Středa 15. 5. 2024Žofie polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 61
  • Poslední: 29.7. 2008 21:19
  • Řadit dle: času vložení
  • vláken
Valonis 29.7.2008 21:19

Reminiscence

Člověk jenom žasne, kde tenhle bezpáteřní ksindl přežíval  celé půlstoletí.  Ani pověstný plevel nemá takovou nezničitelnou životnost. Prostě co je v člověku špatné je nezničitelné, přežije celá staletí, snad i tisíciletí, viz. historii dobyvačných válek.

čm 29.7.2008 11:57

vrtulník

Vy jeden chlape!!! Okamžitě sundejte z oblohy ten vrtulník, co mi tu už druhej den lítá za oknem. nebo to udělám sám!! Prej tím nějakej parchant sází zahradu v Hybernský, teda kdo tohle povolil ?? Pak se s Váma budu bavit o knihovně, Vy Kniho.

Pája45 28.7.2008 20:58

Článek o koze, diskuse o voze

Článek jasně prokázal, kdo za to může, že blob v Praze nebude stát. Může za to ODS, stále vedená všeználkem papá KLAUSEM cestou noshledů typu Topolánek Bém a dalšími.

Do doby, než se Klaus hanlivě vyjádřil, Praha, uzurpovaná ODS v čele s Bémem se chovala tak je to vyjádřeno v uvedeném článku - knihovnu (vítězný návrh) chtěla. Po jeho vyjádření provedla čelem vzad a prováděla jednu obstrukci za druhou a to s jediným cílem - zalíbit se všeználkovi tím, že blob v Praze nebude a nebude, už jsem to jasně  řekl!

Nepřímím důkazem je i diskuse (stále trvám na platnosti nadpisu), kde se najednou všichni zastánci modré linie baví o digitalizaci knihovního fondu, vyhození děl Stalinů, Gottwaldů, ale i Jirásků atd. Někteří i pochopili, že to neni jednoduché (autorská práva atp.), ale tací co to nepochopili (nebo nechtějí)  se obuli do právníků a dalších. Jen málo příspěvků se vyjadřuje ve smyslu, že nepostavení není smysluplné, a že by třeba měla mí lepší místo (např. uprostřed Letné s parky, vodotrysky, jezírky atp. okolo.

Nad tímto by se měli politici zamyslet, ale proč, že ? Oni raději polezou po kopcích, pojedou na OH s oznáčkem v klopě, napíší novou Smlouvu EU (svoji, modrou) a dále budou zdarma jezdit v MHD a schováni pod imunitou páchat další lumpárny.

Sumo 28.7.2008 19:25

Kaplický chytil inspiraci...

Ono je to s inspirací těžké. Kaplický chytil inspiraci, navrhl chobotnici, ale druhou stranu mince, kam by se ta stavba hodila,  to je s jiné bečky a to při vší úctě nezvládl. Opojen tvořením jaksi nebral v úvahu, že Praha má jinou duši.  Kdyby bylo po mém , ale úplně po mém, tak by se dala postavit v Las Vegas,  nejlépe jako dočasné úložiště zesnulých bohatých Američanů, kteří jsa zmraženi na -100st. C , čekají, až technika pokročí tak daleko, že budou obživeni.8-o

Jenda 28.7.2008 18:49

Pekne. Ovsem z onoho uvodu vubec nevyplyva jestli ho Bem sepsal az pote

co bylo diky kamaradsoftu vybrano  "sebevědomě, ale i citlivě dokreslující" knihovno.

jan 28.7.2008 18:30

knihovna

ne to není o panu Bémovi to je o naší politice obecně jen tak můži dobře přežít (Y)

Lojza z paseky 28.7.2008 16:21

Já tedy soudím

Že tento dokument jest o Pavlu Bémovi, nikoliv o voku, blobu, knihovně ...

Alexandra 28.7.2008 16:34

Re: Já tedy soudím

A nestrefil se Pavel Bém do "voka" blobu, knihovně?...

Lojza z paseky 28.7.2008 16:39

Re: Re: Já tedy soudím

No tak ještě jináč. Je to vo korouhvičkách,  a velkejch penězích.

Alexandra 28.7.2008 16:58

Re: Re: Re: Já tedy soudím

Souhlasím.

Alexandra 28.7.2008 16:08

Oko nad Prahou

Jediný vážně míněný argument vznášený proti knihovně na Letné: ušmudlaná křižovatka, nevhodná infrastruktura. Líbila by se mi zelená pěší zóna vedoucí od metra a knihovna uprostřed  parku.  Milióny i miliardy korun se u nás vyhazují kvůli nesmyslům ("pochybením"). Na knihovnu peníze nejsou. Ostuda.

Schuspeitel 28.7.2008 15:12

Vše by vyřešila změna

vedení státu. Jistý páter KONIÁŠ by Klementinum jitě dostatečně uvolnil !

Karel 28.7.2008 15:12

tak nevím

 Klausovi se knihovna nelíbí, potom se musí líbit Paroubkovi. Kdyby se líbila Klausovi, tak by se nelíbila Paroubkovi - kdoví komu by potom asi Kaplický dělal poradce, ale svým stylem a přerostlým ego nbě pasu je spíš k Paroubkovi. To je jedno, ale mně se knihovna nelíbí. Na sbírku nedám a hotovo. Už jen že to je trio Paroubek, Kaplický a Rát>-h

Brácha 28.7.2008 16:09

Re: tak nevím

Karle, překvapuješ, jak jsi zásadově blbej!

Sumo 28.7.2008 15:03

Všechno co za něco stálo...

Král šalamoun řekl, "Marnost nad marnost a všechno je marnost. "Na.ovno knihovna. Těch pár knížek, co stojí za to, aby se na chvíli schovalo, se pohodlně vejde do jednoho regálu. Knih dělání nemá žádného konce. Všechno co za něco stálo, již bylo napsané. Já jsem doma podložil skříně a zbytek knih jsem vyhodil. Jiráska nechtěl nikdo ani za 5,- Kč za kus.  

Zebra 28.7.2008 15:50

Re: Všechno co za něco stálo...

Někdy si říkám, že ty pohádky o pokroku jsou jen pro hodně malý děti. Znáte ten vtípek o zapálení Alexandrijský knihovny muslimskými dobyvateli?

tsstss 28.7.2008 13:41

Spousta lidí si asi teď pomyslí,

že se Bém točí jako korouhvička. Ale spíš je na tom tak, že si vůbec nepamatuje jaká stanoviska zastával před cca šesti minutami. Natož před rokem dvěma.

Bořek 28.7.2008 14:01

Re: Spousta lidí si asi teď pomyslí,

Tímto nechci omlouvat Béma,ale v politice je korouhviček nespočítaně.

222 28.7.2008 14:13

Re: Spousta lidí si asi teď pomyslí,

Béééém ale i Topolánek, Paroubek, Rath či Langer patří k tomu nejodpornějšímu slizu co si říká politik v Banánistánu.

Jirka 28.7.2008 13:37

Václav Klaus prohlásil, že chobotnici nechce,

tak nebude. S tím nikdo nic neudělá, dokud bude v Praze na magistrátu stávající sestava, má Kaplický smůlu. O Klausových názorech členové ODS nediskutují, jeho názory jsou jim rozkazem, viz obrácení  Pištory Béma. Jsou ubohoučký.

Marat 28.7.2008 12:24

Kaplický už má dosti slávy s té knihovny,tak by se už mohl dostatečně ukojit.

Neexistuje v ČR zákon o možnosti o odstoupení ze smlovy? Proč ten zákon neplati i v tomto případě? Že Kaplický tolik touží se proslavit  na věky tou stavbou? Při jeho věku mu snad už tolik nede o peníze. Tá knihovna má stát několik miliard Kč.Zatím se mluví o čtyřech miliardách.V závěru by to mohlo být i více jak deset miliard. Tak drahé stavby z materilálu,který vydrží jen několik destiletí,to je ničemnost.Nebo to Kaplický chce stavět s kamene,jak se stavělo ve středověku,aby tá stavba vydržela staletí?

To městská rada má povinost přidělovat pozemky na kde jakoou stavbu?

nobody 28.7.2008 13:31

Re: Kaplický už má dosti slávy s té knihovny,tak by se už mohl dostatečně ukojit.

Neni žádná smlouva .. z vítězství mu plyne pouze opce to postavit nebo si vybrat pár milionů odškodnýho.

Starý J. 28.7.2008 11:28

Chobotnice na Letné bude a bude!

Prohlásil autor návrhu architekt Kaplický.

Neuvěřitelný rozhovor s Kaplickým dnes uveřejnila MfD. Doporučuji všem k přečtení. Tolik arogance vůči všemu a všem si v rozhovoru nedovolil doposud nikdo.

Chobotnice bude, zárukou toho je Paroubek a jeho žena s veřejnou sbírkou. Pozemky samozřejmě budou také. V roce 2010 po vítězství Paroubka ve volbách.

Podle výraziva a vyhrožování si myslím, že se s Parobkem hledali, že to je ještě ideálnější spojení než Paroubek - Rath. Máme se na co těšit.

Sonextc 28.7.2008 12:07

Re: Chobotnice na Letné bude a bude!

Srovnavat Kaplickeho s Rathem je trosku nerozumné bych řekl.

Váš názor mi přijde trochu mimo mísu, klasický, český, postkomunistický.

V mfd je dnes další rozhovor s Kaplickým. Kaplický je borec, fandím jemu i jeho projektu. Je borec že se takhle umí za svá práva být, a né jak my Ćeši, se ze všeho se po.... Držím mu pěsti, ať to dobře dopadne.

A přeji si aby náš národ konečně provedl tu další v tuto chvíli již nezbytnou defenestraci.

Eva D 28.7.2008 13:16

Re: Re: Chobotnice na Letné bude a bude!

On je pan Kaplický, který se BIJE za svá práva, Hotentot?

Já mám naopak pocit, že zůstal víc Čechem, než jsem čekala. :-/

Bořek 28.7.2008 13:55

Re: Re: Chobotnice na Letné bude a bude!

Argumentujete podobně jako Kaplický.Komu se chobotnice nelíbí ,je zatížen postkomunistickým myšlením.On je opravdu arogantní a namyšlený.Píšete,že Kaplický hájí svá práva.Jako projektant jsem naprojektoval různé stavby,ale né všechny se realizovaly.Kaplický má jediné právo a to ,aby mu byl zaplacen projekt (možná,že už byl,nevím)na nic jiného nemá nárok.Takže nevím "za co se podle Vás má bít".Neberu Vám,že se Vám stavba líbí.Je to věc názoru.

VIKTOR 28.7.2008 23:20

Re: Re: Re: Chobotnice na Letné bude a bude!

Souhlasím !  Doufám, že Kaplického knihovna na Letné nebude !

mlg 29.7.2008 14:10

Re: Re: Chobotnice na Letné bude a bude!

Snad byste měl napsat nezbitnou, pro kontinuitu, ne?

jířa 28.7.2008 11:10

Právo na vývoj.

Nemá smysl neustále se šťourat v tom co kdo kdy řekl. Každý má nárok na názorový vývoj, je nás takových mnoho. Stačí změnit úhel pohledu (také možný úhel dopadu), stačí vyslovit svůj názor před názorem jiného (třeba vlivného otce zakladatele), stačí nasát jiný závan politických větrů, stačí ........................ Vždyť mnoho našich politických chlapců a děvčat prodělává permanentní  vývoj a to ve všech myslitelných oblastech.

Sonextc 28.7.2008 12:10

Re: Právo na vývoj.

Jo , a někdy jsou složitější než můj 13 letý brácha v pubertě.:-D