Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

DOKUMENT: Projev na klimatickém summitu v Glasgow

Navzdory těmto skutečnostem Evropská komise nadále předkládá nebezpečné návrhy, například návrh na zákaz spalovacích motorů v roce 2035 nebo na zavedení emisních povolenek pro dopravu a individuální bydlení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Co se to stalo s někdejším Babišem, který se otevřené kritice zelené ideologie EU vyhýbal jako čert kříži. Že by mu z očí sadly zelené brýle? Ono to bude složitzější, jde nyní o to, zda svůj názorový obrat bude schopen veřejnosti objasnit. Člověk by řekl, že kdyby říkal o zeleném údělu to, co o něm říká dnes, podle všeho by mu to vyhrálo volby.

0 0
možnosti
OZ

Energetická krize by se dala lehce vyřešit, ale bohužel máme nedostatek ebonitových tyčí, o liščích ocasech nemluvě.

0 0
možnosti
JK

J11o58s96e17f 31K31u75b93á51t

9. 11. 2021 18:29

No, těch liščích je opravdu dost a nedostatek ebonitových tyčí vyřeší neviditelná ruka, jako s tím plnicím pérem.

8-o

0 0
možnosti
OS

Nejvíc mě baví bláboly, že podepsal. Kdo z těch kecalů by rozhodl nepodepíšu a nebudou miliardy z EU. A doma řev opo jak zradil občany a voliče. Jak praví přísloví, kdo chce bít. Jinak odvaz. Vzpomínám na Lubomíra Štrougala, možná naštvanýho z okupace pěti, jak odvážně nadával na podobné slezině RVHP na zpoždění ruských dodávek pro naše atomky. Kdo z nové vlády si dovolí? Ti budou furtum furt v předklonu a natěšeni jak je nakopou z Brusele.

0 0
možnosti
JK

J16o59s75e92f 24K68u48b27á60t

9. 11. 2021 18:36

Co se týče údajné odvahy proti Rusku, není jí naštěstí aktuálně třeba. Pokud se týká řešení vztahů v EU, bude potřeba začít cíleně pracovat namísto současného blbnutí V4.

0 0
možnosti
MP

Nejsem klimatolog. Nicméně tlak klimatologů na změnu ale považuji za prospěšný pro urychlení procesu inovací.

Přistání člověka na Měsíci (July 16–24, 1969) uspíšil mezinárodní (politický tlak), proč by současná klimatická hrozba nemohla urychlit technologický pokrok?

Někteří podnikatelé na tom urychlení pokroku vydělají, jiní prodělají. Občané tím ale získají.

0 0
možnosti
JP

J55a44r92o 41P43l61e85v77a

3. 11. 2021 11:03

Tlak klimatologů - zde hlavně politiků s podporou části klimatologů - nic nevyřeší, víme kam vede centrální dirigování ekonomiky a jiných oblastí. Nejlépe to řeší klasický kapitalismus cestou souvislého vývoje v klidu. Politici dosud vše hlavně z.urvili.

0 0
možnosti
ŠH

..... a všici tam přišli pěšky. Nebo elektricky dokoloběžkovali. Sdíleně. Cestou si upekli vlastního ekokrálíka. Na slunečním grilu.

Tak jo. Není mi sedmnáct a nechodím na přípravku "mladých štrasbruseledemogratů-managerů".

Zkráceno.

0 0
možnosti
Foto

Bylo by dobře znovu a pravdivě přezkoumat podíl lidí na produkci CO2. Možná se ukáže, že ten podíl je příliš nepatrný na to, aby něco cvlivnil.

0 0
možnosti
MP

A kdo provede to pravdivé přezkoumání? Který expert bude uznán jako důvěryhodný?

0 0
možnosti
JJ

J93u76r40a 84J23u89r94a91x

2. 11. 2021 13:20

No, to by jeden neřekl, jak kacířsky moudře Babiš pohovořil. On tam vlastně diplomaticky jemně vyslovil obecně známou pravdu, že tohle zelené šílenství s bojem proti kysličníku je sebevražedná peachovina. Na plnou hubu se to dnes na tak vysokém fóru říkat nedá.

Mám za to, že podobného kacířství eurohoujerný a nazelenalý Fiala stěží bude schopen; i když bych se zde velice rád mýlil.

0 0
možnosti
Foto

Ano, řekl jim, že EU komise je nahá.

0 0
možnosti
LS

Využití JE uznala Leyenová již cca před 14 dny.

0 0
možnosti

Škoda, že jsme s vyřazením možná jediných reálných dodavatelů pro dostavbu Dukovan a Temelína ještě chvíli nepočítali.

0 0
možnosti
EP

Kdyby peníze co stojí to divadlo v Glasgow dali na podporu klimatu byl by to záslužný čin. Pohlaváři a ti lidé co tam dorazili by měli jezdit na kolech a plachetních parnících a neničit ovzduší svejma soukromejma letadlama. Nad tím se tam nikdo nerozhořčuje. Jako ovce tam opakují hesla co pronáší divoká Gréta ze Švédska. Nic se tam nedohodne protože základní problém je podstata současného světového systému kdy se musí vyrábět a vytvářet zisk. Že se tím zasviní zeměkoule k tomu patří. Z tohoto úhlu se tam ale nemůže mluvit, o podstatě dnešního života na zemi nelze pochybovat.

0 0
možnosti
JP

J68a63r85o 61P81l50e70v88a

2. 11. 2021 14:44

"Že se tím zasviní zeměkoule..." - Tady jde o ten základní bluff, totiž CO2, a ten není žádné svinstvo, nýbrž životodárný plyn, který každý živý tvor vydechuje každých pár vteřin, a který zelená vegetace potřebuje ke svému růstu a životu. Ale všichni lháři včetně Gréty o něm mluví jako o znečištění - to je ta příšerná obrovitá LEŽ na které se celý podvod staví.

0 0
možnosti
Foto

T61o54m57á54š 21H80r51a37j

2. 11. 2021 12:38

Tak jestli tam Babiš opravdu řekl toto, tak se mu tímto omlouvám, že jsem mu v těchto volbách nedal svůj hlas!

Nemohl by nějaký novinář požádat pana Fialu, aby sepsal a zveřejnil "stínový" projev. Tj. co by on v Glasgow řekl, kdyby už dnes byl premiérem? Stačily by hlavní body. Velmi, velmi rád bych si to přečetl.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz