. 11. 2023 9:04

Ostatně soudím, že EU musí být zrušena a ČTV zprivatizoána!

0 0
možnosti
Foto

S vědou je to složité. Ono totiž jedinců schopných se dopracovat opravdových vědecky užitečných výsledků je pramálo. Ovšem když je nasměrujete k nim, tisíce pseudovědátorů bude křičet, že nemůže vědecky pracovat.

0 0
možnosti
Foto

S takovým dluhem přijímat euro? Vy musíte být hlavy po....., vachtmaistři.

0 0
možnosti
Foto

Prý prkotina, momentálně 95 miliardy ročně na úrocích. Fiala, že nepoleví, a dostane to na 100.

0 0
možnosti
FN

Důvodem pro Rakušanův postoj je, že výnosy z Dozimetru jsou v korunách a při praní na eura dochází ke ztrátám.

0 0
možnosti

Člověk, když to všechno pozoruje, tak vidí jedinou věc: "Čím hůře, tím lépe!"

Zbytečné jsou další komentáře...

"Přeji všem dobrý den!"

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz