Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

ENERGIE: Bezpečně, soběstačně a za dostupné peníze

Spolek Realistická energetika a ekologie sepsal petici,v níž návrhem konkrétních kroků vyzývá vládu, aby přijala všechna nezbytná opatření pro zajištění bezpečné, soběstačné a cenově dostupné elektrické energie v České republice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J41u18r89a 86J37u12r74a39x

29. 11. 2023 20:08

No jo, žádat vládu můžete, i petice psát.

Vláda se na Vás zvysoka, protože je zelená, eurohujerná a blbá. A zbabělá se vzepřít diktátu brusele. A i v rozpočtovém srabu ve vleku zcestné ideologie vyhazuje miliardy do WC na podporu občasných zdrojů energie, které nepotřebujeme a které svými dopady elektřinu jen zdražují.

A nejen Sokolovská uhelná zdraží teplo kvůli bruselským debilům kupujícím všem nesmyslné povolenky, s jejichž výnosu po odečtení zisků spekulantů se vyvoleným financují ty nepotřebné obnovitelné zdroje.

0 0
možnosti
JJ

J58u73r50a 45J19u72r84a54x

29. 11. 2023 20:14

... bruselským debilům vnucujícím všem ...

0 0
možnosti
Foto

Petiční výbor by měl zjistit, proč a kdy nebude Česko soběstačné. Při jejich značnému odporu k OZE by měli napsat, proč se doposud nestaví další bloky v Temelíně a Dukovanech. Místo toho se tu furt jen bojuje za uhlí, uhlí, uhlí.

Ale v hnědouhelném Pokrušnohoři se pak nikomu bydlet nechce.

0 0
možnosti
VP

V22a85ň42u52r26a 28P85e73t33r

29. 11. 2023 12:22

Temelín a Dukovany se nestaví v důsledku nepověšení zelených na větrníky. To tu píši už 20 let!

0 0
možnosti
AK

V petici chybí jeden požadavek. Jak řekl bývalý generální ředitel ČEZu Jaroslav Míl : " Česká republika nemá žádnou povinnost obchodovat na energetické burze." Takže požadavek na vystoupení z burzy v Lipsku.

0 0
možnosti

Klidně vystupte:-D

Jen nevím jak chcete nařídit jakémukoliv podnikatelskému subjektu, že v rámci volného trhu nesmí někde obchodovat.

A ještě doplněk:

- chápete vůbec co to je a jak funguje lipská burza?

- chápete vůbec co se tam prodává a proč?

- chápete vůbec že s českou elektřinou se ve skutečnosti obchoduje na PXE a nebo na DT OTE?

- chápete vůbec jaký je rozdíl mezi PXE a EEX?

A takhle by šlo pokračovat ještě dlouho.

0 0
možnosti
PG

Vpodstatě s tím lze souhlasit. ale podepsat nelze. při pokusu o podpis na člověka vyskočí jen všudypřítomné cookies, kterých se nelze zbavit.

0 0
možnosti
PK

P73e88t86r 76K20o46t16y47z42a

29. 11. 2023 11:09

Vláda je soubor nekompetentních diletantů, jimž fyzikální zákony nic neříkají. Vrcholem všeho je ministr Síkela se svými závětrnými elektrárnami

0 0
možnosti

Tak schválně předveďte se co říkají vám:

1) rot H = j + dD/dt

2) rot E = - dB/dt

3) div D = p (řecké ró)

4) div B = 0

0 0
možnosti
Foto

Ta petice je nesmyslná hned v názvu. Česko je totiž ve výrobě elektřiny soběstačné, takže vláda nemusí tu soběstačnost zajišťovat.

Jestli vláda za něco může, pak za to, že přes českou soběstačnost má Česko jednu z nejvyšších cen elektřiny v EU.

0 0
možnosti
MS

Pan Šejna opět dokládá svou neinformovanost: Klimaticko-energetický plán schválený vládou 18. října předpokládá ukončení 2/3 kapacit z uhlí a jejich nahrazení soláry a větrníky. Jak nedávno řekl šéf ČEZ Beneš, nikdo do roku 2030 žádnou velkou paroplynovou elektrárnu nepostaví a shoduje se s názorem Tykače, že vinou drahých povolenek mohou uhelné zdroje skončit již do 2-3 let. S ohledem na výkonnostní parametry těchto zdrojů loňská hrubá výroba elektřiny téměř 82 TWh klesne za 6 let na 66 TWh. A ze současné exportní země se staneme tvrdě závislou na importu zvláště v zimních měsících. Ovšem ani nebude odkud dovézt (viz varování státní firmy ČEPS v analýze MAF CZ 2022. Asi nechápete, jak obrovské jsou časové a finanční nároky na jakékoli nové kapacity v energetice, zato překotně a uspěchaně zavírat stávající umí zelení fanatici příkladně.

0 0
možnosti
JM

Proč asi vláda dělá co dělá? Kdo je majoritním vlastníkem ČEZu? Kam plynou nemravné zisky z prodeje elektřiny? Kdo to ví, odpoví si na první otázku.

Je to správná politika, jakoby odněkud převzatá. Ne my, ale dětí našich dětí si budou žít jako v ráji.

0 0
možnosti
JM

PS a je tu někdo kdo by to těm dětem nepřál?

0 0
možnosti
AB

FVE a VE jdou hrobem české energetiky. V česku zkrátka nefouká a nesvítí. Roční koeficient využití instalovaného výkonu je u obou zařízení do 15% ! Vyjímky: návětrná strana Krušných hor má větru do 20%, jižní Morava má slunce také více - kolem 18%. S těmito zdroji nelze pokrýt odběrový diagram ! Dotace do těchto zdrojů jsou fyzikálně-ekonomickým zločinem.

0 0
možnosti
KK

K89a10r78e23l 28K69á79š

29. 11. 2023 7:30

Chtěl bych podpořit, ale odmítám tak činit prostřednictvím ksichtoknihy.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz